«مسعود و علیرضا نوری» که این روزها در پکن پایتخت چین به «برادران اژدها» معروف شده اند سال ۲۰۱۵ میلادی از بجنورد در استان خراسان شمالی رخت سفر بربستند و با قصد «ادامه تحصیل» راهی پکن شدند اما دست سرنوشت پیش از اینکه آنها را در عرصه علمی نامدار کند در زمینه ورزش به چینی ها معرفی کرد.
مسعود که برادر بزرگتر است از دانشگاه گرگان فوق لیسانس مدیریت خوانده است و علیرضا هم در حال حاضر مشغول به تحصیل در رشته فوق لیسانس برق از دانشگاه تکنولوژی پکن است.
آنطور که مسعود می گوید آنها از ۱۸ سالگی در بجنورد شروع بکار کرده اند و نماینده فروش یکی از محصولات خارجی در این شهر کوچک بوده اند تا اینکه با قصد ادامه تحصیل راهی پکن شده اند.
هر دو برادر بعد از ورود به پکن توانسته اند از دانشگاه های معتبر این شهر در مقاطع فوق لیسانس بورس بگیرند و اکنون نیز در حال تحصیل در مقطع دکترا هستند.
حضور برادران اژدها در چین باعث شده است راه برای سفر سایر اعضای این خانواده به چین نیز باز شود از جمله «نگار» خواهر کوچکتر آنها، که او هم اکنون در رشته برق و الکترونیک دانشگاه «چینگ خوا» پکن در مقطع دکترا مشغول به تحصیل است.
برادران اژدها به کمک خواهر و همچنین همسر مسعود از سال ۲۰۱۵ در کنار درس و تحصیل، اقدام به راه اندازی باشگاه ورزشی «اژدهای پارسی» با لوگوی "دراگون برادرز" یا «برادران اژدها» در قلب پکن در رشته آموزش تکواندو کردند.
آغاز کار
از شش سالگی با توجه به علاقه پدر به ورزش های رزمی، آموزش تکواندو را از ایران شروع کرده اند مسعود اکنون دان ۴ و علیرضا هم دان سه تکواندو را دارد و به گفته خودشان از اساتید تکواندو ایران هم به حساب می آیند.
برادران اژدها مایل بودند که این هنر رزمی را در ایران ادامه دهند اما دغدغه کار و تحصیل این امکان را از آنان گرفت و قصد دیار غربت کردند بعد از ورود به چین هم در کنار تحصیل قصد راه اندازی یک کار و کاسبی داشتند.
آنطور که مسعود می گوید برادران اژدها با مشاوره دوستان چینی که خیلی هم به آنها کمک کرده اند یاد گرفتند اگر به دنبال کار هستند باید قبل از هرچیز زبان چینی را بیاموزند همزمان با تحصیل به زبان انگلیسی در دانشگاه، شروع به آموزش زبان چینی کرده اند و در یک دوره فشرده یک ساله توانسته اند این زبان را بیاموزند و بعدها با کمک همکاران و همکلاسی های چینی آن را تقفویت کنند به حدی که آنها امروز به راحتی زبان چین را تکلم می کنند.
آنها در مورد سختی های آموزش زبان چینی می گویند یک سال اول ورود به چین روزانه ۱۲ ساعت زبان چینی خوانده اند و به خودشان خیلی فشار آورده اند تا این زبان را یاد بگیرند به طوری که ۴ ماه اول ورود به چین، فقط برای انجام کارهای ضروری منزل را ترک کرده اند و مدام مشغول زبان آموزی بوده اند.
فعالیت های ورزشی
آنها می گویند بعد از ورود به چین و آموزش زبان چینی با هدف راه اندازی یک کسب و کار ابتدا به دنبال صخره نوردی رفته اند و مدتی هم در این رشته فعالیت کرده اند اما سرانجام به تکواندو روی آورده اند.
آغاز کار به این شکل بوده است که ابتدا یک باشگاه تکواندو چینی به آنها پیشنهاد همکاری داده است اما چون دوست داشتند خودشان کار تازه ای راه اندازی کنند پیشنهاد را نپذیرفته اند و کار خودشان را شروع کرده اند.
نخستین گام ثبت باشگاه، پیدا کردن جا برای فعالیت و تامین هزینه های اجاره بوده است اما اکنون بعد از ۴ سال فعالیت حدود ۱۶۰ هنرآموز دارند و توانسته اند جای خود را در پکن به عنوان یکی از باشگاه های معتبر و معروف آموزش رشته تکواندو پیدا کنند آنها اگرچه باشگاه خود را در اصل با عنوان «اژدهای پارسی» ثبت کرده اند اما از لوگوی «برادران اژدها» استفاده می کنند.
پیشنیه تکواندو ایران، باعث معرفی باشگاه شد
برادران اژدها در پاسخ به این سئوال که چطور علیرغم اینکه چین مهد ورزش های رزمی است دو جوان ایرانی توانسته اند برای خود چنین اسم و رسمی بیابند می گویند چینی ها با تکواندو ایران و ورزشکاران معروفی مانند «هادی ساعی» آشنا هستند و این شناحت باعث شده است تا تکواندوی ایرانی در چین حرفی برای گفتن داشته باشد.
همکاری با مربی کره ای
برادران اژدها به دنبال معروف شدن باشگاهشان و افزایش تعداد کاراموزانشان اقدام به جذب یک مربی اهل کره جنوبی به نام «لی جین» کرده اند آنها در دلیل انتخاب این مربی می گویند که کره جنوبی هم مانند ایران در تکواندو صاحب سبک است و چینی ها علاقه خاصی به تکواندو کره هم دارند.
لی جین می گوید دوست دارد با فرهنگ های مختلف آشنا شود و فرهنگ ایرانی برایش خیلی غنی جلوه کرده است. او می گوید: من زبان و فرهنگ کهن فارسی را با دقت مطالعه کردم و در این راستا خیلی از کمک های مسعود و علیرضا استفاده کردم.
برادران اژدها یکی از دلایل رونق و استقبال باشگاه خود را در کنار اسم ایران و کره جنوبی، آموزش تکواندو به زبان انگلیسی می دانند «شعار تبلیغاتی ما آموزش تکواندو به زبان انگلیسی است که مورد استقبال قرار گرفته است».
مسعود می گوید دانشجویان ما فقط چینی نیستند بلکه از ۱۴ کشور خارجی از جمله روسیه، آمریکا، ایتالیا، آلمان، ژاپن، کره جنوبی، آفریقا و ایران دانشجو و هنرجو داریم.
او می گوید: سال گذشته در یک تورنمنت بین المللی ورزشی که در پکن با حضور سه هزار و ۲۰۰ ورزشکار خارجی برگزار شد با پرچم جمهوری اسلامی ایران در این تورنمنت شرکت کردیم که باعث معرفی و شناخت باشگاه شد در این تورنمنت ۴ نفر از شاگران باشگاه رتبه اول در رشته های مختلف را کسب کردند.
از نظر درامدی نیز آنها می گویند که تا دو سال اول هیچ سودی نداشتند و درامدشان با هزینه ها برابری کرده است اما اکنون بعد از گذشته ۵ سال توانسته اند با عایدات این باشگاه فعالیت های تجاری هم راه اندازی کنند.
در مجتمعی که باشگاه اژدهای پارسی فعالیت دارد قبلاً باشگاه های رزمی دیگری هم فعالیت داشتند اما هیچکدام از آنها غیر از باشگاه برادران اژدها نتواسته اند بیش از ۶ ماه دوام بیاورند و همه آنها تغییر کاربرد داده یا تعطیل شده اند ولی این باشگاه بعد از ۵ سال همچنان پیشرفت می کند و روز به روز شناخته تر می شود.
آنها می گویند یکی دیگر از عوامل معرفی این باشگاه به چینی ها تلویزیون های چین بوده اند به گفته علیرضا تا کنون سه بار تلویزیون دولتی چین به سراغ باشگاه آنها آمده است و یا آنها را به برنامه های ورزشی دعوت کرده اند و این فرصتی برای معرفی باشگاه ها برادران اژدها به چینی ها شده است.
بعد از معرفی باشگاه برادران اژدها از طریق "سی سی تی وی" و "بیچینگ تی وی" از خیلی از کشورها و شهرهای مختلف چین و حتی کشورهای خارجی پیشنهادهای همکاری با این باشگاه به برادران اژدها ارایه شده است اما هیچکدام را نپذیرفته اند.
ورزش و تجارت
برادران اژدها به ورزش و تحصیل اکتفا نکرده اند و از طریق دوستانی که برای خود دست و پا کرده اند یک شرکت بازرگانی هم ثبت کرده اند و اکنون هم در کنار آموزش تکواندو در پکن نیم نگاهی هم به فعالیت های اقتصادی دارند.
نگاه رسانه ای چینی ها به ایران
تنش های ایران و آمریکا بر روی افکار عمومی چینی ها هم تاثیر گذاشته است برادران اژدها می گویند والدین هنرجویانشان که هر روز فرزندانشان را به باشگاه می آورند یا می برند گپ و گفتی هم در مورد تنش های ایران و آمریکا با آنها دارند که نشان می دهد چینی ها اوضاع سیاسی ایران را رصد می کنند.
زندگی در چین
چینی ها خیلی به برادران اژدها کمک کرده اند آنطور که آنها می گویند اگر کمک چینی ها نبود نمی توانستند موفق شوند و باشگاه ثبت کنند اما در کنار این کمک ها، آنها مشکلاتی هم داشته اند.
مسعود می گوید با ویزای دانشجویی نمی توان در چین کار دیگری غیر از تحصیل انجام داد یک بار موتور وی که در محوطه باشگاه پارک شده بود دزدیده می شود او به پلیس زنگ می زند تا موضوع را دنبال کند ولی پلیس بعد از اینکه مطلع می شود او با ویزای دانشجویی کار می کند موضوع دزدیده شدن موتور را رها می کند و او را به خاطر کار بدون ویزا به اداره پلیس می برد.
او می گوید همین موضوع باعث شد تا علاوه بر رفع مشکل ویزا، به عنوان جوانان خارجی که هم مشغول تحصیل هستیم و هم مشغول کار در چین، به رسانه های چینی معرفی شویم و از این مشکل فرصتی برای معرفی خود پیدا کردیم.
توصیه های دانشجویی
برادران اژدها به هموطنانشان به ویژه دانشجویان ایرانی مقیم چین توصیه می کنند در کنار تحصیل به زبان انگلیسی، زبان چینی و همچنین یک هنر چینی را هم بیاموزند تا موقع برگشت به ایران با دست پر برگردند.
نظر شما