۱۱ تیر ۱۳۹۸، ۸:۳۸
کد خبرنگار: 1934
کد خبر: 83376459
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

توصیه های تغذیه ای برای کنکوری ها

۱۱ تیر ۱۳۹۸، ۸:۳۸
کد خبر: 83376459
توصیه های تغذیه ای برای کنکوری ها

همدان- ایرنا- نقش تغذیه در سلامتی افراد امری شناخته شده است، چراکه باعث عملکرد بهتر ارگانهایی همچون مغز، سیستم ایمنی و قلبی عروقی می شود؛ مولفه مهمی که این روزها بیش از پیش برای کنکوری ها و شرکت کنندگان در آزمون های سرنوشت ساز نیاز است.

با نزدیک شدن به فصل امتحانات اضطراب و استرس در دانش آموزان و اولیا سبب می‌شود که دانش آموزان به خوبی نتوانند با موفقیت امتحانات را به پایان برسانند.

از سوی دیگر همین دغدغه‌ها باعث به وجود آمدن یا تشدید مشکلات تغذیه‌ای می‌شود که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بر چگونگی موفقیت تحصیلی تأثیر می‌گذارد بنابراین برای کمتر کردن این مشکلات چه باید کرد؟

در روزهای امتحان به علت استرس و فشارهای عصبی تغذیه دانش آموزان دچار اشکال می‌شود که همین امر روی یادگیری تأثیر می‌گذارد و هم به علت استرس، سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌کند.

این وضعیت سبب می‌شود بیماری‌های مختلف در این دوران سلامت آنها را تهدید کند بنابراین برای پیشگیری از اثرات نامطلوب تغذیه نامناسب و بروز بیماری‌ها باید یک برنامه ریزی غذایی صحیح برای دانش آموزان تنظیم کرد تا عملکرد مغز و یادگیری آنها افزایش یافته و سیستم ایمنی بدن نیز تقویت شود.

توصیه به خوردن صبحانه

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در زمینه غذاهایی که موجب تقویت حافظه می‌شوند در گفت و گویی با خبرنگار ایرنا بیان کرد: بر اساس نظر متخصصان بهترین راه برای افزایش یادگیری خوردن یک صبحانه کافی و مناسب است.

آرزو کاوه‌ای افزود: صبحانه انرژی اولیه برای عملکرد مغز را تأمین می‌کند همچنین در دانش آموزان باعث افزایش قدرت یادگیری، تمرکز و تقویت حافظه شده و قدرت حل مسأله را بالا می‌برد.

وی ادامه داد: یک صبحانه مناسب شامل مواد قندی پیچیده و پروتئین است تا انرژی کافی برای شروع فعالیت‌های روزانه تأمین و در سطح مناسب نگهداری شود بنابراین خوردن میوه و آب میوه تازه، شیر، پنیر، مغزها (مثل گردو و بادام) و تخم مرغ، محرک خوبی برای فعالیت‌های مغزی است.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: کودکانی که به خوردن صبحانه کامل علاقه‌ای نشان نمی‌دهند، حتی خوردن تنها یک لیوان شیر و یک عدد موز لازم و ضروری است و به هیچ عنوان نباید کودک صبحانه نخورده به مدرسه برود.

کاوه‌ای ادامه داد: خوراندن صبحانه زیاد و به زور هم اثر معکوسی بر آمادگی دانش آموزان دارد چرا که بعضی مواد اثر نامطلوب در یادگیری دارند.

وی مثال زد: مصرف مقدار زیادی شیرینی یا کافئین، ایجاد خستگی، تغییرات خُلقی و کاهش آب بدن را در پی دارد همچنین خوردن زیاد مواد چربی سبب ایجاد احساس خواب آلودگی می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: خوردن مواد پروتئینی در طول روز و وعده‌های ناهار و شام باعث عملکرد بهتر مغز می‌شود در عین حال خوردن آب و مایعات فراوان در طول روز باعث شادابی و افزایش قدرت یادگیری می‌شود.

کاوه‌ای ادامه داد: در هنگام مطالعه و درس خواندن بیشتر دانش آموزان احساس گرسنگی و خستگی می‌کنند بنابراین به خوردن یک میان وعده برای کارایی بهتر و ادامه مطالعه تمایل دارند.

وی گفت: مواد سبک و کم چرب مثل مغزها شامل پسته، فندق، بادام، گردو، کشمش، بادام زمینی، چند عدد بیسکویت و شیر یا میوه و آب میوه، کمی نان و پنیر کم چرب به تمدید انرژی و تمرکز در بچه‌ها کمک می‌کند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: نتایج برخی مطالعات گویای این است که خوردن توت فرنگی، شاه توت، مویز، ماهی، شکلات و بعضی ویتامین‌ها مثل تیامین و اسید فولیک در بهبود حافظه نقش داشته است.

کاوه‌ای اضافه کرد: به طور کلی رژیم غذایی در دوران امتحانات باید حاوی مقدار زیادی پروتئین، کربوهیدرات‌های کمپلکس، آب و مایعات و مقدار کمی چربی باشد.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای کاهش اضطراب

وی گفت: بسیاری از دانش آموزان روزهای قبل از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می‌پردازند و تصور می‌کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می‌شود در صورتی که با تغذیه صحیح می‌توان بازده فکری را افزایش داد.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای این کار زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید.

کاوه‌ای خواستار پرهیز از مصرف زیاد شیرینی و تنقلات شد و افزود: این خوراکی‌ها ممکن است در نگاه اول انرژی زا به نظر برسد اما باید توجه داشت که این قابلیت در آنها بسیار کم دوام است و پس از مدتی احساس خستگی بیشتری به افراد می‌دهد.

وی اضافه کرد: خوردن غذاهای نشاسته‌ای مانند ماکارانی، برنج و نان به دلیل تأثیر در کیفیت خواب در شب امتحان مفید است همچنین در صبح روز امتحان نیز بهتر است به منظور افزایش کارایی مغز، از مواد سرشار از پروتئین یا سرشار از فیبر مانند تخم مرغ، نان تُست با عسل یا برشتوک استفاده شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان به دانش آموزانی که اضطراب زیادی دارند و نمی‌توانند صبحانه مفصل بخورند، توصیه کرد از موز و مقداری کشمش استفاده کنند.

کاوه‌ای افزود: بعضی از دانش آموزان به دلیل اضطراب زیاد در امتحانات دچار مشکل می‌شوند بنابراین بهتر است برای مقابله با این اضطراب ریحان، نعنا، کاهو و سیب مصرف کنند.

وی تاکید کرد: خوردن نان و پنیر و گردو یا تخم مرغ یا یک ظرف عدسی در روز امتحان کمک می‌کنند تا در طول امتحان آرام باشید همچنین خوردن عسل و نوشیدنی‌های حاوی عسل در کاهش اضطراب بسیار مؤثر است.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: در عین حال خوردن جگر، گوشت و ماهی کمک زیادی به کاهش اضطراب می‌کند زیرا کم خونی یکی از دلایل کاهش یادگیری و تمرکز است.

کاوه‌ای خوردن آجیل مغزدار از قبیل بادام، کشمش، فندق، گردو و نخودچی که سرشار از منیزیم بوده را توصیه کرد و کمبود آن را یکی از علل کاهش یادگیری دانست.

وی از دانش آموزان خواست از خوردن زیاد شیرینی، چیپس، نمک، تخمه، غذاهای چرب و انواع نوشیدنی‌های گازدار در شب امتحان خودداری کنند زیرا این مواد غذایی مانع خواب راحت در شب امتحان می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش بپرهیزید و خوردن روزانه شیر و همچنین ماست شیرین را فراموش نکنید.

کاوه‌ای اضافه کرد: در ایام امتحان، بیشتر مواظب سلامتی خود باشید تا در معرض سرما خوردگی، گرما زدگی، مسمومیت‌های غذایی و اختلال‌های هضم قرار نگیرید و از خوردن غذا، بیرون از خانه به طور جد خودداری کنید.

وی با بیان اینکه غذای خود را خوب بجوید و آرام میل کنید گفت: در طول روز - اما نه همراه غذا- آب کافی بیاشامید البته بیش از نیم ساعت قبل از غذا و یک تا دو ساعت بعد از غذا نوشیدن آب اشکالی ندارد؛ آشامیدن آب و نوشیدنی‌ها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ایجاد نفخ می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: در زمان کار یا مطالعه غذا نخورید و برای غذا خوردن زمان خاصی را در نظر بگیرید تا با آرامش بیشتری غذا بخورید.

کاوه‌ای تاکید کرد: برخلاف تصور عموم، مطالعه و درس خواندن نیاز بدن به انرژی را افزایش نمی‌دهد؛ بنابراین استفاده بیش از حد مواد غذایی بسیار شیرین و پر چرب در طول دوران امتحانات نه تنها مفید نیست بلکه سبب افزایش وزن و بروز چاقی می‌شود.

وی مصرف روزانه یک لیوان شیر برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان، پرهیز از خوردن تنقلات در موقع مطالعه، مصرف سبزی‌ها و میوه‌های تازه، خوردن گردو در کنار پنیر، پرهیز از خوردن مواد خواب آور نظیر ماست و دوغ ترش، خودداری از نوشیدن قهوه و چای پر رنگ را توصیه کرد.

وی تاکید کرد: هنگام احساس خستگی کمی استراحت کنید زیرا انسان در موقع خستگی احتیاج به استراحت دارد نه محرک، بنابراین مصرف قهوه به منظور بیدار ماندن توصیه نمی‌شود.

۷۵۲۶/۲۰۸۷‏

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha