احمد خامسان روز پنجشنبه در نشست جمع بندی مسائل آموزش عالی خراسان جنوبی در بیرجند افزود: در سال جاری و سال گذشته ۱۷ میلیارد تومان به دلیل طرح توازن از اعتبارات دانشگاه کسر و این موضوع باعث شده است دانشگاه بیرجند از لحاظ اعتبارات مالی در سطح پایینتری از دیگر دانشگاههای هم تراز قرار گیرد.
وی اظهار داشت: بومی گزینی یکی از مواردی است که بر جمعیت دانشجویی ما تاثیر منفی گذاشته است.
رئیس دانشگاه بیرجند بر لزوم توجه به دانشگاههای استان های مرزی تاکید کرد و گفت: رویکرد آموزش عالی در خراسان جنوبی فراتر از تولید علم و تربیت نیروی انسانی است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه آموزش عالی عامل اصلی پایداری جمعیت و توسعه و امنیت پایدار استان است، تضعیف آموزش عالی به نوعی تضعیف کل کشور است.
خامسان گفت: دانشگاه بیرجند به عنوان اولین موسسه آموزش عالی استان با ۴۳ سال قدمت، ۳۳ درصد جمعیت دانشجویی استان و ۴۱ درصد جمعیت دانشجویی دانشگاههای دولتی استان و ۲۲ درصد فضای کاربردی موجود دانشگاههای استان را دارا است.
وی درخصوص بازنگری مجوز استخدام اعضای هیات علمی و غیر هیات علمی و سهولت جذب دانشجویان افغان با توجه به مرز طولانی این استان با افغانستان پیشنهادات کاربردی ارائه کرد.
نشست جمع بندی مسائل آموزش عالی امروز با حضور حسین سیمایی صراف معاون حقوقی و امور مجلس وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی و جمعی از روسای دانشگاه های خراسان جنوبی در تالار بشارت دانشگاه بیرجند برگزار شد.
رئیس و جمعی از اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی به همراه معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دیروز (چهارشنبه) وارد بیرجند شدند و از دانشگاه بیرجند، پیام نور خراسان جنوبی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند، دانشگاه صنعتی بیرجند و اداره کل آموزش فنی و حرفهای خراسان جنوبی در مرکز استان و دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در شهرستان های این استان بازدید کردند.
دانشگاه بیرجند در مرکز استان بیش از ۴۰ سال سابقه دارد و خراسان جنوبی با داشتن چند پدر علم در حوزه های مختلف به عنوان منطقه دانشگاهی شناخته می شود.
۳۰۲۸
نظر شما