رضا غفاری روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت که میزان مصرف برق مشترکان در زمان پیک روز دوشنبه (دیروز) که هوا در حال بارندگی بود به یکهزار و ۱۰۰ مگاوات رسید در حالی که میزان مصرف تا پیش از بارندگی بیش از یکهزار و ۷۰۰ مگاوات بود.
وی توضیح داد: پیک مصرف برق امسال چهارشنبه هفته گذشته پنجم تیر بود که با توجه به دمای ۳۵ درجهای هوا میزان مصرف در ساعت ۱۶ همان روز به یکهزار و ۷۶۰ مگاوات رسیده بود در حالی که دیروز که دمای هوا برابر گزارش هواشناسی تا ۱۰ درجه کاهش یافت میزان مصرف برق هم کاهش دستکم ۶۰۰ مگاواتی را تجربه کرد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران بارندگی و کاهش دمای هوا را فرصت مناسب و بموقع برای استراحت شبکه توزیع برق استان پس از تحمل دستکم دو هفته افزایش مستمر میران مصرف دانست و تاکید کرد: متأسفانه با این همه تنها راهکار پایداری شبکه در ایام گرم سال مدیریت مصرف است و اینگونه کاهش یافتن مصرف ناشی از مدیریت مصرف نیست بلکه خنکی هوا سبب آن شده است.
شرکت توزیع برق مازندران پیش از این با استناد به پیش بینیها هواشناشی و روند افزایشی گرما در استان به همراه رطوبت بالا که سبب شکل گیری هوای شرجی میشود، هشدار داده بود که مازندرانیها برای تابستان امسال ۲۹ روز بحرانی و حساس را از نظر تأمین برق مورد نیاز در پیش دارند و تنها راهکار پایدار نگه داشتن شبکه و جلوگیری از خاموشیهای ناخواسته هم مدیریت بهینه مصرف توسط تک تک شهروندان است.
بر اساس تحلیلهای شرکت توزیع برق مازندران، با عبور دمای هوا از ۳۲ درجه سانتی گراد بالای صفر، به ازای هر یک درجه افزایش دما ۱۷۰ مگاوات به مصرف مشترکین استان اضافه میشود.
شبکه توزیع برق مازندران بر اساس گزارشهای رسمی امسال تاکنون دو برابر مدت مشابه سال پیش روزهای پرمصرف داشته است. تعداد روزهای پرمصرف استان هم تاکنون ۲۰ روز بوده است.
استانداری مازندران به منظور جلوگیری از خاموشیهای ناخواسته و قطع شدن برق مشترکان خانگی از ۲۵ خرداد ماه امسال طرح ساعت کار تابستانی را برای دستگاههای اجرایی دولتی و شبه دولتی و مراکز آموزشی به اجرا گذاشته است که بر اساس آن ساعت کار این مجموعهها ۶ و ۳۰ دقیقه صبح آغاز میشود و ۱۳ و ۳۰ دقیقه پایان مییابد.
در حالی که مسئولان شرکت توزیع برق پیش بینی میکردند با این کار روزانه ۶۴ مگاوات در مصرف برق استان صرفه جویی شود ولی بررسیهای صورت گرفته پس از دو هفته نشان داد که تنها ۲۰ مگاوات صرفه جویی به دست آمده است.
پارسال با اجرای طرح تابستانی، تا ۲۵ درصد در مصرف برق ادارات و دستگاهها صرفه جویی شده بود. میزان مصرف برق روزانه این مجموعهها در مازندران ۱۲۰ مگاوات و معادل هفت درصد برق مصرفی استان است.
میزان تولید برق در مازندران بیش از ۲ هزار مگاوات در روز و میانگین مصرف هم در سه فصل بهار، پاییز و زمستان حداکثر یکهزار و ۸۰۰ مگاوات است ولی در فصل تابستان به بیشتر از سه هزار مگاوات افزایش مییابد.
توزیع برق مازندران شامل ۲ شرکت است که منطقه ساری با یک میلیون و ۳۸۰ هزار مشترک از گوگاه تا آمل را شامل میشود از این میزان ۷۰ درصد مشترکین خانگی هستند.
۷۳۳۵/۱۶۵۴
نظر شما