علی بخشی روز دوشنبه در نشست خبری و در پاسخ به ایرنا افزود: صنعت برق نه تنها فعالیت استخراج کنندگان ارزهای مجازی را ناصحیح نمیداند، بلکه در صورت تعیین تعرفه واقعی برای آنها این فعالیت را فرصت برای صنعت محسوب میکند.
وی ضمن تاکید براینکه باید دولت هرچه زودتر نسبت به تعیین تعرفه برای آنها اقدام کند، گفت: قرار بود نرخ ارزهای دیجیتال براساس تعرفه برق صادراتی باشد، اما از آنجا که تعرفه برق صادراتی ثابت نیست، قیمت رمز ارزها هفت سنت اعلام شده، اما هنوز به صورت رسمی ابلاغ نشده است.
این فعال صنفی افزود: مشخص شدن تعرفه برق برای استخراج کنندگان ارزهای دیجیتال به بهتر شدن فعالیت آنها خواهد انجامید.
به گفته بخشی، اقتصاد نامتوازن برق را عامل اصلی مشکلات این صنعت برشمرد و افزود: ضروری است هرچه زودتر برای اصلاح این اقتصاد اقدام شود.
وی صنعت برق را صنعتی پیشرو دانست که اکنون با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم میکند.
رئیس سندیکای صنعت برق با بیان اینکه اکنون و با توجه به مشکلاتی که برای صادرات نفتی ایجاد شده، صنعت برق میتواند به عنوان جایگزین عمل کند، گفت: پارسال بیش از ۹۰ درصد صادرات خدمات فنی و مهندسی مربوط به بخش برق بود و همین موضوع میتواند به کشور کمک کند تا از مشکلات رهایی یابد.
بخشی افزود: افزون بر ۲۵ میلیارد دلار ظرفیت صادرات به کشورهای منطقه در صنعت برق وجود دارد که به دلیل برخی مشکلات این ظرفیت محقق نشده است.
وی اضافه کرد: ۱۵ هزار نفر به صورت مستقیم در این صنعت فعالیت دارند و با توجه به مشکلات باید برای حفظ اشتغال موجود این صنعت، فکر اساسی شود واکنون شبکه فوق توزیع و انتقال در مرز هشدار قرار دارد، علت آن هم نبود سرمایه گذاری جدید به واسطه مشکلاتی که این صنعت باآن روبروست.
بخشی گفت: سالهای گذشته هیچ سرمایه گذاری جدیدی در این صنعت نشده و همین موضوع سبب فرسودگی بیش از حد تجهیزات شده که چنانچه توجه جدی به این موضوع نشود و سرمایه گذاری صورت نگیرد مشکلات کشور در بخش برق بیشتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه اکنون حدود یک هزار واحد فعال در این صنعت فعالیت دارند، گفت: امضای قراردادهای ناعادلانه و یکطرفه با شرکتهای این صنعت و دولت مشکلات زیادی بر سرراه قرار داده است به گونهای که نزدیک به یکهزار قرارداد بلاتکلیف باقی مانده است.
رئیس سندیکای صنعت برق ادامه داد: به دلیل تغییر نرخ ارز و تبعات دیگر آنکه بخش خصوصی ناگزیر به تحمل زیانهای این قراردادها شده بار سنگینی بر فعالان این صنعت تحمیل شده است.
بخشی با بیان اینکه اکنون وضعیت شرکتهای فعال صنعت برق بحرانی شده افزود: فعالان این صنعت نه از تحریمهای خارجی بلکه از تحریمها و مشکلات داخلی بیشترین آسیب را دیده اند.
وی سازمان تأمین اجتماعی را یکی از مهمترین مشکلات این صنعت دانست و گفت: در سال حمایت از تولید ملی این سازمان بزرگترین مشکلات را برای فعالان صنعت برق ایجاد کرده است.
رئیس سندیکای صنعت برق با بیان اینکه متوسط ارزش افزوده صنعت برق ۸ برابر کل صنایع دیگر است گفت: درحالی که باید مسیر بالندگی این صنعت ارزش آفرین همواره شود مشکلات متعددی برای آن ایجاد شده است.
بخشی با انتقاد از نبود شفافیت لازم در بیمه قراردادهای منعقده با دولت گفت: باید این بیمهها روشن و شفاف شود تا فعالان به راحتی بتوانند فعالیت کنند.
وی بی انضباطی مالی کارفرما را یکی دیگر از مشکلات این صنعت دانست و گفت: نبود سرمایه گذاری جدید در صنعت برق مشکلات را دوچندان کرده است.
نایب رئیس سندیکای صنعت برق هم در این نشست عمده مشکلات این صنعت را وابسته به تحریمهای بین المللی ندانست و گفت: اکثر این مشکلات ناشی از سو تصمیمهایی است که گرفته میشود. پیام باقری افزود: اکنون تصمیمهای اشتباهی که گرفته میشود بیشترین آسیب را به این صنعت پیشرو وارد کرده است به گونهای که رمقی دیگر برای تولید باقی نگذاشته است.
پیام باقری با بیان اینکه صنعت برق پیشرو ایران توانسته در مدت فعالیت خود همه شهرها را برقدار کرده و اکنون نیز ۹۰ درصد روستاها دارای برق هستند خاطرنشان ساخت: ادامه روند مشکل زای کنونی این صنعت را با چالشهای جدی مواجه خواهد ساخت. نایب رئیس سندیکای صنعت برق ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی را یکی از مهمترین مشکلات این صنعت برشمرد.
وی گفت: تعیین این نرخ چالشهای جدی در صنعت برق به همراه داشت. باقری صدور بخش نامههای متعدد و کاه متناقض ارزی را از دیگر مشکلات دانست و گفت: امروزبا برخوردهای سلیقهای مواجه شده ایم که جان تولید و تولید کننده را گرفته است. وی از رویکرد جدید سازمان برنامه بودجه در منفی اعلام کردن برخی شاخصها انتقاد کرد و افزود: چنین امری برای فعالان صنعت برق جای سوال است که چرا باید برخی شاخصها منفی اعلام شود درصورتیکه هزینهها افزایش یافته است.
نایب رئیس سندیکای صنعت برق از نامتوازن بودن اقتصاد صنعت برق انتقاد کرد و خواستار اصلاح آن شد و آن را عاملی در رشد استخراج بیت کوین در ایران توصیف کرد.
باقری با بیان اینکه هنوز مطالبات بخش خصوصی صنعت برق از دولت جدی است گفت: هنوز ۲۰ هزار میلیاردتومان از مطالبات باقی مانده است
نظر شما