۲۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۳۷
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 83391330
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تنها فرد مبتلا به تب کریمه کنگو در اصفهان بهبود یافت

اصفهان - ایرنا - تنها یک تن از ابتدای سال جاری تاکنون در استان اصفهان به بیماری تب خونریزی دهنده «کریمه کنگو» مبتلا شده که به گفته مراجع بهداشت و درمان رو به بهبودی و درمان کامل است.

طبق اعلام وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، بیماری تب کریمه کنگو از ابتدای فصل گرما در سال‌جاری تاکنون ۵۴ نفر را مبتلا کرده و تعداد تلفات آن پنج نفر است اما به نظر می‌آید اصفهان چندان درگیر این بیماری نشد و تعداد افراد مبتلا به آن در این استان، یک نفر می‌باشد.

تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یکی از بیماری‌های خطرناک و با درصد کشندگی بالا در انسان است که علاوه بر انتقال مستقیم از انسان به انسان، به‌طور معمول توسط کنه ها قابل انتقال به انسان و دام است. ویروس این بیماری در صورتی که لاشه دام در کشتارگاه‌های صنعتی (پیش سردکن) و یخچال به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای منفی چهار درجه سانتی‌گراد نگهداری شود از بین می رود.
این بیماری در فصول گرم سال از اواخر فروردین تا اواخر شهریور که زمان رشد و تکثیر کنه‌هاست، بیشتر شایع می باشد به‌ویژه در مناسبت‌های خاص که در آنها کشتار خارج از سیستم کشتارگاهی افزایش می یابد، موارد قطعی بیماری در انسان افزایش پیدا می کند.

در یک دهه اخیر اقدام های موثری توسط ارگان‌های مرتبط مانند وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی به‌منظور کاهش و کنترل این بیماری صورت گرفته و تعداد موارد فوتی ناشی از آن بسیار محدود شده است.

به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، از ابتدای امسال تاکنون ۵۴ مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در کشور گزارش شد که همه موارد تحت مراقبت و درمان قرار گرفتند اما پنج نفر از افراد مبتلا شده با وجود اقدام‌های درمانی، جان خود را از دست دادند.

محمد مهدی گویا بیشترین موارد بیماری تب کریمه کنگو را مربوط به استان‌های مرزی کشور به‌ویژه سیستان و بلوچستان دانست و افزود: امسال از ۵۴ مورد ابتلا، ۱۴ مورد مربوط به سیستان و بلوچستان و سه مورد از پنج فوتی نیز از این استان است و سایر افراد فوت شده از گیلان و اردبیل بودند.

مسئول بیماری های واگیر مرکز بهداشت اصفهان نیز تعداد افراد مبتلا به این بیماری از ابتدای سال‌جاری تا کنون در استان را یک نفر اعلام و تاکید کرد که با اقدام‌های درمانی به موقع، این فرد بهبود یافت.

رضا فدایی با بیان اینکه فرد از عشایر مناطق غرب استان بود، افزود: بررسی‌های اولیه نشان می دهد که ذبح دام دلیل ابتلای این فرد به تب کریمه کنگو است.

وی با اشاره به اینکه شیوع این بیماری در اوائل دهه ۸۰ بالا بود، خاطرنشان کرد: در آن سال ها اصفهان جزو استان‌های با شیوع بالا در این بیماری بود اما با اقدام‌های پیشگیرانه، آموزش و اطلاع رسانی صورت گرفته در یک دهه اخیر با آن به خوبی مقابله شد و آمارهای ابتلا بسیار کاهش یافت.

فداییبهترین راه برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری را ذبح دام در کشتارگاه و تهیه گوشت از قصابی های معتبر اعلام کرد.

وی درباره اینکه اصفهان به عنوان یکی از استان های با بیشترین موارد ابتلا به تب کریمه کنگو معرفی شده است، توضیح داد: این آمار مربوط به ۲۰ سال قبل است و به‌دلیل اصفهان در دهه ۸۰ آمار بالایی در این زمینه داشت، هنوز در این گروه قرار می گیرد درحالیکه در یک دهه اخیر، آمار آن بسیار کاهش یافت.

بهزاد امیری رئیس اداره مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت اعلام کرد که استان‌های سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، کرمان، اصفهان، فارس و مازندران به ترتیب دارای بیشترین موارد ابتلا به تب کریمه کنگو هستند به‌طوریکه در ۲۰ سال گذشته در سیستان و بلوچستان به تنهایی ۸۵۱ مورد ابتلا به این بیماری ثبت شد.

وزارت بهداشت از مردم خواست از خرید هرگونه گوشت بدون مُهر سازمان دامپزشکی کشور، خرید از مراکز غیرمجاز عرضه و کشتارهای غیرمجاز دام بین راهی جدا خودداری کنند.

لازم است هموطنان گوشت مورد نیاز خود را از مراکز معتبر خریداری کنند و در صورت مشاهده هر گونه علائم بیماری مراتب را با شماره تلفن ۱۵۱۲ اطلاع رسانی کنند.

۶۰۲۲/‌‬ ۳۰۱۱

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha