فعالیت های لجستیکی و تولیدی در بندرخلیج فارس رونق می یابد

بندرعباس- ایرنا- مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: هم اکنون تلاش هایی به منظور رفع مشکلات موجود در مسیر احداث شهر لجستیکی خلیج فارس در دست انجام است که با رفع آنها فعالیت های لجستیکی و تولیدی در بندر خلیج فارس رونق می یابد.

الله مراد عفیفی پور روز دوشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: شهر لجستیکی خلیج فارس در اراضی الحاقی به بندر شهیدرجایی احداث خواهد شد که در شرایط فعلی تحریم های ظالمانه دشمنان و فشارهای اقتصادی، مشکلاتی در مسیر جذب سرمایه گذار در این بخش ایجاد شده و روند اجرای امور به آرامی طی می شود.

وی افزود: تلاش های بسیاری برای رفع این مشکلات در دست انجام است و و رایزنی های نیز صورت گرفته که با رفع موانع و چالش ها زمینه رونق فعالیت های لجستیکی و تولیدی فراهم خواهد شد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان کاهش قیمت تمام شده کالاها، توسعه صادرات مجدد، افزایش تزانزیت و ترانشیپ و رونق بانکرینگ را از جمله مزایای احداث این شهر لجستیکی عنوان کرد.

عفیفی پور با اشاره به اشاره ساخت سه پست اسکله ۱۰۰ هزار تنی در بندر نفتی خلیج فارس، گفت: این اسکله ها به منظور پشتیبانی از تولیدات صادراتی پالایشگاه های بندرعباس، نفت ستاره و سایر پالایشگاه های بزرگ کشور در دست احداث است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان خاطرنشان کرد: هم اکنون ظرفیت تخلیه و بارگیری در این بندر ۳۴ میلیون تن فرآورده نفتی است که با بهره برداری از این اسکله ها، ظرفیت آن ۳۰ درصد افزایش می یابد.

بندر نفتی خلیج فارس زیرمجموعه ای از منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی با رویکرد عمده عملیات های نفتی محسوب می شود.

در ساله های اخیر مشتقات نفتی جزو محصولات پر صادرات ایران به حساب می آیند. محصولاتی که در روند تولید نفت خام استحصال می‌شوند نیز مشتریان فراوانی در سطح جهان دارد.

بندرنفتی خلیج فارس دارای ۹ پست اسکله نفتی و ۲ پست اسکله خدماتی، با ظرفیت آبخور متوسط ۷,۵ متر و قابلیت پهلودهی به شناورهایی با تناژ حداکثر ۱۰ هزار تن است.

در این بندر علاوه بر این اسکله های شماره ۱، ۲ و ۳ بندر شهید رجایی نیز امکان پهلودهی شناورهای نفتی با ظرفیت بیش از ۳۰ هزار تن، و اسکله ۲۵ فولاد (با کاربری نفتی) با ظرفیت آبخور ۱۲ متر از توان پهلودهی شناورهای با تناژ بالای ۶۰ هزار تن وجود دارد.

مهمترین ویژگی برتر بندر خلیج فارس همجواری آن با مجتمع بزرگ بندری شهید رجایی است و این همسایگی با منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی امکان بهره وری از موقعیت ممتاز دریایی، اتصال به راه آهن و مسیر ترانزیتی بندرعباس را برای بندر خلیج فارس مهیا کرده است.

همچنین در راستای توسعه حمل با راه آهن فرآورده های نفتی و گسترش زیرساخت های «ریل - بندر» پایانه جدید ریلی نفتی آبان ماه ۹۷ در بندر شهید رجایی راه اندازی شد.

بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندر تجاری ایران در فاصله ۲۳ کیلومتری غرب شهر بندرعباس واقع شده است.

۷۱۹۸/۶۰۴۸

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha