رسول خضری روز جمعه در سی و دومین یادواره شهدای بمباران شیمیایی سردشت اظهار داشت: در سال ۱۳۶۶ رژیم بعثی نقاطی از شهر سردشت را بمباران شیمیایی کرد و طبق نخستین بررسیها در آن زمان علاوه بر شهادت ۱۱۹ نفر بیش از هشت هزار نفر در این حمله شیمیایی مصدوم شدند.
وی اضافه کرد: از آن زمان تاکنون تنها احراز جانبازی یکهزار و ۴۵۰ نفر به عنوان جانباز شیمیایی تأیید شده و کمیسیونهای پزشکی سختگیریهای بی موردی در این زمینه دارند.
وی که دانش آموخته رشته پزشکی است، افزود: برخی از مصدومان در طول این مدت بهبودیهای نسبی پیدا کردهاند اما آثار آن هنوز در بین مردم وجود دارد.
وی گفت: درخواست مردم سردشت علاوه بر توجه به وضعیت جانبازان شیمیایی این است که وزارت امور خارجه در سطح بین المللی محکومیت کشورهایی که رژیم بعث عراق را به این سلاحهای کشتار جمعی تجهیز کردند را پیگیری کند.
وی افزود: مردم سردشت میخواهند که این صدای مظلومیت آنان در سطح بین المللی منکعس شود و سازمان ملل این کشتار دسته جمعی با استفاده از بمبهای نامتعارف را محکوم کند.
خضری گفت: با تلاشهای صورت گرفته در سازمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی و میکروبی، سالنی به نام جانباختگان سردشت نامگداری شده است.
سی و دومین یادواره شهدای شیمیایی بمباران هفت تیر سردشت با حضور سخنگوی وزارت امور خارجه، استاندار آذربایجان غربی، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، خانواده های معظم شهدای هفتم تیر اقشار مختلف مردم این شهرستان در حال برگزاری است.
رژیم بعثی عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیعترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری به وجود آورد و در پی آن سردشت اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هستهای هیروشیما نام گرفت.
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و ۸۵۷ شهید و چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
۳۰۲۰/۳۰۷۲
نظر شما