مجامع بین المللی فاجعه شیمیایی سردشت را به عنوان نسل کشی قبول کنند

مهاباد- ایرنا- نماینده استاندار حلبچه عراق گفت: مجامع بین المللی باید فاجعه شیمیایی سردشت را به عنوان یک نسل کشی قبول کنند تا خسارت های وارد شده بر مردم این شهر جبران شود.

حاتم عادل ملاصالح روز جمعه در حاشیه سی و دومین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مجامع بین المللی بار دیگر باید جنایت رژیم بعث عراق را در این زمینه مورد بررسی قرار دهند و این واقعیت که در سردشت و حلبچه نسل کشی صورت گرفته است را قبول کرده و زیان های وارد شده به مردم مظلوم و بی دفاع را جبران کنند.

وی اضافه کرد: قربانیان حادثه شیمیایی سردشت و جانباختگان بمباران شیمیایی حلبچه هر ۲ توسط یک رژیم و با استفاده از یک سلاح شیمیایی غیرمتعارف مورد هدف قرار گرفتند.

وی در خصوص اقدامات بین المللی در زمینه بمباران شیمیایی شهر حلبچه نیز افزود: در این بمباران بیش از پنج هزار نفر از مردم این شهر قربانی شدند و مجلس برخی از کشورها از جمله کشور هلند آن را به عنوان یک نسل کشی قبول کرد.

وی اضافه کرد: وزارت شهدای حکومت عراق و اقلیم کردستان عراق نیز با تمام توان خود در تلاش هستند تا جنایت رژیم‬ بعث عراق در حلبچه را در شورای امنیت سازمان ملل به عنوان یک نسل کشی ثبت کنند.

وی با تقدیر از دعوت نمایندگان شهر حلبچه به مراسم سی و دومین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت، گفت: برگزاری چنین برنامه هایی و دعوت از هیات های ۲ طرف برای شرکت در این آیین ها می تواند زمینه برای همبستگی بیشتر را مهیا کند.

وی افزود: امسال هیاتی ۹ نفری از شهر حلبچه عراق شامل اساتید دانشگاه، معلمان و مدیران دستگاه های اجرایی در آیین یادواره شهدای بمباران شیمیایی سردشت شرکت کردند.

سی و دومین یادواره شهدای شیمیایی بمباران هفت تیر سردشت با حضور‬ سخنگوی وزارت‬ امور‬ خارجه، ‬استاندار‬ آذربایجان‬ غربی، ‬نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس، معاون سلامت و فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران، میهمانانی از شهر حلبچه عراق، خانواده‬ های‬ معظم‬ شهدای‬ بمباران شیمیایی هفتم تیر سردشت و‬ اقشار‬ مختلف‬ مردم‬ این شهرستان‬ برگزار شد.

رژیم بعثی عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری به وجود آورد و در پی آن سردشت اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما نام گرفت.

شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و ۸۵۷ شهید و چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

۳۰۲۰/‌۹۹۰۳/‌۳۰۷۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha