«فرناندو آریاس» در پیام خود که امروز / جمعه / به مناسبت سی و دومین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت در این آئین قرائت شد، اظهار داشت: هر ساله سازمان منع سلاحهای شیمیایی وقایع فجیعی را که در تاریخ ۲۸ ژوئن ۱۹۸۷ مطابق با هفت تیر ۱۳۶۶ گریبانگیر شهروندان سردشت شد را گرامی میدارد.
در این پیام که توسط «حیدرعلی بلوچی» دبیر مجمع کنوانسیون سلاحهای شیمیایی قرائت شد، آمده است: بسیاری از مردم سردشت در اثر این فاجعه جان خود را از دست دادند و سرنوشت بازماندگان آن فاجعه، با آثار دلخراش و خاطره تلخ عزیزان از دست رفته همراه شد.
در این پیام آمده است: هر چند زمان میگذرد اما از مسؤولیت ما در برابر قربانیان سلاحهای شیمیایی کاسته نمیشود و البته تعهد جدی و واقعی ما در مقابل نسلهای آتی برای اینکه دیگر این آلام را متحمل نشوند، قویتر میشود. «برای گرامیداشت این قربانیان، خانوادهها و بازماندگان آنان ما باید این لحظه را غنیمت شمرده و قاطعانه و بی تردید هر نوع کاربرد سلاح شیمیایی در هر کجا توسط هر شخص و در هر زمان را قویاً محکوم کنیم».
«آریاس» در بخش دیگری از پیام خود آورده است: جامعه بین المللی موظف است به تلاشهای خود برای توقف کاربرد این سلاحهای غیرانسانی و کشتار جمعی ادامه دهد و از ظهور مجدد آنها به هر نحو جلوگیری کند. «کنوانسیون سلاحهای شیمیایی همچنان سدی در برابر سلاحهای شیمیایی خواهد بود و اقتدار مستدام آن زمینه و مبانی محو این تهدید وحشتناک را فراهم خواهد کرد؛ ما اکنون در چند قدمی خاتمه مأموریت خلع سلاحی کنوانسیون هستیم اما همچنان باید مراقب و در عین حال مطمئن باشیم که دستاوردهایمان ماندگار خواهد بود».
وی تاکید کرد: در این لحظه باشکوه از تمامی کشورها میخواهیم تا ضمن تجدید پیمان خود به آیندهای که در آن مواد شیمیایی فقط به نفع بشریت و نه به ضرر آن به کار میرود متعهد باشند؛ این امر در حقیقت ادای دین ما به شهروندان سردشت، تمام قربانیان سلاحهای شیمیایی و نسلهای آینده است.
سی و دومین یادواره شهدای شیمیایی بمباران هفت تیر سردشت با حضور سخنگوی وزارت امور خارجه، استاندار آذربایجان غربی، نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس، معاون سلامت و فرهنگی بنیاد شهید، میهمانانی از شهر حلبچه عراق، خانواده های معظم شهدای بمباران شیمیایی هفتم تیر سردشت و اقشار مختلف مردم این شهرستان در حال برگزاری است.
رژیم بعث عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمبهای شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.
بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیعترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری به وجود آورد و در پی آن سردشت اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هستهای هیروشیما نام گرفت.
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و ۸۵۷ شهید و چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.
۷۵۶۲/۶۱۸۵/۳۰۷۲
نظر شما