سید علی قاسمی روز چهارشنبه در نشستی با حضور جمعی از سفیران و دیپلماتهای خارجی و رئیس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در ایران در مشهد افزود: سالانه ۴۷ میلیون دلار بابت آموزش مهاجران افغان در استان خراسان رضوی با زیر پوشش داشتن ۷۱ هزار دانش آموز هزینه میشود.
وی مجموعه خدماتی که در حوزه پناهندگان افغان در خراسان رضوی ارائه میشود را در شش محور شامل آموزش، بهداشت و سلامت، معیشت، پروژههای جامعه محور، فعالیتهای حقوقی و هماهنگی مناسبتهای بین المللی دستبه بندی کرد.
مدیر کل امور اتباع و مهاجران خارجی استانداری خراسان رضوی گفت: در صورت توافق کمیساریای عالی، استان خراسان رضوی میتواند دو طرح چرخه بازگشت مهاجران و بیمه اجباری رایگان سلامت را به عنوان استان آزمایشی در کشور اجرایی کند.
قاسمی افزود: طرح ویژه بازگشت مهاجران افعان از ایران به کشورشان شامل سه چرخه "آموزش، اشتغال و بازگشت" است که در قالب این طرح مهاجران افغان میتوانند بین سه تا پنج سال طبق برنامه ریزی های انجام شده در ایران و افغانستان از حمایتهای لازم برای کسب درآمد برخوردار شوند و با امنیت و تأمین فرصت شغلی به کشورشان بازگردند.
وی اضافه کرد: در قالب طرح بیمه سلامت نیز باید همه مهاجران افغان با اولویت بندی به صورت رایگان بیمه اجباری سلامت شوند که ساکنان مهمانشهر تربت جام استان خراسان رضوی در اولویت نخست اجرای این طرح هستند.
وی ارائه مراقبتهای اولیه در پنج مرکز بهداشتی، اجرای طرح کاهش آسیبهای اجتماعی، اجرای دورههای فنی و حرفهای، ایجاد اشتغال خانگی، ایجاد اشتغالزایی در زمنیه تولید محصولات چرمی وکمک فنر ماشین در مشهد، گسترش کارگاههای خیاطی مشهد، ایجاد بازارچههای دائمی و رسیدگی به مشکلات در کمیتههای حل اختلاف و جلسات مشاوره روانشناسی را از جمله خدمات ارائه شده به مهاجران افغان در خراسان رضوی برشمرد.
رئیس دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در ایران نیز ضمن تشکر از خدمات جمهوری اسلامی به مهاجران افغان گفت: با شناسایی اولویتها و چالشهای ارائه خدمات به مهاجران افغان میتوان بهترین راهکار را برای کمک به آنان پیدا کرد.
ایوو فریزان افزود: در قالب سفر دو روزه جمعی از سفیران و اعضای هیأت دیپلماتیک به خراسان رضوی، فعالیتهای جمهوری اسلامی به پناهندگان در نزد مجامع جهانی اطلاع رسانی خواهد شد.
هیأت دیپلماتیکی متشکل از ۲۸ نفر از سفرا و دیپلماتهای خارجی مقیم تهران و مسئولان سازمانهای بین المللی مرتبط با امور پناهندگان به سرپرستی رئیس نمایندگی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در ایران از ۱۷ تا ۱۹ تیر ماه در استان خراسان رضوی اقامت دارند.
۳۲۰ هزار مهاجر افغان در استان خراسان رضوی سکونت دارند که از این تعداد ۷۱ هزار نفر به عنوان دانش آموز در مدارس این استان در حال تحصیل هستند.
طرح پوشش بیمه درمانی اتباع خارجی نیز در قالب قرارداد چهارجانبه اداره کل اتباع وزارت کشور، سازمان بیمه سلامت، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان از سال ۱۳۹۴ در خراسان رضوی در حال اجراست.
مهاجران افغانستانی مقیم خراسان رضوی ۱۶ مؤسسه دارای مجوز فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی نیز دارند.
۳۰۲۷/۱۹۲۲
نظر شما