هه وال ابوبکر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: برقراری خط پرواز مستقیم میان سلیمانیه - سنندج، راه اندازی شهرکهای اقتصادی و تولیدی مشترک در نزدیکی مرزها، باز کردن مرز سیرانبند و ایجاد تفاهمنامه خواهر خوانندگی میان سلیمانیه و سنندج از جمله اهدافی است که در سفرهای مقامات دو طرف مطرح و پیگیری میشود.
وی با اشاره به اینکه سلیمانیه ۵۲۸ کیلومتر مرز با جمهوری اسلامی ایران دارد افزود: امنیت و آسایش منطقه به همه طرفها مرتبط است و برای حفظ این امنیت نیاز به هماهنگی وجود دارد که خوشبختانه این هماهنگی بین دو کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق وجود دارد.
ابوبکر یادآور شد: تاکنون با توجه به ارتباطات و هماهنگی موجود همچون زمانی که در جنگ با داعش وجود داشت توانستهایم در سنگر حمایت و محافظت از انسانیت و جوامع با جمهوری اسلامی ایران متحد باشیم بنابراین مهم است که در زمینه امور اقتصادی نیز این هماهنگیها وجود داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه منطقه زیر سایه جنگ قرار دارد اما امیدواریم صلح بر آن حاکم و جنگ از آن دور شود اظهار داشت: امیدوارم جنگ از منطقه ما دور باشد البته بسیاری از کشورها برای مقاصد اقتصادی به این منطقه روی میآورند اما اگر جنگی روی دهد نه تنها کشورهای منطقه بلکه تمام دنیا متضرر میشود.
استاندار سلیمانیه عراق با بیان اینکه وقوع احتمالی جنگ در این منطقه در مقابل توسعه، مدنیت، رشد اقتصادی و امنیت جهانی است، اضافه کرد: از همه طرفها درخواست میکنیم نگذارند در این منطقه که منشأ امنیت و رشد اقتصادی دنیاست، جنگی روی دهد.
وی در رابطه با برگزاری کنگره مشاهیر کُرد هم اظهار داشت: برای کُردها چنین رویدادهایی مهم است چون قدمت و زنده بودن آنها را نشان میدهد و باعث میشود فعالیتها و تواناییهایی که مردمان کُرد دارند در سطحی بین المللی مطرح شود.
ابوبکر تاکید کرد: این کنگره میتواند دیوارها و موانع را بریزد و پلی میان تمام مردم منطقه و جوامع دیگر باشد تا ماهیت، گوهر و تفکر انسان کُرد را آشکار کند و به دنیا نشان دهد کُردها چه خدماتی کردهاند.
وی با بیان اینکه باید همه با هم دارایی، فرهنگ و میراث انسانی را بسازیم، اضافه کرد: سیاست و اقتصاد بسیاری مواقع جنگ و کشمکش در دنیا ایجاد میکند اما فرهنگ، ادب، روشنفکری و علم و ورزش، موجب ایجاد دوستی در میان ملتها میشود.
ابوبکر با اشاره به اینکه با این زبان میتوانیم با همه بشریت صحبت کنیم، گفت: هنر و ادب با نام انسانیت صحبت میکنند و میتوانند انسان را به همان ریشهای که از آن ساخته شده بازگردانند و نشان دهند جدایی میان انسانها به دلیل رنگ، زبان و جغرافیا وجود ندارد و اینها دلیلی برای اینکه انسانها دشمن یکدیگر شوند، است.
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود حل نشدن مشکلات مرزهای سیرانبند و سیف از سوی طرفهای عراقی است، اظهار داشت: مدت زیادی است که برای رفع مشکلات این ۲ مرز تلاش میکنیم و چند بار با نخست وزیر و وزیر کشور عراق گفت و گو کردهایم که در این خصوص رضایت خود را اعلام کردهاند.
استاندار سلیمانیه عراق یادآور شد: بعد از باشماق و پرویزخان چهار مرز دیگر نیز به عنوان مرزهایی برای تبادلات اقتصادی منطقه اقلیم با جمهوری اسلامی ایران مورد بهره قرار میگیرد اما ما قصد داریم مرزهای سیف و سیرانبند علاوه بر امور اقتصادی به عنوان مرزهایی برای عبور و مرور شهروندان هم مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه مدت زیادی برای سمت وزیر کشور عراق کسی انتخاب نشده بود بعد از انتخاب فردی برای این سمت، موافقت مان برای باز شدن این مرزها را به وزیر کشور اعلام کردهایم.
ابوبکر اضافه کرد: سال هاست درخواست میکنیم با توجه به روابط گسترده میان اقلیم کردستان و جمهوری اسلامی ایران، این کشور شعب بانکی خود را در اقلیم راه اندازی کند چون به دلیل نبود بانک رسمی و مورد اعتماد دولتها بسیاری از بازرگانان و فعالین اقتصادی در حین حواله پولی ضررهایی را متقبل میشوند.
استاندار سلیمانیه عراق گفت: برای امنیت اقتصادی ۲ عامل بانک و بیمه بسیار اهمیت دارد که نبود این ۲ عامل ضرر زیادی به اقتصاد میرساند بنابراین امید میرود شعباتی از بانکهای مورد اعتماد ایران در اقلیم راه اندازی شود تا روابط اقتصادی بین ۲ کشور افزایش یابد.
۶۱۰۸/۹۱۰۲
نظر شما