بهروز مرادی روز دوشنبه در نشست خبری افزود: مراحل بعدی این نیروگاه تا پایان مرداد وارد مدار شده و در مجموع ۱۵۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور افزوده میشود.
وی از آبگیری سد صحنه تاپایان شهریور امسال خبر داد و گفت: امسال وزارت نیرو ۶۱ طرح در قالب ۲۱ پروژه برای تأمین آب و نیز توسعه کشور طراحی کرده است که در استانهای ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، اردبیل، سیستان و بلوچستان، خوزستان و چند استان دیگر اجرایی میشوند.
مدیر عامل شرکت مدیریت منابع آب و نیروی ایران با بیان اینکه در سه ماهه نخست امسال ۴ هزار و ۴۰۰ گیگاوات ساعت برق از نیروگاههای برق آبی وارد مدار شده است گفت: تا پایان شهریور این عدد به هفت هزار مگاوات خواهد رسید.
مرادی از آبگیری سد سردشت با حجم ۳۸۰ میلیون متر مکعب خبر داد و افزود: سد سر نی در میناب بندرعباس هم در آینده آبگیری میشود.
وی ادامه داد: آبگیری این سد به تأمین آب شرب بندرعباس و میناب کمک خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب و نیروی ایران از اجرای سد چرم شیر با استفاده از فاینانس خارجی خبر داد و گفت: احتمال دارد آبگیری این سد تا پایان امسال انجام شود.
مرادی درباره میزان تبخیر در سدها عنوان کرد: بین ۴ تا ۷ درصد تبخیر در کل سدهای ایران وجود دارد.
وی میزان تولید برق را ۱۲ هزار و ۲۰ مگاوات اعلام کرد که ۸ هزار و ۵۲۰ مگاوات توسط شرکت مدیریت منابع آب و نیروی ایران احداث شده است.
مرادی با بیان اینکه نیروگاه برق آبی سردشت به طور کامل تا پایان مرداد وارد مدار میشود ادامه داد: نیروگاه چرم شیر هم ۲۱۰ مگاوات برق تولید خواهد کرد.
وی خاطرنشان ساخت: با بهره برداری از این نیروگاه ها در مجموع ۳۶۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه خواهد شد.
مرادی از اعلام فراخوان برای احداث نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی ارس خبرداد و و عنوان کرد: در آینده ۶۴۰ مگاوات برق از طریق نیروگاه کارون ۴ و با کمک بخش خصوصی وارد فرایند اجرا خواهد شد.
سد بختیاری در مرحله دوم مطالعات قرار دارد
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب و نیروی ایران درباره وضعیت احداث سد بختیاری گفت: اکنون مطالعات این سد به مرحله دوم رسیده است و برای اجرای آن باید از محل سرمایه گذاری های بخش خصوصی کمک گرفت.
به گفته وی، احداث سد بختیار تنها از طریق منابع دولتی امکانپذیر نیست بنابراین قرار است احداث آن به صورت مشارکت بخش خصوصی و عمومی انجام شود.
مرادی با بیان اینکه اجرای این طرح با مشارکت مشاوران ایرانی و خارجی قرار است با هزینه ۲ میلیارد یورو احداث شود ادامه داد: این حجم از سرمایه و منابع مالی از طریق منابع عمومی و دولتی امکانپذیر نیست مگر از طریق فاینانس خارجی. پس ما همه اقدام ها ی فاینانس را از مسیر شورای اقتصاد دنبال کرده و آن را اخذ کردیم.
مرادی در باره میزان تولید انرژی توسط نیروگاههای برقابی گفت: در سه ماهه نخست سال ۹۸، چهار هزار و ۴۰۰ گیگابایت ساعت توسط نیروگاههای برقابی ایران تولید شده است که این میزان تا پایان شهریور از مرز ۷ هزار گیگابایت ساعت عبور خواهد کرد.
وی ادامه داد: این آمارها نشان میدهد که امسال علاوه بر نیروگاههای برقابی تحت پوشش شرکت توسعه منابع آب توسط سایر نیروگاههای برقابی ۸ برابر رشد خواهد داشت و در مجموع می توان به مرز ۲۰ هزار گیگابایت ساعت رسید.
انتقال آب دریای خزر در دست مطالعه
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب و نیروی ایران درباره آخرین وضعیت طرح انتقال آب خزر به سمنان گفت: انتقال آب خزر به سمنان در حوزه مسئولیت شرکت توسعه منابع آب است. بنابراین این طرح امسال با ایجاد ردیف مطالعه و اجرا در دستور کار قرار گرفته است.
مرادی با بیان اینکه هزینه این انتقال طبق برآوردهای صورت گرفته به قیمت سال ۹۸، ۹ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان است ادامه داد: طول اجرای این پروژه ۴ سال است و قرار است ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب برای مصارف شرب و صنعت از خزر به سمنان منتقل شود.
وی خاطرنشان ساخت: مطالعات زیادی در این خصوص صورت گرفته و در نهایت در سه فصل باید این پروژه انجام شود.
این مقام مسئول اکوسیستم دریایی را فصل نخست عنوان کرد و گفت: باید دید چگونه پساب آن مدیریت شود که در این خصوص مطالعات عمیقی انجام شده است به طوری که حتی در خصوص انتقال و حفاری برای لولهگذاری از خط انتقال نفت و گاز نکا و ری استفاده خواهد شد.
مرادی خاطرنشان کرد: بحثهای اجتماعی، سیاسی و اقتصادی بر روی این پروژه به خوبی انجام شده به طوری که بحثهای اجتماعی توسط دو دانشگاه صورت گرفته است.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: ًسمنان نخستین استانی است که برای تأمین آب از همه روشها استفاده کرده و حتی همه چاههای غیرمجاز را مسدود کرده است پس تمام راهکارهای صرفهجویی را پیگیری و انجام داده است و این وزارت نیرو است که در نهایت به این تصمیم رسیده است که تخصیص آب را به سمنان بدهد.
مرادی در ادامه تأکید کرد: در مطالعات تکمیلی شرکت توسعه منابع آب و جلساتی که با محیط زیست داشتیم همه اقدام ها و پیشبینیها صورت گرفته است پس اگر محیط زیست تأییدیه نهایی خود را برای این پروژه کامنت بگذارد این پروژه به عملیات اجرایی میرسد پس حتی در جلسات محیط زیست تأکید کرده به شرطی این پروژه باید اجرایی شود که در حفظ محیط زیست تأکید شود و برای حفظ جنگلها و محیط زیست از ما تضمینهایی خواهد خواست.
مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران افزود: پیشنهاد سازمان محیط زیست در خصوص وضعیت پساب انتقال آب خزر به سمنان این است که پساب را در عمق ۳۰۰ متری پخش کنیم که البته این اقدام به صورت افقی مدنظر محیط زیست است.
نظر شما