به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان به منظور کنترل این ربات، ذرات مغناطیسی را در هشت نقطه از اندامکهای کشسان آن تعبیه کردند که وقتی در معرض یک میدان مغناطیسی نوسانگر خارجی قرار میگیرند، شروع به حرکت میکنند. این شیوه کنترل حرکات، علاوه بر شنا کردن، امکان انجام امور مختلف از جمله انتقال اشیایی با ابعاد متفاوت، شکار مواد غذایی، پنهان شدن زیر بستر آب، ترکیب مایعات مختلف با یکدیگر و ایجاد یک مسیر شیمیایی در جریان حرکت را فراهم میکند.
اما به اعتقاد محققان، این قابلیتها تنها شروع کار است و اکنون در تلاشند تا این ربات کوچک را در علم پزشکی بهکار گیرند. یکی از کاربردهای بالقوه این ربات تصویربرداری از مثانه با استفاده از فناوری مافوق صوت است. همچنین این ربات قادر است پس از اتصال به تومورهای سرطانی، داروهای ضدسرطان را به مدت طولانی در محل تومور آزاد کند.
نتایج این تحقیقات در کنفرانس معتبر Robotics: Science and Systems ارائه شده و جایزه بهترین مقاله را به خود اختصاص داده است.
تهران – ایرنا - گروهی از محققان موسسه ماکس پلانک آلمان با الهام از عروس دریایی ربات نرمی را ساختند که علاوه بر شنا کردن قادر است اشیا و مایعات را حمل کرده و در صورت لزوم خود را مخفی کند.
نظر شما