آیت الله موحدی کرمانی در خطبه نخست نماز جمعه تهران با اشاره به فرا رسیدن ماه ذیالقعده بیان کرد: ذیالقعده ماه حرام و محترم خداست، ماهی است که اگر انسان گناه کند عذابی شدیدتر میبیند و اگر طاعتی انجام دهد آن طاعت به برکت این ماه ارزشمندتر است.
وی با اشاره به اتفاقاتی که در این ماه بر حضرت موسی (ع) گذشت، افزود: در این ماه حضرت موسی (ع) توانست دیداری ۴۰ روزه با خداوند داشته باشد. حضرت موسی به سمت کوه طور حرکت کرد و در این ماه با خداوند مناجات و راز و نیاز داشت و همچنین احکام تورات را اخذ کرد.
خطیب نماز جمعه تهران با بیان اینکه ابتدا ۳۰ روز برای دیدار موسی و خداوند معین شده بود، ادامه داد: بعد از اتمام یک ماه خداوند به موسی (ع) فرمود ما ۱۰ شب دیگر به این زمان اضافه کردیم. حضرت موسی به قومش فرموده بود میقاتی ۳۰ شبه با خدا دارم و بعد از تمام شدن ۳۰ شب خبری از برگشت او نشد.
وی با اشاره به نقشه سامری برای ضربه زدن به وجهه دینی حضرت موسی (ع) گفت: در این مقطع منافقی خطرناک درباره حقانیت فرمودههای موسی در دل اصحاب شک و شبهه انداخت و به آنها گفت چه شد موسی به وعدهاش عمل نکرد؟ بعد از آن در طول پنج روز گوسالهای ظاهراً طلایی ساخت که با نقشه خاصی صدایی ازآن برمی خاست.
موحدی کرمانی ادامه داد: سامری بعد از ۳۵ روز به بنی اسرائیل گفت موسی که نیامد، معلوم میشود این توحید و خدایی که به شما معرفی کرده دروغ بوده است. در آن زمان پرده از چهره گوساله برداشت و گوساله در حالی که صدا میکرد مورد پرستش بنی اسرائیل قرار گرفت. روز چهلم موسی (ع) بازگشت و با دیدن این صحنه هارون را ملامت کرد که چرا مانع پرستش گوساله نشدی؟ او هم پاسخ داد ترسیدم راهی پیش بگیرم اینها دو دسته شوند و یکدیگر را بکشند.
به گفته خطیب نماز جمعه تهران، ۶۰۰ هزار نفر از قوم اسرائیل گوسالهپرست شدند در حالی که تنها ۱۲ هزار تن از آنها همراه فرعون بودند.
موحدی کرمانی با اشاره به آیات قرآن خاطرنشان کرد: این یک امتحان بود؛ خداوند به موسی گفت ما قومت را امتحان کردیم ببینیم آیا عقل دارند و از آن استفاده میکنند؟ قرآن برای امتحان از کلمه "فتنه" استفاده میکند. بر حذر باشید از فتنهها که به صورت امتحان سراغ آدمی میآید. این امتحان گاهی در فکر است، گاهی در عمل و گاهی در ثبات عمل.
وی خطاب به جمعیت گفت: شما به اسلام و انقلاب وفادارید، چرا که متمسک به ولایت شدهاید. قبل از انقلاب از امام (ره) الهام گرفتید، حین انقلاب از امام (ره) تبعیت داشتید و پس از آن از رهبر معظم تبعیت دارید.
خطیب نماز جمعه تهران با تاکید بر اینکه این تمسک به رهبری است که شما را به انقلاب وفادار کرده، افزود: آیا خیال میکنید حتی در زمان امام حسین (ع) همه با او همراه شدند؟ امام وقتی اعلام کرد فردا عازم هستم انسانهای دانه درشت آمدند و او را نصیحت کردند که مصلحت نیست، نرو. آنها برای امام مصلحت تعیین میکردند.
وی با بیان اینکه تخلف از امام و ولی امر بود که ابن عباس را بدبخت کرد، خاطرنشان کرد: خدا را شکر مردم و ملت ما نسبت به ولی فقیه و رهبرشان وفادار و ثابت قدم ایستادهاند و گوش به فرمان او هستند.
نظر شما