۱۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۰:۵۶
کد خبر: 83389545
T T
۳ نفر
۵۶ درصد تصادفات مربوط به نقاط حادثه خیز است

تهران- ایرنا- رئیس پلیس راهور ناجا گفت: ۲۱۷ هزار جاده در کشور وجود دارد و ۵۶ درصد تصادفاتی که رخ می دهد، مربوط به نقاط حادثه خیز این جاده‌ها است.

سردار سید کمال هادیانفر روز چهارشنبه در رزمایش بزرگ گشت‌های نامحسوس پلیس راهور اظهار داشت: اگر وزارت راه و شهرسازی این نقاط حادثه خیز را برطرف کند، ۵۶ درصد تصادفات کاهش می‌یابد.

رئیس پلیس راهور ناجا گفت: یکی از جدی ترین برنامه‌ها و اهدافی که پلیس راهور ناجا در دستورکار خود دارد، توسعه انضباط ترافیکی است.
وی افزود: ۴۴ میلیون راننده و ۳۳ میلیون وسیله نقلیه در کشور وجود دارند که در ۲۱۷ هزار جاده کشور در حال تردد هستند.
رئیس پلیس راهور ناجا تصریح کرد: توسعه انضباط ترافیکی، کاهش تصادفات و جان باختگان به عنوان یک برنامه در رأس کارمان هستند.
هادیانفر گفت: در ۱۰ استان هدف که بیش از ۵۶ درصد تصادفات را به خود اختصاص دادند، طرح نامحسوس با وسایل کنترلی پیشرفته مانند پهپاد، جایروپلین و نظایر آن فعال می‌شوند.
وی اظهار داشت: تردد رانندگان شرطی شده است؛ به محض اینکه ماشین پلیس دیده می‌شود، راننده سرعت خود را کاهش می‌دهد و بعد از آن دوباره با سرعت حرکت می‌کند، گشت‌های نامحسوس برای این است که این رفتارها انجام نشود.
سردار هادیانفر با اشاره به اینکه وظیفه کاهش کشته ها فقط با پلیس نیست، تصریح کرد: پلیس یک سازمان از ۳۲ سازمان کشور است که در این زمینه مسئولیت دارد به عنوان مثال اگر هزار و ۵۸۲ نقطه حادثه خیز در جاده‌ها کاهش یابد، ۵۶ درصد تصادفات کاهش می یابد. بیمه مرکزی حاضر است حدود ۳۰۰ میلیون تومان دیه فوت را بدهد ولی برای کاهش تصادفات هزینه نپردازد.
وی گفت: برخی خودروسازان ارابه مرگ تولید می‌کنند و این خودروها نباید در جاده‌ها حرکت کنند.
رئیس پلیس راهور ناجا با اشاره به اینکه کاهش تلفات و جان باختگان حوادث رانندگی یک اصل مهم و هدف اصلی پلیس راهور است، توضیح داد: سایر دستگاه‌ها علاوه بر پلیس نیز باید پای کار آمده و به وظایف خود عمل کنند. در این خصوص گشت‌های نامحسوس پلیس راهور برای برخورد با تخلفات ترافیکی عملیاتی شده است.
سردار هادیانفر با بیان اینکه حدود ۸۲ درصد علل تصادفات سرعت و سبقت غیرمجاز، عدم توجه به جلو و خستگی و خواب آلودگی است، اظهار داشت: استفاده از تلفن همراه در حین رانندگی، برخورد جدی گشت‌های نامحسوس را به همراه خواهد داشت.
وی گفت: به زودی ۲ هزار دوربین کنترل جاده ای و دوربین‌های لیزری جدید بکارگیری خواهد شد که در کاهش برخورد و تنش بین رانندگان و پلیس نیز موثر خواهد بود.

بازرسان نامحسوس در طرح تابستانه پلیس بکارگیری می شوند

رئیس پلیس راهور ناجا گفت: علاوه بر گشت‌های نامحسوس، از بازرسان نامحسوس در طرح تابستانه پلیس راهور استفاده خواهد شد.

هادیانفر در حاشیه رزمایش گشت‌های نامحسوس زمینی و هوایی ناجا در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از اهداف ما در پلیس راهور ایجاد انضباط ترافیکی و کاهش تلفات جاده‌ای به میزان ۲ هزار نفر است.
وی ادامه داد: تنها پلیس راهور وظیفه خطیر کاهش تلفات را ندارد و ۳۳ دستگاه دیگر هم متولی این امر هستند.
رئیس پلیس راهور ناجا توضیح داد: گشت‌های نامحسوس پلیس به منظور برخورد با تخلفات و حوادث ترافیکی در ۱۷ هزار کیلومتر جاده‌های کشور حضور خواهند داشت و با تخلفاتی از قبیل سرعت، سبقت غیرمجاز، حرکت‌های خطرناک و همچنین رانندگی در حال خستگی برخورد خواهد کرد.
سردار هادیانفر اضافه کرد: بخشی از گشت‌های نامحسوس نیز در ۳۰ کیلومتری شهرهایی که ۶۲ درصد از تصادفات در آن‌ها رخ می‌دهد، حضور خواهند داشت.

وی افزود: همچنین استفاده از ظرفیت پهپادی (پرنده هدایت پذیر از دور) برای آنکه بتوانیم طول محور جاده‌ها را تا فاصله ۲۰۰ کیلومتری در مسیر رفت و برگشت رصد کرده و گزارش تصویری را به مرکز کنترل ترافیک راهور ناجا ارسال کنیم، در دستور کار راهور ناجا قرار گرفته است و ما محدودیتی در استفاده از پهپادها را نداریم و می توانیم از آنها در محورهای شمالی و پرتردد همچون محور تهران، قزوین، رشت و محورهای تهران، قم، فارس شمال و جنوب و کرمان شمال و جنوب استفاده کنیم.

رئیس پلیس راهور ناجا ادامه داد: تا کی باید در کشور تولید پراید داشته باشیم خودرویی که تردد آن در جاده‌ها ایمن نیست؛ در زمان هایی که در محورها بارندگی داریم، پراید و نظایر آن ناامن‌ترین خودروهای سبک هستند که در اروپا نیز ترددشان در این شرایط ممنوع است اما در ایران چنین محدودیت های نداریم.

سردار هادیانفر افزود: پلیس راهور برخورد با حوادث خطرناک را به جد در دستورکار دارد و به ماموران خود تاکید کرده است اگر خودرویی حرکات مخاطره‌آمیز انجام داد، توقیف به صورت ساعتی باشد و در صورتی که در کارنامه راننده ای کارهای خطرناک ثبت شده باشد، توقیف تا ۳ روز با نصب علائم هم می‌تواند انجام شود.

وی گفت: تاکید کردیم که برای برخورد با رانندگان پرخطر تبعیضی قائل نشوند و اگر خودروی مدل‌بالایی با سرعت ۱۶۰ کیلومتر در حال حرکت بود، حتماً برخورد قضایی صورت گیرد.

رئیس پلیس راهور یادآور شد: افرادی که گواهینامه جدید دریافت کرده اند، تا یک سال مجاز نیستند در جاده‌های خارج از شهر تردد کنند و اگر تصادف و حادثه‌ای به وقوع بپیوندد، شرایط آنها با رانندگان مجاز متفاوت است.

وی افزود: کاهش ۱۰ کیلومتری سرعت در جاده‌ها ابلاغ شده و در محورهای پرخطر درصددیم که این کاهش سرعت اعمال شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha