سعید اکبریان روز پنجشنبه در نشست بررسی پروژههای آستان قدس در خراسان جنوبی که به ریاست معاون عمرانی استاندار برگزار شد افزود: یکهزار و ۳۰ هکتار از اراضی موسوم به پادگان ۰۴ بیرجند در اختیار راه و شهرسازی قرار گرفته که ۴۵۰ هکتار آن براساس مصوبات کمیسیون ماده پنج استان و تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری در محدوده شهری قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه این ۴۵۰ هکتار (زعفرانیه) یک ششم مساحت موجود را به مساحت شهر بیرجند می افزاید گفت: اجرای عملیات آمادهسازی و تقاطع غیرهمسطح اراضی پادگان ۰۴ بیرجند طی سه مرحله فراخوان مناقصه در نهایت سال ۹۴ به شرکت مسکن و عمران قدس رضوی به عنوان شریک پروژه واگذار شده است.
مدیرعامل سازمان عمران و توسعه رضوی اظهار داشت: مبلغ کل مشارکت قرارداد هفت هزار و ۷۸۲ میلیارد ریال است که از این میزان یکهزار و ۱۶۰ میلیارد ریال سهم مشارکت شرکت مسکن و عمران قدس رضوی است.
وی با اشاره به اقدامات اجرایی صورت گرفته تا پایان دی ماه ۹۷ در این پروژه عنوان کرد: انجام ۵۰۰ هزار مترمکعب خاکبرداری، ۳۵۰ هزار مترمربع خاکریزی، ۵۵۰ هزار مترمربع بسترسازی معابر، اجرای جداول هدایت آبهای سطحی، استقرار بیش از ۵۰ دستگاه ماشینآلات راهسازی و خرید و تجهیز کارخانه آسفالت از جمله آن است.
اکبریان یادآور شد: با توجه به گستردگی پروژه، این پروژه به ۶ محله تقسیم بندی شده که عملیات اجرایی معابر فرعی در هر محله پس از تصویب طرح تفصیلی بازنگری اراضی در شورای عالی شهرسازی و معماری در آذرماه پارسال اجرایی شده است.
شهردار بیرجند هم گفت: صرفنظر از اینکه این موضوع در کمیسیون ماده پنج تصویب شده اما شهرداری از ضوابط پروژه زعفرانیه بی اطلاع است و در آن دخیل نبوده و این پروژه برای شهرداری دیکته شده است لذا هنوز از نظر مجموعه شهرداری و شورای شهر به عنوان حوزه مدیریت شهری پذیرفته نیست.
محمدعلی جاوید افزود: بحث گسل های زلزله در این منطقه مطرح است که بیم می رود نهایتاً تکلیف این گسل ها چه می شود و ساخت و سازها در چه فاصله ای از گسل ها قرار دارند.
وی بیان کرد: شهرداری و اعضای شورای شهر در وهله نخست با کلیت طرح مخالفت داشتند که قریب یک ششم وسعت شهر در این منطقه افزوده می شود و این دغدغه داشتند که مشکلاتی مانند ترافیک، آبهای سطحی، مشکلات فرهنگی و سایر ایجاد خواهد شد.
شهردار بیرجند اظهار داشت: اینکه این منطقه ظرفیت منحصر به فرد در محدوده شهر بود و با توجه به زمین های خالی در حریم و محدوده شهر، از ظرفیت این محدوده می توانستیم برای سایر کاربری های استفاده کنیم از دیگر دغدغه ها بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر ظرفیت کنونی بیرجند جوابگوی آبهای سطحی شهر نیست که با افزوده شدن محدوده زعفرانیه مشکلات مربوط به آبهای سطحی افزایش می یابد.
جاوید گفت: در آینده قرار است جمعیت زیادی از شهروندان در این محدوده مستقر شوند لذا بایستی با هماهنگی دستگاه های اجرایی متولی پروژه با برنامه ریزی درست و مدیریت شده اجرا و تعیین تکلیف شود.
۷۵۵۷*۳۰۲۸
نظر شما