۲۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۵۹
کد خبرنگار: 2187
کد خبر: 83391341
T T
۰ نفر
موانع انتقال مالکیت ساختمان مرکز آموزش عالی کاشمر بررسی شد

مشهد- ایرنا- موانع، شروط و ضرورتهای انتقال مالکیت ساختمان کنونی مرکز آموزش عالی کاشمر به این مرکز دانشگاهی با حضور معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان رضوی، نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی،فرماندار کاشمر و رئیس مرکز آموزش عالی این شهرستان بررسی شد.

رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر روز پنج شنبه در نشست پیگیری و امکان سنجی انتقال مالکیت ساختمان فعلی مرکز آموزش عالی کاشمر به وزارت علوم که در این شهرستان برگزار شد گفت: ساختمان فعلی مرکز آموزش عالی کاشمر متعلق به فرمانداری این شهرستان است و انتقال مالکیت آن به این مرکز برای توسعه شهرستان و رفع مشکل کمبود فضا ضروری است.

دکتر هادی معماریان خلیل آباد افزود: برای ساخت پردیس مرکز آموزش عالی کاشمر، زمینی با موقعیت جغرافیایی خوب تملک شده است ولی با توجه به شرایط اقتصادی کشور و وضعیت تخصیص اعتبارات تا سه یا چهار سال آینده امکان تکمیل آن وجود ندارد لذا انتقال مالکیت ساختمان فعلی از فرمانداری به مرکز آموزش عالی می‌تواند با توجه به افزایش تعداد رشته‌ها و جذب دانشجو و هیأت عملی بیشتر در این مرکز، مشکل ما را در نبود امکان ساخت کلاسهای جدید و نیاز به توسعه فضای مجموعه مرتفع کند.

وی اضافه کرد: در سالهای اخیر توانسته ایم برای مرکز نوآوری ترشیز هم با کمک مسئولان با موافقنامه با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مکانی اجاره کرده و در حال تجیهز هستیم تا به عنوان هسته و مدرسه کسب و کار فعالیت کند همچنین با رایزنی با پارک علم و فناوری برای راه اندازی مرکز رشد اقدام و مجوز آن به صورت مرکز اقماری اخذ شده است اما هروقت از هیأت امنای مرکز خواسته شده است که به ما مجوز ساخت و افرایش فضا بدهند با توجه به اینکه ساختمان مرکز به لحاظ ملکی متعلق به فرمانداری است اجازه ساخت به ما داده نشده است و فقط توانسته ایم سازه سبک در این مجموعه بنا کنیم که پاسخگوی نیازهای ما در این مجموعه نیست به طوری که الان در حوزه علوم ورزشی نیز سازه‌های سبک احداث شده است که استانداردهای لازم را ندارد.

رئیس مرکز آموزش عالی کاشمر گفت: پایه بودجه‌ای مرکز که در سال ۹۰ گذاشته شده ضعیف است و کفاف هزینه‌های جاری و دانشجویی را نمی‌دهد این در حالی است که با افزایش تعداد دانشجویان مرکز، هیأت علمی هم جذب کرده ایم ولی نتوانستیم مطالبات آنها را بپردازیم.

معماریان افزود: قائم مقام وزیر علوم در سفر فروردین ماه خود به کاشمر قول داد با رایزنی وزارت کشور و وزارت علوم مالکیت این مجموعه به دانشگاه منتقل شود و ما بتوانیم در این فضاساخت وساز کنیم که امیدوارم این اتفاق هرچه سریع‌تر بیفتد به ویژه آنکه ما تلاش می‌کنیم در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی دانشگاه، به جامعه وصل شویم وبا نشستها و همایشها به ویژه در حوزه آب و کشاورزی فعالیت‌های مثمر ثمری انجام دهیم به طوریکه امسال توانستیم همایش توسعه پایدار را برگزار کنیم و برای شکل گیری ساختار دبیرخانه دائمی همایش توسعه پایدار در حال برنامه ریزی هستیم تا با همکاری سایر دستگاه‌ها در این زمینه اقدام کنیم.

وی ادامه داد: امید است همان طور که خیرین شهرستان در حوزه آموزش و پرورش و سلامت به خوبی وارد شده اند در حوزه آموزش عالی نیز ورود پیدا کنند هرچند تا کنون به رغم آنکه در مجموعه شهرستان به سراغ خیرین رفته ایم ولی آنان تلاشی برای نقش آفرینی در حوزه آموزش عالی نداشته اند.

نماینده مردم کاشمر در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: اگرچه این فضا برای فرمانداری ساخته شده اما از دیدگاه پدافند غیرعامل استفاده از آن به عنوان فرمانداری رد شده است و با فرایند طولانی ای که انجام شده چند سالی است به صورت آموزشی درآمده تا فضای جدید فراهم شود اما با توجه به اینکه به این سرعت این فضا ساخته نمی‌شود و وزارت علوم آمادگی دارد نقل و انتقال و تهاتر انجام شود باید مسئولان استانی در این خصوص تصمیم بگیرند.

بهروز بنیادی افزود: برای تبدیل سایت اداری خلیل آباد هم به یک مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده انگور توسط مرکز آموزش عالی کاشمر رایزنی‌هایی شده است که امید است در مشهد تصمیمات خوبی در این خصوص اتخاذ شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان رضوی هم در این نشست گفت: بر مبنای سیاستگذاری عدم تمرکز، توجه به شهرستان‌ها ضروری است و امیدواریم بتوانیم با این سیاستگذاری زمینه توسعه را در شهرستان‌ها محقق کنیم.

کوکب موسوی افزود: پارسال برای تکمیل سایت‌های اداری اعلام شد که سایت‌های دارای کمتر از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی باید واگذار شوند و دولت برای سایت‌های بالای ۷۰ درصد تأمین اعتبار کند ولی امسال چنین مکانیزمی اتخاذ نشده و برای تکمیل فضاهای اداری در تبصره ۱۲ قانون بودجه امسال ا علام شد که باید از طریق فروش فضاهای مازاد شهرستان اقدام کرد که البته برای سایت اداری خلیل آباد با توجه به مصوبات قبلی باید مرکز آموزش عالی کاشمر برنامه عملیاتی خود را ارائه دهد تا بررسی شو د.

وی ادامه داد: در خصوص موضوع ساختمان فرمانداری و واگذاری فضای آن به مرکز آموزش عالی کاشمر باید استاندار نظر نهایی را بدهد هرچند با بخشنامه اخیر وزات اقتصاد و دارایی این اجازه داده می‌شود که در راستای مولدسازی فضاها اقدام شود منوط به اینکه برنامه مشخصی وجود داشته باشد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری خراسان رضوی گفت: اگر به این نتیجه برسیم که این واگذاری به نفع شهرستان است با نگاه توسعه‌ای و بدون تعصب قدم برمی داریم تا برای توسعه شهرستان از این فضا استفاده ببریم.

موسوی افزود: مرکز آموزش عالی کاشمر باید برنامه خود را ارائه دهد تا ببینیم چه افقی در برنامه آنها پیش بینی شده و بر این اساس و طبق قانون کار کنیم.

فرماندار کاشمر هم گفت: هرچند دیدگاه مرکز آموزش عالی دیدگاه توسعه‌ای است اما ما هم با محدودیت‌های بسیاری مواجهیم.

مسلم ساقی افزود: در حال حاضر بخشداری‌های ما یک اتاق دارند و همکاران در اتاق‌ها با محدودیت فضا مواجهند علاوه بر اینکه فرمانداری مهمانسرا هم ندارد و از فضای مرکز فرهنگیان استفاده می‌کند با این حال به این موضوع نگاه بخشی ندارد.

وی اضافه کرد: ما باید به طریقی تعامل کنیم که برایمان بُرد- بُرد باشد و دغدغه توسعه شهرستان و حل مشکلات فرمانداری را همزمان به پیش ببریم زیرا فرمانداری هم به لحاظ فیزیکی و امکانات سخت افزای و نرم افزاری در مضیقه است با این حال در مجموع اگر خِرد جمعی تصمیمی بگیرد که این ساختمان به مرکز آموزش عالی کاشمر واگذار شود ما پذیراییم.

فرماندار کاشمر گفت: درخواست مشخص مرکز آموزش عالی این است که مسئولان کمک کنند ساختمان دانشگاه احداث شود اما به دلیل طولانی بودن این فرایند در شرایط اعتباری فعلی، انتقال مالکیت ساختمان فعلی که در اختیار فرمانداری است اما مرکز آموزش عالی از آن استفاده می کند مدنظر قرار گرفته است.

مرکز آموزش عالی کاشمر با تعداد ۱۳ نفر عضو هیات علمی، ۸۰۰ دانشجو در شش رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی دارد که با توجه به سند آمایش مرکز قرار است این تعداد رشته‌ها به ۱۳ کد- رشته برسد.

کاشمر در فاصله ۲۲۸ کیلومتری جنوب غرب مشهد قرار دارد.

۷۴۹۷/‏۱۹۲۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha