به گزارش روز پنجشنبه خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، محمود صادقی در دومین کنگره کشوری سازمان معلمان ایران که در تالار معلم برگزار شد، با بیان اینکه قهر با صندوق رأی در انتخابات اسفند ماه مجلس استراتژی خوبی نیست افزود: تمامیت طلبان با ایجاد اختلال در کارکرد نهادهای انتخاباتی میخواهند مردم را از این نهادها و در نتیجه از صندوق رأی ناامید کنند؛ به این معنا که به مردم بفهمانند که حضور آنها در انتخابات تغییری را ایجاد نمیکند.
وی قهر از صندوق رأی را مطلوب تمامیت طلبان دانست و ادامه داد: اگر از صندوقهای رأی هم قهری اتفاق بیفتد مجلس شکل میگیرد همانطور که در گذشته در تهران با رأی دویست، سیصد هزار نفری مجلس تشکیل شد.
صادقی اظهار کرد: عدهای مسئله حضور مشروط در انتخابات را مطرح کرده اند و باید در این زمینه بیشتر توضیح دهند اما من موافق این ایده نیستم.
وی افزود: ما باید حضور در انتخابات را تشویق و آمار مشارکت مردم را بالا ببریم تا مانع حضور تمامیت طلبان در مجلس شده و آنها را به حاشیه ببریم.
عضو فراکسیون امید مجلس با تاکید بر حضور حداکثری در انتخابات گفت: انتظار میرود که در انتخابات اسفند، شاهد حضور پررنگ مردم باشیم.
لزوم پایبندی همه به حاکمیت قانون
صادقی با اشاره به این مسئله که جریانهای حاضر در انقلاب با گرایشهای مختلف، رهبری امام را پذیرفتند و توانستند نظام جمهوری اسلامی را مستقر کنند، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی در کمتر از یک سال در قانون اساسی که آذر سال ۵۸ به رأی گذاشته شد خواستههای مردم به صورت واضح و روشن تجلی یافت.
وی ادامه داد: با همه مشکلاتی که امروز وجود دارد همچنان قانون اساسی این ظرفیت را دارد که خواستههای مردم را برآورده کند و به عبارت دیگر اصول مغفول مانده آن مورد مطالبه مردم قرار بگیرد.
این نماینده مجلس با بیان اینکه یکی از موارد اتهامی کیفرخواست پرونده اخیر من در قوه قضائیه این مطلب است که گفته ام «قانون اساسی مرده است»، گفت: اصل ۶۸ قانون اساسی بیان میکند که نماینده مجلس مصونیت پارلمانی دارد، اما همین شکایت علیه من و صدور کیفر خواست در قوه قضائیه نشان میدهد که این اصل مرده است.
استاد دانشگاه تربیت مدرس سپس به آمارهایی که نشان میدهد در چهل سال گذشته نظام جمهوری اسلامی دستاوردهای گستردهای داشته است پرداخت و ادامه داد: با وجود همه این پیشرفتها اما احساس رضایت عمومی در جامعه کم است، چرا که بر اساس پیمایشهایی صورت گرفته سرمایه اجتماعی در چهار دهه گذشته و به ویژه در یک دهه اخیر دچار فرسایش شده است.
وی مهمترین شاخص سرمایه اجتماعی را اعتماد مردم به حاکمیت و مردم به یکدیگر دانست و تصریح کرد: در این شاخص در مقایسه بین صنوف وضع معلمها مطلوب است و مردم به آنها اعتماد دارند اما به صورت کلی در این شاخص دچار مشکل هستیم.
صادقی با بیان اینکه در کیفیت حکمرانی مسئله حاکمیت قانون مهم است، گفت: حاکمیت قانون به این معنا است که برای همه یکسان و برابر باشد. با وجود این اهمیت به دلیل وجود ریشههای تاریخی، در اذهان مردم قانون به معنی زور تلقی میشود.
نماینده اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی شاخص دیگر در حکمرانی مطلوب را مشارکت مردم دانست و اظهار کرد: وقتی صحبت از حاکمیت قانون میکنیم ضروری است که این قانون با مشارکت مردم نوشته شود.
تحلیل منصفانه از وضعیت موجود داشته باشیم
وی با بیان اینکه در تحلیل وضعیت باید منصفانه عمل کرد، گفت: مطرح میکنند که فراکسیون امید کاری انجام نداده است. ما هم ضعفها را میپذیریم اما نیمه پر لیوان را هم باید دید.
صادقی ادامه داد: فراکسیون امید اقدامات زیادی انجام داده است؛ یکی از این اقدامات حضور دو نماینده این فراکسیون در کمیسیون ماده ۱۰ احزاب است که باعث شده مجوز بسیاری از احزاب و تشکلها صادر شود.
نهادهای مدنی دچار روندهای غیردموکراتیک نشوند
وی با بیان اینکه مشارکت جامعه مدنی در اداره جامعه باید فراتر از وضعیت فعلی باشد، گفت: با وجود همه محدودیتهایی باید دموکراسی و فعالیتهای مدنی تمرین کنیم تا بتوانیم در این نهادها روابط عمودی را به روابط افقی تبدیل کنیم.
صادقی ادامه داد: به این معنا که در این نهادها روندهای دموکراتیک حاکم شوند و ارتباطات سلسله مراتبی و خطی از بالا به پایین نباشد.
وی در پایان سخنان خود با تاکید بر این مسئله که راه حل مشکلات کشور در نظام تعلیم و تربیت است و تا این نظام متحول نشود امکان عبور از مشکلات ایجاد نمیشود، گفت: اگر میخواهیم دموکراسی، نهادهای مدنی و احترام به خرد جمعی در جامعه شکل بگیرد آموزش آن را باید از مدارس شروع کنیم.
کنگره کشوری یک روزه سازمان معلمان با حضور جمعی از مسئولان وزارت آموزش و پرورش و همچنین برخی فعالان سیاسی اصلاح طلب از جمله مصطفی تاج زاده، فخرالسادات محتشمی پور، عمادالدین باقی و محمود صادقی به منظور هم اندیشی و اصلاح اساسنامه و مرامنامه و همچنین انتخابات بازرسان و ترمیم شورای مرکزی مجمع عمومی امروز ۲۰ تیرماه در خانه معلم برگزار شد.
سازمان معلمان از تشکلهای معلمی و اصلاح طلبی است که از سال ۱۳۷۹ با کسب مجوز از وزارت کشور فعال بوده و پس از رکود نسبی در دولتهای نهم و دهم از سال ۹۲ فعالیتهای خود را گسترش داد.
این سازمان در بیستم اردیبهشت ۹۷ با برگزاری نخستین کنگره کشوری، خود را با قانون جدید احزاب وفق داد و اکنون در لیست احزاب قانونی و مورد تأیید وزارت کشور و عضو رسمی خانه احزاب است.
نظر شما