معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: طبق بررسیهای صورت گرفته این شانه به سر از ناحیه بال تیرخورده بود که پس از ارجاع به محیط زیست بی درنگ مورد مداوا قرار گرفت.
مهدی صفی خانی بیان کرد: شکار و زنده گیری این قبیل پرندگان تنها جنبه سرگرمی دارد بنابراین برخی مواقع پس از مجروح کردن پرنده در طبیعت رها میشود.
وی تاکید کرد: هدهد در اراضی بایر با درختان مسن پراکنده، بوستانها، بوته زارها، جنگلهای تنک، حاشیه درخت زارها و اطراف شهر روستا بیشتر دیده میشود و بیشتر به صورت انفرادی و گاهی جفت در زمان مهاجرت در دستههای کوچک دیده میشود.
معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان ادامه داد: یکی از مهمترین مزیتهای وجود این پرنده صید حشرات موجود در باغها است و بیشتر از حشرات بزرگ به ویژه لارو و نمف آنها تغذیه میکند.
صفی خانی گفت: این پرنده تک همسر بوده و آشیانه خود را در حفرههای موجود در درختان، بین کپه های سنگ، شکاف ساختمانهای قدیمی و خرابهها بنا میکند و آن را با پر، پشم، خار و خاشاک و سایر مواد گیاهی میپوشاند.
وی با بیان اینکه هدهد جزو پرندگان حمایت شده جهانی و ملی است افزود: این پرنده تابستان گذران و مهاجر عبوری معمول کشور محسوب میشود و شمار اندکی از آنها زمستان در اراضی پست جنوب از استان خوزستان تا جنوب استان سیستان بلوچستان گاهی نیز در نواحی جنوبی دریای خزر باقی میمانند.
استان همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۲ منطقه شکار ممنوع است.
۷۵۲۶/۲۰۸۷
نظر شما