رضا کرمانی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: سرطان پروستات، شایعترین سرطان بعد از سرطان پوست در مردان است و در ۸۰ درصد مردان بالای ۶۵ سال دیده میشود.
وی تصریح کرد: از هر هفت نفر، یک نفر در تمام مدت عمر خود ممکن است مبتلا به سرطان پروستات شود، تومور پروستات بسیار آهسته رشد میکند و بیشتر مواقع محدود به محل خود است، به طوری که تغییری در شکل و اندازه غده پروستات به وجود میآید.
کرمانی گفت: بعضی از انواع این سرطان به سرعت رشد میکند و به قسمتهای دیگر غده پروستات یا به استخوانها، غدد لنفاوی و ریه منتشر میشود که بسیار خطرناک است اما اگر سرطان پروستات در مراحل اولیه تشخیص داده شود، درمان آن با موفقیت انجام خواهد شد.
وی اظهار داشت: سرطان پروستات زمانی بروز مییابد که سلولهای سرطانی به بافت طبیعی پروستات هجوم میآورند و اگر تشخیص داده نشود ممکن است به سایر قسمتهای بدن انتشار یابد.
این پزشک، جریان ادرار ضعیف و دردناک، وجود خون در ادرار، درد ناحیه لگن، کمر، رانها، تورم در ناحیه لگن، پشت و رانها را از علائم سرطان پروستات برشمرد و تصریح کرد: ارزیابی مرتب حتی برای کسانی که جراحی پروستات داشتهاند نیز ضروری است، زیرا جراحی پروستات نمیتواند تضمینی در برابر جلوگیری از سرطان پروستات باشد.
کرمانی ادامه داد: مصرف سبزیها و میوهها از جمله گوجهفرنگی برای پیشگیری از سرطان پروستات بسیار مفید است و خوردن ماهی و مواد غذایی حاوی روی و یا مکملهای آن، ویتامین E، سلنیوم و امگا ۳ میتواند درجلوگیری از این سرطان نقش داشته باشد.
وی افزود: عدم مصرف دخانیات نیز یکی دیگر از راههای پیشگیری از سرطان پروستات است؛ گاهی ممکن است سرطان به صورت پنهان و بدون هیچ نشانهای پیشرفت کند و ماهها یا حتی سالها بعد نشانههای خود را بروز دهد، بنابراین انجام آزمایشهای منظم در پیشگیری و درمان به موقع سرطان پروستات نقش مهمی دارد.
به گزارش ایرنا بر اساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سرطان پروستات در رتبه چهارم سرطانهای شایع کشور قرار دارد و آمارها نشان میدهد که بین ۵ تا ۱۰ درصد بیماران مبتلا به سرطان پروستات در مراحل پیشرفته بیماری تشخیص داده میشوند که این مساله هزینههای هنگفتی از جمله هزینه هورمون درمانی، رادیوتراپی و بازتوانی بیماران را به همراه دارد.
ثبت اطلاعات دقیق بیماران مبتلا به منظور پیگیری صحیح بیماران ضروری است و تاکنون بیش از چهار هزار مورد سرطان پروستات از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ثبت و پیگیری شده است.
نظر شما