به گزارش ایرنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان، حاکیست، هر ساله با شروع فصل گرما شرایط مناسبی برای رشد ویروس تب کریمه و کنگو (CCHF) فراهم میشود، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب دار مشترک بین انسان و حیوان است، با وجودی که بیماری مخصوص حیوانات است ولی موارد تک گیر و همه گیری های ناگهانی این بیماری در انسانها نیز اتفاق میافتد و مخزن بیماری طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی از جمله گاو، گوسفند، بز، سگ، زرافه، کرگدن، جوجه تیغی و.. است.
بنا به این گزارش، بیماری تب کریمه و کنگو اغلب در اثر گزش کنه و همچنین دستکاری و له کردن آن، تماس با دام آلوده و یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، مصرف گوشت و جگر خام یا نیم پخته و تماس با خون و ترشحات بیمار آلوده منتقل میشود، هر ساله در گیلان تعدادی از افراد به این بیماری مبتلا میشوند، در این راستا نیروهای بهداشتی درمانی اقدامات مفیدی را با کمک دامپزشکی برای کنترل این بیماری انجام دادهاند که با همکاری مردم، این اقدامات کامل خواهد شد.
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان برای پیشگیری از این بیماری توصیه کرد تا جایگاه نگهداری دام از محل زندگی انسانها دور نگه داشته شود، از له کردن کنه روی دست و یا سایر اندامهای بدن انسان یا حیوان، خودداری شود، از تماس مستقیم با ترشحات، خون و یا لاشه دام، از ذبح دام در محلهای غیر مجاز یا خارج از کشتارگاهها، از خرید و مصرف گوشتی که در محلهای خارج از کشتارگاهها ذبح میشوند، خودداری شود، گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت مراکز دامپزشکی و بهداشت، تهیه شود و گوشت، بعد از ۲۴ ساعت و دل و جگر و قلوه بعد از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای معمولی یخچال مورد مصرف قرار گیرد.
تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است، این بیماری از طریق گزش کنه به حیوانات منتقل میشود و آنها را بیمار میکند، اما علائمی در حیوان ایجاد نمیکند که باعث تشخیص شود و ظاهر حیوان کاملاً طبیعی است، این بیماری میتواند به صورت مستقیم از دام به انسان یا از طریق گزش انسان توسط کنه آلوده منتقل شود، اکثر موارد این بیماری در افرادی دیده میشود که با دام سروکار داشتهاند. زیرا بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش دام توسط کنه آلوده ایجاد میشود.
راه دوم انتقال بیماری از طریق تماس با ترشحات بدن حیوان آلوده است. این بیماری از طریق تماس با خون حیوانات، ترشحات بدنی هنگام ذبح در کشتارگاهها یا در فرآیندهای بعد از ذبح حیوان، حتی در قصابیها ممکن است فرد را مبتلا کند، اگر از گوشتهای مورد تأیید سازمان دامپزشکی استفاده نشود، احتمال انتقال بیماری زیاد است.
در بدو مراجعه بیمار به پزشک، علائم بیماری مشابه چند بیماری دیگرست و نمیتوان در همان وهله اول، بیماری را به طور قطعی تشخیص داد و بعد از انجام آزمایش که حداقل ۲۴ تا ۴۸ ساعت طول میکشد، تکلیف بیمار مشخص میشود، در این مدت اگر رعایت نکات فردی بهداشتی رعایت نشود، ممکنست افراد دیگری نیز به این بیماری مبتلا شوند.
۷۲۸۶ /۶۰۳۰
نظر شما