نرخ بیکاری این استان در بهار ۹۷ در حدود ۲۲.۸ درصد بوده که این رقم در بهار ۹۸ به ۱۶.۷ درصد کاهش یافته است.
چهارمحال و بختیاری طی سالهای گذشته به سبب رنج بردن از یک محرومیت تاریخی، بالا بودن آمار فارغ التحصیلان دانشگاهی و نبود زیرساختهای لازم برای رونق تولید و اشتغال با نرخ بیکاری بالایی مواجه بود، اما این چالش تا حد زیادی با تدبیر دولت دوازدهم و تخصیص اعتبار قابل توجهی به حوزه اشتغال روستایی و عشایری این استان مهار شده است.
این تدبیر نه تنها در چهارمحال و بختیاری کارساز شده است بلکه بنا بر گزارشهای مرکز آمار ایران در بهار امسال نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور کاهش داشته و با اجرای کامل این طرح که از سال ۹۶ در کشور آغاز شده ۳۰۰ هزار شغل جدید در مناطق روستایی و عشایری کشور ایجاد میشود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری که به تازگی به چهارمحال و بختیاری سفر کرده است، عملکرد این استان در جذب اعتبارات مشاغل پایدار روستایی و عشایری را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: آمارهای موجود حاکی از اثرگذاری مطلوب این طرح در چهارمحال و بختیاری دارد.
علی امید تصریح کرد: با تدبیر دولت دوازدهم در خصوص رونق اشتغال روستایی کشور ۱.۵ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی به این حوزه اختصاص داده شده است و بخش زیادی از آن تاکنون جذب شده است.
در قالب طرح مشاغل پایدار روستایی و عشایری، ۴ هزار و ۶۶۳ میلیارد ریال به این استان تخصیص داده شد که تاکنون با ۷۰ درصد این اعتبارات، ۳ هزار و ۱۵۱ طرح با اعتباری بالغ بر ۳ هزار و ۱۵۱ میلیارد ریال عقد قرارداد شده است.
علاوه بر این اعتبارات، در بخش مشاغل خانگی و اشتغال فراگیر نیز اعتبارات قابل توجهی به این استان اختصاص داده شده که در رونق اشتغال در مناطق شهری استان مؤثر بوده است.
مجموع اعتبار تخصیص یافته به این استان در قالب طرح مشاغل خانگی در حدود ۱۶۵ میلیارد ریال است که از این میزان تاکنون ۹۴ درصد آن معادل ۱۵۵ میلیارد ریال جذب و برای ۳ هزار نفر در استان از این محل اشتغالزایی شده است.
همچنین سهم استان در حوزه مشاغل فراگیر نیز ۴ هزار میلیارد ریال است که تاکنون در حدود ۵۰۰ طرح تسهیلات لازم را از این محل دریافت کرده اند.
بیکار در اقتصاد به فردی گفته میشود که در سن کار (۱۵ تا ۶۵ سال) و جویای کار باشد اما شغل و یا منبع درآمدی پیدا نکند.
طبق سرشماری سال ۹۵، چهارمحال و بختیاری دارای ۹۵۰ هزار نفر جمعیت است که ۶۵ درصد این جمعیت معادل ۶۰۰ هزار نفر در شهرها و ۳۵ درصد جمعیت آن معادل ۳۵ درصد در روستاها ساکن هستند.
این استان دارای ۱۰ شهرستان، ۲۵ بخش، ۵۰ دهستان، ۴۲ شهر و ۸۰۰ روستای دارای سکنه است.
۷۳۶۳/۲۰۹۷
نظر شما