علاءالدین بروجردی عصر یکشنبه در نشست تخصصی بررسی طرح آمریکایی معامله قرن و کنفرانس منامه که در مؤسسه مطالعات و تحقیقات بین المللی ابرار معاصر تهران برگزار شد، با تشریح موقعیت رژیم صهیونیستی در ۷۰ سال اخیر افزود: انگلیسیها این غده سرطانی را از سال ۱۹۴۸ در قلب جهان اسلام کاشتند و در تمام جنگهایی که واقع شد و کشورهای خط مقدم این جبهه که ارتشهای آموزش دیده کلاسیک داشتند و تجهیزات فراوان داشتند در همه جنگها شکست خوردند و تا سال ۲۰۰۰ عقب نشینی کردند و از ارتش رژیم صهیونیستی به عنوان چهارمین ارتش قدرتمند دنیا یاد شد که کسی حریف آن نیست.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: با این حال نباید فراموش کنیم که دیدگاه مترقیانه جمهوری اسلامی در قالب جبهه مقاومت و با سردمداری حزب الله لبنان معادله قدرت را تغییر داد. یعنی از سال ۲۰۰۰ به این طرف در تمام جنگهایی که اتفاق افتاد برای اولین بار سرزمینهای جنوبی لبنان آزاد شد که این کار بزرگی بود.
وی یادآور شد: در سال ۲۰۰۶ برای نابودی حزب الله طراحی تمام عیار کرده بودند که رژیم صهیونیستی شکست خورد. سال ۲۰۰۸، ۲۰۱۲، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ هم با شکست روبرو شدند و الان معادله قدرت تغییر کرده است. اسرائیل امروز آن اسرائیلی نیست که به عنوان قدرت بشود از آن یاد کرد.
بروجردی اضافه کرد: نکته دوم این است که دشمن به زعم خود نوعی انفعال طراحی کرده و با سروصدا و تبلیغات کرده ما را به عکس العمل واداشته است. در حالی ما باید یک جمله رهبر معظم انقلاب را محور قرار دهیم که فرمودند: «اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید» که این خیلی نکته مهمی است که البته چند سال از این ۲۵ سال هم میگذرد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: این حرف رهبری باید محور یک سیاستگذاری فعال باشد و آنها را به انفعال وادار کنیم. به لحاظ روانی آنها معتقدند که روزی نابود خواهند شد. این نظریه کل خاخامهای یهودی است یعنی آنها در این باور سیر میکنند که روزی نخواهند بود.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی افزود: باید ما از این فرصت استفاده کنیم و همین سخن رهبری را محور قرار دهیم و با شواهد متعدد این سیر نزولی و افول رژیم صهیونیستی را به نمایش بگذاریم چرا که این کار هم اثر روانی دارد، هم اثر سیاسی. علاوه بر این هم باور خودیها را تقویت میکند و هم باور نابودی در دشمن را تقویت میکند.
وی گفت: ترامپ تاجر مسلک است و سیاسی نیست بنابراین ادبیات او هم به همین شکل است. وقتی به آن صراحت میگوید که ما عربستان را میدوشیم و این کار را عملیاتی میکند و جلو میرود این طرح معامله قرن هم حداقل با این هدف نام گذاری شده است و نوعی استفاده از اهرم اقتصادی برای تکمیل توانمندیهای رژیم صهیونیستی و تضعیف مقاومت و گذاشتن نقطه پایانی بر آرزوهای میلیونها فلسطینی است.
بروجردی افزود: یکی از بندهایی که روی آن بحث میشود و حداقل در خبرهای اولیه آمده این است که اصلاً بازگشتی برای فلسطینیها به سرزمین خودشان تعریف نشده. این در حالی است که در همه قطعنامههای شورای امنیت و سازمان ملل آمده است که بازگشت فلسطینیها در مجموعه راه حلها یک اصل است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: به زعمآنها دیگر بازگشتی برای فلسطینیها نخواهد بود و میگویند ما برای آنها امکانات لازم را برای اقامت و زیست دائم در سینا و اردن ایجاد میکنیم همانجا بمانند و دیگر انتظار نداشته باشند به فلسطین برگردند.
وی ادامه داد: بنابراین هدف اول آنها پایان دادن به این چالش هفتاد ساله است که هزینه هنگفتی هم برای رژیم صهیونیستی و هم برای آمریکا و هم برای مجموعه غربیها داشته و هدف دوم تأمین امنیت رژیم صهیونیستی است. چرا که رژیم صهیونیستی هیچ زمانی امنیت نداشته و از این به بعد هم نخواهد داشت و این طرح هم موفق نخواهد بود.
بروجردی اضافه کرد: امروز جبهه مقاومت آنقدر قدرتمند شده است که حتماً اجازه نخواهد داد این طرح عملیاتی شود، این دیگر یک شعار تبلیغاتی نیست بلکه یک واقعیت در صحنه عمل است.
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی گفت: در واقع جزو سیاستهای بسیار شفاف ما مساله فلسطین است که رهبر معظم انقلاب هم فرمودند که ما به هر فرد یا گروهی که علیه رژیم صهیونیستی بجنگد کمک خواهیم کرد.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: جنبش جهاد اسلامی در جنگ ۸ روزه بیانیه رسمی داد که ما از فشنگ تا موشک والفجر ۵ را از ایران گرفتهایم بنابراین سیاست ما در این زمینه خیلی شفاف است. یعنی اصلاً لاپوشانی و روشهای دیپلماتیک نداریم و در این زمینه کاملاً عیان عمل میکنیم.
بروجردی خاطرنشان کرد: آنها هم بشدت نگران رشد جبهه مقاومت و توانمندیها و عدم امنیت رژیم صهیونیستی هستند که این هردو در کنار هم جلو میرود بنابراین آن امنیتی که آنها دنبال تضمین آن هستند اتفاق نخواهد افتاد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس گفت: هدف دیگر این طرح تقویت رژیم صهیونیستی در منطقه است یعنی اگر سلاحها را غلاف کنند و جنگی وجود نداشته باشد که در این طرح گفته میشود آن حمایت و دفاع از دولت فرضی آینده فلسطینی را اسرائیل با هزینه خود آنها عهده دار میشود. یعنی پول را از خود اعراب بگیرد که البته این با ذوق و سلیقه ترامپ میخواندکه ااین اتفاق هم نخواهد افتاد.
بروجردی افزود: نکته دیگری که باید به آن اشاره کنم این است که در این طرح بدنبال پایان دادن به مقاومت مردم فلسطین هستند. آنها نگرانند و دنبال این هستند که این فیتیله مقاومت پایینتر بیاید. به نظر من مقاومت نه تنها پایان نخواهد پذیرفت بلکه روز به روز تقویت خواهد شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: نکته دیگری که آنها بدنبال آن هستند عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است. البته این کار، کار این طرح نیست. اینها چند دهه است که این کار را شروع کردند. صهونیست ها در قطر دفتر دارند و از قبل نوعی عادی سازی روابط را دنبال میکردند، فراز و نشیب داشته است ولی این بار خیلی جدی تر این طرح را دنبال میکنند.
وی خاطرنشان کرد: اگر از اجلاس بحرین هیچ نتیجهای بدست نیاید جز اینکه رژیم صهیونیستی رسماً حضور پیدا میکند حتی در سطح افراد دون پایه عربی، باز هم برای آنها یک برد و یک گام در جهت عادی سازی روابط است.
نماینده مردم بروجرد اضافه کرد: نکته دیگر بحث انتخابات پیش روی آمریکاست. یعنی اگر بتواند کاری بکند میتواند روی آن مانور دهد.
رئیس پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: نکته دیگر هم بحث یهودی سازی است یعنی این را به عنوان پیش درآمد چند گام قبل از اجلاس بحرین برداشتهاند. در واقع اجلاس بحرین حلقه اقتصادی این زنجیره بود. وگرنه انتقال پایتخت، به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی، انتقال سفارت در بازار سیاسی جهانی خریدار زیادی نداشت با این حال این اقدامات به عنوان پیش پرده این طراحی بود.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: به نظر میرسد که همه اهداف در جهت تأمین نیازهای رژیم صهیونیستی است. اما آنها قطعاً نقش جمهوری اسلامی را در اینکه این طرح شکل نگیرد و نقش جبهه مقاومت با حمایتهای ایران را میدانند اما تلاش خود را انجام میدهند.
وی در ادامه گفت: من واقعاً برای بحرین یک هویت مستقل اینکه بخواهد در محاسبات نظری بدهد قائل نیستم. این کشور بازیچه هم دست آمریکاییها و بخصوص انگلیسیها است و در منطقه هم بازیچه عربستان است.
بروجردی افزود: کشورهای غربی به ویژه انگلیس و آمریکا با برگزاری اجلاس منامه در کشوری که بافت جمعیتی شیعه دارد، تلاش میکنند برگزاری این اجلاس در بحرین را نوعی پیروزی بر جمهوری اسلامی جلوه دهند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به هزینه شدن ۵۰ میلیارد دلار بودجه اختصاص یافته به طرح معامله قرن اشاره کرد و ادامه داد: آمریکا برای جذب کشورهای عربی به این طرح در مصر و سایر کشورهای عربی ۵۰ میلیارد دلار پیش بینی کرده و این رقم را از هم اکنون بین کشورهای عربی توزیع کرده است.
بروجردی با اشاره به عدم استقبال جامعه جهانی از این طرحادامه داد: معامله قرن موجب اتحاد بیشتر نیروهای فلسطینی و زمینه ساز سربازگیری جدید در منطقه خواهد بود.
بروجردی درباره نقش روسیه در مناسبات منطقه و هوشمندی ایران در استفاده از کارت روسیه در پیشبرد اهداف منطقهای خود یادآور شد: طبیعی است که کشورها در جهان دنبال منافع خود باشند. ما نباید هیچ رفاقت دائمی و باثباتی را در ذهن خود ترسیم کرده و بر اساس آن ذهینت تحلیل و نتیجهگیری کنیم.
وی ادامه داد: در مورد روسیه باید گفت با وجود نزدیکی این کشور به رژیم صهیونیستی، ایران توانست با انگیزه حفظ منافع منطقهای و ملی روسیه، حداکثر استفاده را از کارت روسیه ببرد. حمایت و پشتیبانی پوتین از تداوم کار بشار اسد به معنای شکست آمریکا و غرب در موضوع سوریه است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: سیاست جمهوری اسلامی ایران در مرحله پسا داعش تداوم حضور ایران در سوریه و عراق را نشان خواهد داد.
وی ادامه داد: آمریکا و اروپا تحولات راهبردی بزرگی را به دست جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان مشاهده کرده و میکنند. این قدرت نوظهور در شمار مؤلفههای قدرت در منطقه و جهان محاسبه میشود، و ما با وجود ضعف اقتصادی توانستیم معادلات منطقه را به نفع کشورمان تغییر دهیم به طوری که آمریکاییها میگفتند بشار اسد باید برود و ایران گفت باید بماند و این اتفاق افتاد و بشار اسد ماند.
نظر شما