به گزارش ایرنا، محمدتقی زمانی نژاد روز دوشنبه در نشست کمیته ارزیابی قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده گنبدکاووس با حضور مسئولان دستگاههای اجرایی و بانکهای استانی و شهرستانی برگزار شد، اظهار داشت: بارندگیهای شدید که در انتهای سال ۹۷ و ابتدای سال ۹۸ در گلستان رخ داد به حدود ۵۰۰ روستا و شهرهای گنبد، آق قلا و گمیشان خسارت زد.
وی افزود: بنیاد مسکن به تناسب وظایف سازمانی از همان روزهای نخست سیل گلستان، حدود ۵۰ دستگاه ماشین آلات سنگین را بسیج و ۱۲۰ تیم ارزیاب را برای بررسی خسارات به مناطق سیل زده اعزام کرد که نتیجه این بررسیها برآورد ۱۷ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی خسارت دیده بود.
وی ادامه داد: مجدداً در شهر آق قلا و بخشی از گمیشان سه هزار درخواست جدید برای برخورداری تسهیلات تعمیر مسکن به بنیاد مسکن استان ارائه شد که در صورت تأیید به لیست اضافه میشود.
مدیرکل بنیاد مسکن و انقلاب اسلامی گلستان با بیان اینکه از مجموع ۱۷ هزار و ۸۰۰ واحد مسکونی خسارت دیده استان، هفت هزار و ۳۰۰ واحد احداثی و ۱۰ هزار و ۵۰۰ واحد تعمیراتی است، گفت: در مجموع بیش از پنج هزار واحد خسارت دیده شهری و ۱۲ هزار و ۶۶۱ واحد روستایی است.
زمانی نژاد افزود: تا الان نزدیک به ۱۶ هزار پرونده تکمیل و از این تعداد ۱۴ هزار و ۸۰۰ پرونده به بانکها معرفی شد و تا صبح امروز در بانکهای گلستان برای هفت هزار و ۳۰۰ پرونده انعقاد قرارداد شد که پیشرفت خوبی است و هم اکنون دو هزار واحد آسیب دیده در مرحله پی کنی، ۷۵۰ مورد اجرای فونداسیون، ۲۴۰ واحد در مرحله ستون زنی و ۵۰ واحد در مرحله ساخت سقف قرار دارد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه عملیات نزدیک به ۶ هزار و ۴۰۰ واحد تعمیراتی استان آغاز شده و تعمیرات ۲ هزار و ۴۰۰ واحد به اتمام رسیده است، خاطرنشان کرد: تلاش ها بر اتمام کار واحدهای تعمیراتی تا ۱۵ مردادماه و واحدهای احداثی تا پایان سالجاری متمرکز است.
وی گفت: در شهرستان گنبد چهار هزار و ۷۳۱ واحد آسیب دیده از سیل وجود دارد که هزار و ۲۷۹ واحد احداثی و سه هزار و ۴۵۲ واحد هم تعمیراتی است که تا الان در مجموع پرونده چهار و ۳۹۸ واحد به بانکها معرفی و با دو هزار و ۱۴۳ واحد انعقاد قرارداد شده است.
مدیر کل ارزیابی عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری گلستان نیز در این نشست بیان کرد: میزان خسارت سیل که به مردم گنبد وارد شده کمتر از آق قلا و دیگر نقاط استان نیست اما مدیریت خوب مسئولان شهرستانی موجب شد تا مشکلات زیاد در فضای مجازی مطرح نشود.
سید خالق سجادی افزود: میانگین پرداخت تسهیلات برای واحدهای تعمیری و احداثی در استان ۶۲ درصد و گنبد ۵۳ درصد است در صورتی که گنبد نخستین شهر سیل زده گلستان بود و میانگین پرداختیها باید بالاتر از میانگین کشوری باشد.
وی در خصوص برخی مشکلات در بانکها برای پرداخت تسهیلات به سیل زدگان تذکرات لازم را داد و گفت: برای دریافت تسهیلات حداقل سه ضامن کافی است و نیازی به آوردن پنج ضامن برای تشکیل زنجیره نیست و افراد دریافت کننده تسهیلات حداکثر سه سال تنفس و ۱۲ سال زمان برای بازپرداخت دارند.
فرماندار ویژه شهرستان گنبدکاووس نیز در این نشست گفت: جلسات قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده استان هر هفته با حضور استاندار برگزار میشود و عملکرد تک تک مدیران ستاد بازسازی شهرستانی و بانکهای عامل به تفکیک به طور خاص در این نشستها مورد بررسی قرار میگیرد.
عبدالقدیر کریمی افزود: حضور مدیران اجرایی و بانکهای عامل در صورت کم کاری در این نشستها برای پاسخگویی الزامی است.
وی بیان کرد: بر اساس آماری که مسئولان اجرایی و بانکهای عامل اعلام کردند سه بانک در گنبد عملکرد پایینتری در پرداخت تسهیلات به مردم سیل زده داشتند که انتظار میروند کوشاتر عمل کنند.
به گزارش ایرنا بارندگی شدید در روزهای پایانی سال گذشته و اوایل امسال، منجر به وقوع سیلابهای گسترده در استان گلستان بویژه در شهرستانهای گنبدکاووس، آق قلا و گمیشان و وارد شدن خسارت های بسیار به منازل مسکونی مردم، زیر ساختها و اراضی کشاورزی استان شد.
/ ۱۸۶۰ ۳۰۴۲
نظر شما