۱۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۴۷
کد خبر: 83383778
T T
۰ نفر
سناتور روس: مسکو به استقرار موشک های جدید در اروپا پاسخ خواهد داد

مسکو – ایرنا – معاون اول کمیسیون امور بین المللی شورای فدراسیون (مجلس سنای روسیه) اعلام کرد: روسیه به استقرار احتمالی موشک های کوتاه و میان برد در کشورهای عضو ناتو در اروپا پاسخ متقابل می دهد.

ولادیمیر جاباروف به خبرگزاری دولتی روسیه امروز گفته است: در صورت استقرار چنین تسلیحاتی در کشورهای عضو ناتو ما بلافاصله پاسخ می دهیم و چنین برتری را تحمل نخواهیم کرد.
مقام پارلمانی روس گفت: دبیر کل ناتو زمانی که می گوید برای نجات پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد هنوز فرصت وجود دارد، در واقع دروغ می گوید.
جاباروف تصریح کرد که روسیه قانون تعلیق اجرای پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد و نه لغو آن را تصویب کرده است و همینک توپ در زمین آمریکا قرار دارد و آنها باید گام بعدی را بردارند اما آنها سکوت می کنند.
وی با بیان اینکه دبیر کل ناتو دروغ است، اظهار داشت: استولتنبرگ خوب می داند که امریکا تمدید پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد را نمی پذیرد.
جاباروف گفت: استولتنبرگ با چنین بیاناتی سعی دارد چنین وانمود کند که در توقف اجرای این پیمان روسیه مقصر است و جهان ما را در این مساله مسئول بداند.

ینس استولتنبرگ دبیر کل ناتو روز جمعه در نشست شورای روسیه –ناتو در بروکسل اعلام کرد که سیستم پدافند موشکی در اروپا علیه روسیه هدف گیری نشده است.

وی در این نشست گفت: سیستم پدافند موشکی در اروپا نمی تواند موشک های قاره پیمای روسیه را هدف گیری و نابود کند و این سیستم برای مقابله با تهدیدهای خارج از منطقه یورو آتلانتیک (منطقه اروپا و آمریکای شمالی) هدف گیری شده است.
روسیه اعلام کرده است که این سیستم و موشک هایی که در آن مستقر شده پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد را نقض می کند و برای تضعیف و کاهش کارایی موشک های قاره پیمای روسیه ایجاد شده است.

** پیمان منع موشک های کوتاه و میان برد چیست؟
پیمان منع موشک های هسته ای میان برد و کوتاه برد هشتم ماه دسامبر سال ۱۹۸۷ بین میخائیل گورباچف آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی و رونالد ریگان رئیس جمهوری وقت آمریکا امضا شد.
براساس این پیمان، توسعه و کاربرد تمام موشک های هسته ای و غیر هسته ای کوتاه و میان برد به استثنای موشک های دریایی ممنوع شد.
این پیمان نخستین قرارداد کنترل تسلیحات هسته ای موشکی راهبردی در جهان به حساب می آید که با توجه به اینکه در دوره جنگ سرد بین دو ابرقدرت (شوروی و آمریکا) امضا شده بود از اهمیت بسیار بالا و حیاتی برخوردار شده است.
براساس این قرارداد، موشک های میان برد از یک هزار تا پنج هزار و ۵۰۰ کیلومتر و کوتاه برد از ۵۰۰ تا یک هزار کیلومتر باید نابود شوند.
علاوه بر آن دو طرف (شوروی و آمریکا) متعهد شده بودند که از تولید، نگهداری و استقرار این نوع موشک ها خودداری کنند.
قرارداد کاهش تسلیحات موشکی میانبرد و کوتاه برد تا سال ۱۹۹۱ که اتحاد جماهیر شوروی سابق فروپاشید اجرا می شد و بازرسی ها در چارچوب آن هم تا سال ۲۰۰۱ در دو کشور ادامه داشت.
اما پس از آن تاریخ، روسیه و آمریکا بازرسی از مراکز نظامی یکدیگر در چارچوب اجرای این قرارداد را متوقف کردند.
بر اساس این قرارداد شوروی متعهد شده بود موشک های ار.اس.دی -۱۰، ار -۱۲، ار -۱۴، موشک های کروز (بالدار) از نوع ار.ک -۵۵ را و آمریکا موشک های پرشینگ -۲، پرشینگ -۱ ای و تام هاوک خود را نابود کند.
در مجموع شوروی یک هزار و ۸۴۶ موشک خود را مطابق قرارداد نابود کرد هر چند که حدود ۵۰ درصد این تسلیحات در واحدهای نظامی قرار نداشتند؛ آمریکا نیز اعلام کرد در مقابل ۸۴۶ مجموعه موشکی خود را نابود کرده است.

**روسیه و آمریکا بارها یکدیگر را به نقض قرارداد موشکی متهم کرده اند
مقام های روسیه و آمریکا در سالیان اخیر بارها یکدیگر را به نقض قرارداد کاهش موشک های میان و کوتاه برد متهم کرده اند.
روسیه از سال ۲۰۰۷ که آمریکا شروع به اجرای طرح پدافند موشکی جهانی خود با فراهم آوردن مقدمات استقرار سکوهای موشکی در رومانی و لهستان کرد، انتقادات از واشنگتن را در نقض قرارداد کاهش موشک های میان و کوتاه برد آغاز کرد و پوتین اظهار داشت که ماندن در این پیمان دیگر به نفع کشورش نیست.
توجیه روس ها این بود که موشک های آمریکایی که در سامانه پدافند موشکی آمریکا در اروپا استفاده می شود، توان تهاجمی دارند بنابراین پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میان برد را نقض می کنند.
آخرین بار باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۴ روسیه را به نقض پیمان منع سلاح های هسته ای کوتاه و میانبرد متهم کرد اما با این وجود ایالات متحده اعلام نکرد که در مقابل چه خواهد کرد تا اینکه دوران ریاست جمهوری اوباما به پایان رسید.
واشنگتن از سال گذشته، بار دیگر شروع به انتقاد جدی از روسیه بخاطر نقض این پیمان کرد و در ماه فوریه نیز اجرای پیمان منع موشک های هسته ای کوتاه و میانبرد را متوقف کرد..

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha