به گزارش روز یکشنبه از وزارت جهاد کشاورزی، رحمت الله پریچهر توجه به محیط زیست را یکی دیگر از دلایل و ضرورتهای مدیریت پساب زیتون عنوان کرد و افزود: ما در تلاشیم پساب زیتون بازیافت و بطورمجدد مورد استفاده قرار گیرد افزود:
وی با اشاره فعالیت ۴۲ کارخانه روغن کشی ثابت و ۳۵ کارخانه روغن کشی سیار اظهار داشت: بر اثر فعالیت این کارخانهها، پسابهایی تولید میشود که دارای آنتی اکسیدان و پلی فنول هستند و میتوان از این مواد استفاده کرد.
مجری طرح زیتون کشور ادامه داد: این کارگروه ملی با پیشنهاد دفتر زیتون و با حضور نمایندگانی از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمانهای ملی استاندارد، غذا و دارو، محیط زیست، مؤسسه تحقیقات خاک و آب، دفتر صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی، مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی و سایر کارشناسان ذیربط در مؤسسه تکنولوژی نانو تشکیل شده است.
وی گفت: در این کارگروه فعالیتهای پژوهشی انجام شده در زمینه مدیریت پساب، طرحها و پروژههای جدید در زمینه استفاده از پساب، راهکارهای علمی و اجرایی مدیریت پساب و پیشنهادات اجرایی مانند استفاده از یک تصفیه خانه بزرگ برای بازیافت آب و مواد موجود در پساب فرآوری زیتون مورد توجه قرارمی گیرد.
پریچهر اضافه کرد: به منظور کاهش پساب زیتون، اعتباراتی برای تبدیل کارخانههای فرآوری زیتون که به صورت سه فاز کار میکنند به دو فاز تخصیص خواهد یافت.
وی بازسازی، نوسازی کارخانههای فرآوری زیتون و تأمین سرمایه در گردش برای خرید میوه زیتون را از دیگر برنامههای این دفتر برشمرد.
نظر شما