رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: شورای حل اختلاف باید به سمتی حرکت کند تا افراد نسبت به وظایف خود ارشاد و آگاه شده و به حقوق خود برسند لذا فعالیت شعبه ویژه حل اختلاف سازمان نظام مهندسی در کاهش پرونده ها تأثیرگذار است.
محمدحسین شرکاء افزود: در آئین نامه سازمان نظام مهندسی ساختمان مصوب ۱۳۷۵ و اصلاحیه سال ۱۳۹۴ آن رسیدگی به تخلفات حرفه ای، اصول حرفه ای، نظامی و انضباطی در حیطه اختیارات شورای حل اختلاف در نظر گرفته شده بود.
وی ادامه داد: این خلأ وجود داشت که مالکان میتوانستند از مهندسان در شورای حل اختلاف سازمان نظام مهندسی طرح شکایت داشته باشند ولی مهندسان در مواردی که با پیمانکار دچار اختلاف میشدند امکان طرح دعوا نداشتند بلکه می بایست برای رسیدگی به مراکز دیگر مراجعه میکردند و به همین دلیل دچار مشکلاتی میشدند.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی گفت: از رئیس اداره شورای حل اختلاف تقاضا شد تا شعبه ویژه ای برای رسیدگی به این نوع درخواستها نیز ایجاد شود تا به صورت متمرکز امکان رسیدگی به شکایات مهندسان از کارفرما و یا کارفرما از مهندسان وجود داشته باشد.
وی با اشاره به بیشترین شکایات مطرح شده که پیرامون قصور در انجام وظیفه و همچنین موضوعات مالی است افزود: با تدبیر اندیشیده شده همه افراد میتوانند از خدمات این شعبه ویژه استفاده کنند و به عبارتی رسیدگی به پروندهها اعم از مسائل حرفه ای، اصول اخلاق حرفه ای، مباحث مالی و اختلافات حقوقی در حوزه نظام مهندسی نیز برسی میشود.
سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی با حدود ۴۰ هزار عضو از نظر تعداد مهندس جزو پنج استان نخست کشور است. این سازمان پایش عملکرد مهندسان را در دستور کار خود قرار داده که از طریق ۳۷ هزار و ۵۰۰ کارتابل الکترونیکی عملکرد خود را گزارش میدهند. در صورت بروز تخلف از سوی مهندس ساختمان، دو مرتبه اخطار به وی داده میشود و در صورت بروز تخلف سوم، فرد به شورای انتظامی به عنوان یکی از چهار رکن سازمان نظام مهندسی ساختمان ارجاع میشود.
رئیس شورای حل اختلاف خراسان رضوی هم در حاشیه مراسم افتتاح این شعبه به خبرنگار ایرنا گفت: این شعبه تخصصی حل اختلاف از امروز به جمع شعب استان اضافه میشود تا به عنوان اولین شعبه ویژه حل اختلافات سازمان نظام مهندسی در کل کشور به فعالیت بپردازد.
محمود رفسنجانی افزود: پیش بینی میشود ۲۰ درصد پروندههای مربوط به این شعبه مرتبط با مباحث مالی باشد و صلاحیت این شعبه فقط مربوط به پروندههایی است که در شهر مشهد تشکیل میشود.
وی ادامه داد: در سایر شهرستان ها موضوعات مربوط به این پروندهها در شعب دیگر شورای حل اختلاف رسیدگی خواهد شد و این زمینه فراهم است تا در صورت نیاز در دیگر شهرستان های خراسان رضوی نیز شعبه تخصصی حل اختلاف سازمان نظام مهندسی ایجاد شود.
رئیس شورای حل اختلاف خراسان رضوی گفت: در استان خراسان رضوی تعداد ۳۸۰ شعبه حل اختلاف موجود است که ۱۰۴ شعبه آن در شهر مشهد است.
رفسنجانی افزود: شوراهای حل اختلاف نهادی مردمی است و در سال ۸۱ تأسیس و راه اندازی شده است و محور اساسی این شوراها حل اختلاف بر اساس اصلاح قضائی و دعوت به سازش است و بر همین اساس سال گذشته بیش از ۵۱ هزار پرونده قضایی در این استان به همت شعب حل اختلاف خراسان رضوی به صلح و سازش ختم شده است.
او اضافه کرد: شعبات شورای حل اختلاف استان خراسان رضوی به صورت مکانیزه رسیدگی به پروندهها را انجام میدهند و ۸۰ درصد ابلاغهای الکترونیکی نیز از این طریق انجام میشود.
۲۰۳۰/۱۸۵۸/۱۹۲۲
نظر شما