سن و قد آنها به گونه ای است که انگار نسبت به همسن و سالهای خود چندین سال زودتر به دنیا آمده اند و چنان در آمادگی به سر می برند که کسی نمی توان از سالها تمرین مداوم آنها بی خبر باشد.
بیشتر آنها شرایط آمادگی جمسانی و فیزیکی بهتری نسبت به هم سن و سالهای خود دارند و به جای اینکه پای بازیهای رایانه ای باشند، خود در رقابتی نفس گیر قدم به قدم برای رسیدن به المپیک پیش می روند.
مسابقات دوومیدانی نوجوان در دو بخش پسران و دختران در حالی در چهارمحال و بختیاری به کار خود پایان داد که می تواند نوید بخش روزگاری خوش برای پر مدال آورترین رشته المپیکی برای ایران باشد.
کمیته جهانی المپیک در هر دوره ای بخواهد می تواند بدون در نظر گرفتن جایگاه ورزشی، یک رشته را حذف و رشته دیگر را جایگزین کند، درست مانند کشتی که در آستانه حذف از المپیک بود و آنها هنوز نیز این اختیار را دارند، اما هرگز هیچ عضوی از کمیته جهانی المپیک، حتی درباره کم و زیاد شدن ماده های دوومیدانی در المپیک جرات اظهار نظر ندارد.
در المپیک، رشته دوومیدانی یک رشته راهبردی و استراتژیک برای همه کشورهای شرکت کننده است، چرا که این رشته به همراه سه رشته دیگر مدال های رنگارنگ و رنکینگ جدول را در این رقابتهای مهم جهان تعیین می کند و این را می توان از سرمایه گذاری گسترده ژاپن، چین، آمریکا و روسیه برای این رشته مهم فهمید.
سرمایه گذاری این کشورها بقدری بر روی رشته دوومیدانی با اهمیت است که بهترین روان شناسان، مربیان بدنسازی، مربیان تغذیه و مربیان دوومیدانی در یک مجموعه برای تربیت بهترین نسل های دوومیدانی کنار هم جمع میشوند.
دوومیدانی این روزها برای ورزش کشورها آنچنان با اهمیت است که برخی از کشورهای پولدار عربی برای تصاحب مدال در این رشته، بالاترین پرداخت ها را برای به ملیت درآورند ورزشکاران صاحب نام این رشته دارند.
بالاترین حساسیت افسران وادا (کمیته جهانی ضد دوپینگ) نیز در بخش ورزش دوومیدانی است چرا که در این رشته گام ها و صدم ثانیه ها، تعیین کننده مدال برای ورزشکاران و تیم ها و کشورهاست.
جنجال دوی ۱۰۰ متر برای همیشه در اذهان تاریخ دوومیدانی باقی می ماند، در فینال مسابقه دو ۱۰۰ متر المپیک ۱۹۸۸ بن جانسون در حالی که رقبای قوی همچون کارل لوئیس آمریکایی و لینفورد کریستی انگلیسی داشت، با رکورد ۹/۷۹ توانست از خط پایان عبور کند، رکورد دنیا و المپیک را بهبود بخشد و مدال طلا را از آن خود کند؛ اما ۳۶ ساعت بعد نتایج آزمایشها مشخص کرد که جانسون از ماده ممنوعه استانوزولول استفاده کرده، در پی این اتهام عنوان وی از او باز پس گرفته شد.
این جنجال تا سالهای بعد برای ورزشکاران این کشور چالش ایجاد کرده بود زیرا دوومیدانی همواره یکی از اعتبارات المپیک در جهان است و هر کسی در آن خطای دوپینگی انجام دهد ورزش یک کشور را با چالش روبرو کند.
حساسیت دریافت سهمیه المپیک نیز در بین ورزشکاران دوومیدانی با سایر رشته ها متفاوت است چرا که در رقابت های مختلف هر بار رکوردها جا به جا می شود و این نشان می دهد که یک دونده باید نسبت به ورزشکاران دیگر از آمادگی بیشتری برخوردار باشد.
برای کسب حد نصاب ورود به المپیک فدراسیون جهانی دو و میدانی شرایطی را قرار می دهد از جمله از طریق امتیاز جایگاه ورزشکار در رنکینگ جهانی که پس از مدت زمان تعیین شده برای صعود به بازیها مشخص خواهد شد و یا از طریق کسب حد نصاب در طول مدت زمان تعیین شده برای صعود به بازیهای المپیک است.
حالا مسابقات دوومیدانی نوجوانان در چهارمحال و بختیاری نشان داد که فدراسیون و کمیته المپیک ایران وظیفه بسیار سنگینی برای سرمایه گذاری بر روی نوجوانان دارند تا در یک فرایند ۱۰ ساله بتوانند برای کسب مدال در المپیک حضور داشته باشند.
رئیس فدراسیون دوومیدانی جمهوری اسلامی ایران، مسابقات دوومیدانی کشوری در چهارمحال و بختیاری را یکی از با کیفیت ترین دورههای مسابقات این رده سنی عنوان کرد.
مجید کیهانی در گفت و گو با ایرنا در شهرکرد افزود: در این رقابتها رکورد آسیایی پرتاب دیسک شکسته شد و بیشتر ورزشکاران نوجوان نیز در این دوره از رقابتها آمادگی خوبی داشتند.
به گفته وی، بهترینهای این دوره به همراه مسابقات دوومیدانی جوانان در لرستان، برای حضور در مسابقات جهانی سال آینده انتخاب میشوند تا یکی از برنامههای آینده سازی برای تیم ملی دوومیدانی باشد.
کیهانی گفت: مسابقات تدارکاتی خوبی برای ورزشکاران تیم ملی جوانان تا برگزاری مسابقات ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده است تا ورزشکاران در آمادگی لازم برای مسابقات جهانی به سر ببرند.
رئیس فدراسیون دوومیدانی افزود: امسال بر خلاف سالهای گذشته فدراسیون آسیایی دوومیدانی مسابقات را به ابتدای سال میلادی برد اما تیم ایران موفق به کسب بهترین نتیجه در طول تاریخ در مقطع نوجوانان و جوانان شد.
مسابقات دوومیدانی نوجوانان پسر ایرانی در حالی جمعه شب در شهرکرد به کار خود پایان داد که در این رقابتها در ماده پرتاب دیسک رکورد آسیا شکسته شد.
به گزارش ایرنا، در رقابتهای دوومیدانی پسران نوجوان کشور در شهرکرد محمدرضا رحمانی فر از فارس با پرتاب دیسک به طول ۶۴.۸۳ متر موفق به شکستن رکورد آسیایی این ماده در رده سنی نوجوانان شد.
رئیس فدراسیون دوومیدانی جمهوری اسلامی ایران با تأیید رکورد شکنی این نوجوان شیرازی گفت: این رکورد در مسابقات چهارمحال و بختیاری به ثبت رسید.
مجید کیهانی در گفت و گو با ایرنا افزود: رکورد ملی پرتاب دیسک ایران در رده سنی نوجوانان با ۶۲.۲۱ متر در اختیار مستعان معتمد بود که این رکورد در مسابقات انتخابی نوجوانان جهان در سال ۱۳۸۵ به ثبت رسیده است.
در این رقابتها تیم آذربایجان شرقی رتبه نخست را کسب کرد و استانهای فارس و تهران نیز به مقامهای دوم و سوم را بدست آوردند که در پایان آذربایجان شرقی با ۳ طلا و یک برنز قهرمان شد و فارس با ۳ طلا و تهران با ۲ طلا، ۳ نقره و یک برنز موفق به کسب بهترین عناوین در مادههای مختلف این رشته شدند.
۲۰۹۷
نظر شما