۲۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۱۴
کد خبرنگار: 1822
کد خبر: 83392959
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تعاونی‌ها نقش بسزایی در ارائه خدمات حمایتی به روستاییان دارند

کرمان - ایرنا - مدیر تعاون روستایی استان کرمان با بیان اینکه تعاونی‌ها نقش بسزایی در ارائه خدمات مختلف از جمله خریدهای توافقی، مباشرتی و حمایتی به روستاییان دارند از برگزاری جشنواره رونق تولید با شعار هر خانه یک کارخانه و روستای بدون بیکار در اواخر ماه جاری در این استان خبر داد.

به گزارش ایرنا، رضا محمدحسنی روز شنبه در جمع خبرنگاران با تاکید بر توانمندسازی تعاونی‌های روستایی با رویکرد جدید افزود: تشکیل نهادهای مردمی نو و تشکل‌های جدید در راستای ارائه ایده‌های نو و خدمات بهتر به جامعه زیر دست از جمله ایجاد گیاهان دارویی، دام سبک، دانه‌های روغنی و غیره نیز از جمله عملکرد تعاون روستایی استان کرمان است.
وی تصریح کرد: از علم فن بازار و فناوری‌های نوین، ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان و بهره گیری از علم توزیع الکترونیکی برای عرضه محصولات به صورت مستقیم در راستای توسعه بازرگانی تعاون روستایی استفاده می‌شود.

مدیر تعاون روستایی استان کرمان از برگزاری جشنواره رونق تولید در روستای نعیم آباد زرند توسط شرکت تعاونی زنان با شعار هر خانه یک کارخانه و روستای بدون بیکار در ۲۸ تیرماه سالجاری خبرداد و گفت: این جشنواره به منظور توسعه فعالیت‌های اقتصادی در خانوارهای روستایی و توسعه جمعه بازار در شهرستان زرند برگزار می‌شود.
وی تصریح کرد: در سالجاری سامانه الکترونیکی در طرح سیماب به منظور رصد و پایش کلیه عملیات فنی در باغات پسته اجرایی می‌شود و این طرح توسط مدیریت باغات و کارشناسان ارشد رصد شود.
وی از بهره برداری تالار گفت و گو گندم در شهرستان ارزوئیه که متعلق به تعاون روستایی استان کرمان است خبرداد و افزود: این تالار به منظور ارتباط کشاورزان طرف قرارداد این اتحادیه و همچنین افزایش دانش فنی با برگزاری کلاس‌های آموزشی به بهره برداری می‌رسد.
محمدحسنی از اجرای طرح زنجیره گوشت و شیر با ایجاد گاوداری ۳ هزار راسی در شهرستان بافت خبرداد و گفت: این طرح توسط تعاونی کشاورزی شعبان سوم با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان اجرایی می‌شود و از شرکت‌های تخصصی است.

وی با بیان اینکه دهکده خرما در شرق استان کرمان به منظور ایفای نقش موثر تعاونی‌ها در بازار خرما، بسته بندی مناسب، بازاریابی و بازاررسانی این محصول با برند اختصاصی توسعه می‌یابد گفت: از مشکلات عمده در صنعت خرما پس از برداشت نوع بسته بندی و ارائه محصول به بازار است و با توجه به زیرساخت تعاونی‌ها در شرق استان امیدواریم به این مهم دست یابیم.
مدیر تعاون روستایی استان کرمان ادامه داد: این طرح توسط اتحادیه تعاون روستایی کرمان در زمینی به مساحت ۴ هکتار اجرا می‌شود که تاکنون به ظرفیت ۵۰۰ تن سردخانه ساخته شده است.

وی با اشاره به فعالیت‌های تعاون روستایی در حوزه بازرگانی گفت: طی سال گذشته ۷۵ هزار و ۵۰۳ تن محصولات کشاورزی به صورت خرید توافقی خرید در سطح استان انجام شده است.

محمدحسنی از وجود ۳۰۰ تشکل در حوزه تعاون روستایی، تعاون تولید روستایی، تعاون زنان و تعاونی‌های تخصصی خبرداد و افزود: این تعاونی‌ها فعالیت‌های مختلفی را از جمله خرید توافقی با توجه به شرایط و قیمت مناسب و بازار از کشاورز انجام می‌دهند.

وی با بیان اینکه در سال گذشته ۱۸ هزار و ۸۱۰ خرید تضمیمی و مباشرتی در استان انجام شده است تصریح کرد: برای نخستین بار در سال گذشته ۱۸۰ تن خرما از شمال استان کرمان توسط شبکه تعاون روستایی صادرات شد.
مدیر تعاون روستایی استان کرمان با اشاره به فروشگاه‌های تعاون روستایی در سطح روستاها گفت: ارزش ریالی کالاها در این فروشگاه بیش از ۳۷۰ میلیارد ریال بوده است.
وی از توزیع ۱۹۰ میلیون لیتر فراورده سوختی، ۲۷ هزار و ۴۸۰ تن آرد، ۲۲ هزار تن کود شیمیایی، ۲۵ هزار تن کودهای الی و زیستی، ۲۰ هزارتن نهاد دامی طی سال گذشته خبرداد و بیان کرد: همچنین ۱۲ میلیارد تومان جذب تسهیلات تکلیفی و غیر تکلیفی در سطح استان پرداخت شده است.
وی با اشاره به اجرای طرح مدیریت فنی در باغات پسته استان در سال گذشته گفت: در باغ‌های خرده مالکی اجرای بسیاری از مسائل فنی اجرایی نیست و طرح تجمیع مدیریت فنی باغات در سطح ۲ هزار هکتار از باغات کشاورزی سیرجان، زرند و کرمان اجرایی شد.

محمدحسنی از آموزش ۳ هزار و ۱۰۰ نفر در راستای توانمندسازی نظام صنفی، ۲۱۷ نفر آموزش‌های ارکان تعاون روستایی، ۸۰۰ نفر از اعضا و ارکان خبرداد و یادآورشد: توسعه روش‌های نوین آیاری در رشرکت های تعاوتی در سطح ۲ هزار هکتار انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه ۱۵۰ تعاونی ساماندهی و ۲۳۲ مورد از شرکت‌ها و اتحادیه‌های تحت پوشش مورد حسابرسی قرار گرفتند گفت: بیش از ۱۰ میلیارد تومان وصول مطالبات معوقه در شبکه تعاونی‌ها انجام شده است.

مدیر تعاون روستایی استان کرمان خاطرنشان کرد: تعاون روستایی در سال ۱۳۴۸ به صورت قانون خاص شکل گرفت و هدف اصلی این بود خدمات را در تامین مایحتاج روستایی انجام شود اما با حذف یکسری خدمات دولتی و مهاجرت از روستا به شهر فعالیت شرکت‌ها کمرنگ شد اما در حال حاضر با توزیع کالاهای اساسی نقش تعاونی‌ها پررنگ‌تر شد.
وی از وجود ۱۱۸ تعاونی روستایی، ۱۳۸ تعاونی تولید روستایی و ۲۴ تعاونی تخصصی، ۱۰ اتحادیه تعاون روستایی شهرستانی، ۸ اتحادیه تعاونی تولید روستایی، ۲ تعاونی اتحادیه تعاون روستایی استانی، چهار اتحادیه تعاون روستایی تخصصی سطح استان خبرداد و گفت: ۷۸ تعاونی غیرفعال شناسایی شده که در سالجاری تعیین تکلیف می‌شوند.

محمدحسنی به خروج سازمان تعاون روستایی کشور از لیست خصوصی سازی که در گذشته در لیست واگذاری به بخش خصوصی بود اشاره کرد و افزود: ادامه کار به صورت یک شرکت دولتی انجام می‌شود.

وی همچنین به واگذاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در راستای خصوصی سازی اشاره کرد و گفت: واگذاری این شرکت نقش زیادی در انجام خدمات روستایی دارد.
۹۸۹۵/‏۳۰۲۹

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha