ابوطالب سرابیان روز شنبه با بیان این مطلب در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: علی رغم همه پیگیریها باز هم مشکل کم آبی در روستاهای اطراف کلانشهر مشهد وجود دارد و از این بابت شرمنده مردم هستیم.
وی به رایزنیهای گسترده نمایندگان مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در خصوص مساله آب اشاره و بیان کرد: علی رغم بارشهای خوب سال جاری و انتظار داشتن سالی پُرآب اما متأسفانه آبخیزداری و طرحهای آب در این شهرستان به خوبی انجام نشد و کماکان معضل کمبود آب باقی است.
بخشدار مرکزی مشهد در تشریح مصادیق بحران ساز برای آب روستایی نیز گفت: کمبود اعتبار، برداشتهای غیر قانونی و انشعابات غیر مجاز و استخرهای باغ ویلاهای غیر مجاز و چاههای غیر مجاز از عوامل عمده مشکل آفرینی است که موجب کم آبی در روستاهای مشهد شده است.
سرابیان افزود: راه حل این مشکل بسیج همگانی دستگاههایی همچون آبفای شهری و روستایی، شرکت آب منطقهای خراسان رضوی و جهاد کشاورزی با همکاری مجموعه قضائی در راستای حل این مشکل است.
بخشدار مرکزی مشهد ضمن تاکید بر تخلفات گسترده باغ ویلاهای غیر مجاز در برداشت آب شرب غیر مجاز برای پر کردن استخرهایشان گفت: هم اکنون قطعه بندی و تغییر کاربری غیر مجاز اراضی کشاورزی جهت ساخت باغ ویلاها، قیمت این زمینهای تغییر کاربری یافته را ۱۰ برابر قیمت زمین کشاورزی اولیه کرده است.
مدیر امور آب و فاضلاب روستایی شهرستان مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ۲۲۸ روستا با حدود ۲۹۰ هزار نفر جمعیت از مجموع ۳۵۸ روستای شهرستان زیرپوشش خدمات این اداره قرار دارند و تأمین آب شرب سایر روستاهای شهرستان نیز با کمک و مشاوره این اداره و توسط مجموعه هیأت امنا، شوراهای اسلامی یا دهیاری این آبادیها انجام میشود.
بهزاد روغنی افزود: آب شرب ۲۲۸ روستای یاد شده از طریق ۱۷۷ منبع آب نظیر چشمه، قنات و چاه تأمین و در ۲۰۶ مخزن با حجم ۲۸ هزار و ۵۰۰ مترمکعب ذخیره سازی میشود.
شهرستان مشهد با ۳.۵ میلیون نفر جمعیت و ۹ هزار و ۸۱ کیلومتر مربع مساحت متشکل از سه بخش مرکزی، احمد آباد و رضویه، ۱۱ دهستان و ۳۵۷ روستاست.
کلانشهر مشهد نیز با ۳۵۰ کیلومتر مربع مساحت و سه میلیون نفر جمعیت در بخش مرکزی این شهرستان واقع است.
بخش مرکزی مشهد ۲۲۵ آبادی دارد که از این تعداد، ۱۸۶ مورد روستا و دارای دهیاری است و از این تعداد، ۹۲ روستا در حریم کلانشهر مشهد واقع شده است.
۳۲۲۱/۱۹۲۲
نظر شما