۷ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۳۷
کد خبر: 83373143
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

جانبازان شیمیایی سردشت پارسال ۳۳ هزار خدمت پزشکی دریافت کردند

مهاباد- ایرنا- مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی گفت: جانبازان شیمیایی سردشت سال قبل ۳۳ هزار نوع خدمت پزشکی، کلینیکی و پاراکلینیکی دریافت کردند.

مهدی فعال روز جمعه در حاشیه سی و دومین یادواره شهدای شیمیایی بمباران هفت تیر سردشت و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از چند سال قبل با تدابیر مسئولان کلینیک تخصصی و فوق تخصصی مصدومان شیمیایی در سردشت راه اندازی شد و خدمات مختلفی در بخش‌های پزشکی، کلینیکی و پاراکلینیکی، دارو و خدمات روانشاسی را به جانبازان شیمیایی سردشت ارائه می‌دهد.

وی اضافه کرد: پس از بمباران شیمیایی سردشت و از سال ۱۳۶۶ تاکنون ۱۳ کمیسیون تخصصی برای احراز مصدومیت جانبازان شیمیایی سردشت تشکیل و در این کمیسیون‌ها جانبازی یکهزار و ۵۴۰ نفر احراز شد.

فعال در مورد کارکرد این کمیسیون‌ها، افزود: پرونده پزشکی و وضعیت جسمانی مصدومانی که مدعی شیمیایی هستند در این کمیسیون‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد و این افراد در صورت تأیید به عنوان جانباز معرفی می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه در آذربایجان غربی یکهزار و ۸۰۰ جانباز شیمیایی شناسایی شده، افزود: درجه مصدومیت این جانبازان شامل خفیف، متوسط و شدید بوده و همگی آنان دارای دفترچه‌های بیمه درمانی و تکمیلی هستند.

فعال گفت: تیرماه امسال نیز یک تیم پزشکی تخصصی در ۱۹ تخصص مختلف برای ارائه خدمات پزشکی و روانپزشکی جانبازان شیمیایی سردشت به این شهرستان سفر می‌کنند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان غربی در خصوص برنامه‌های فرهنگی این بنیاد نیز افزود: زندگینامه و آثار هنری شهدا و جانبازان شیمیایی استان جمع آوری شده و برخی از آنها به صورت کتاب و بعضی دیگر به صورت فیلم، مستند، تئاتر و تابلوی نقاشی ثبت شده است.

وی اضافه کرد: ثبت و نگهداری از آثار شهدا و جانبازان شیمیایی استان با همکاری خانواده‌های آنان و هنرمندان استان تهیه و منتشر می‌شود.

سی و دومین یادواره شهدای شیمیایی بمباران هفت تیر سردشت با حضور‬ سخنگوی وزارت‬ امور‬ خارجه، ‬استاندار‬ آذربایجان‬ غربی، ‬نمایندگان‬ استان‬ در‬ مجلس شورای اسلامی، ‬ خانواده‬ های‬ معظم‬ شهدای‬ هفتم تیر ‬ اقشار‬ مختلف‬ مردم‬ این شهرستان‬ در حال برگزاری است.

رژیم بعثی عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری به وجود آورد و در پی آن سردشت اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما نام گرفت.

شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و ۸۵۷ شهید و چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اس / ‏لامی کرده است.

۳۰۲۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha