به نوشته این روزنامه، انگلیس شنبه شب به ایران پیشنهاد داد در صورتی که کشتی ایرانی ضمانت دهد که به سوریه بر نمی گردد، لندن آزادی آن را تسهیل می کند.
این پیشنهاد دولت لندن در حقیقت به علت عدم تمایل انگلیس برای افزایش بیشتر تنش میان آمریکا و ایران در منطقه و ممانعت از بر هم خوردن بیشتر توافق هسته ای سال ۲۰۱۵ ا است.
«جرمی هانت» وزیر امور خارجه انگلیس در گفت وگوی تلفنی با همتای ایرانی خود، تصریح کرد: اگر مطمئن شویم نفتکش ایرانی به سوریه نمی رود، آزادی آن را تسهیل می کنیم.
هانت همچنین گفت وگوی تلفنی خود با محمدجواد ظریف را سازنده خواند و افزود که به وی اطمینان داده است؛ نگرانی انگلیس درباره مقصد نفتکش (سوریه) و نه مبداء آن بوده است.
وی افزود: وزیر خارجه ایران خواهان حل این مسأله شده و به دنبال افزایش تنشها نیست.
وزیر خارجه انگلیس افزود که با «فابیان پیکاردو»، وزیر اعظم دولت محلی جبلالطارق نیز تلفنی صحبت کرده است.
رسانههای غربی ۱۳ تیرماه جاری خبر توقیف نفتکش «گریس ۱»، حامل نفت ایران را اعلام کردند و مدعی شدند؛ این کشتی به علت نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه توقیف شده است.
روزنامه «جبلالطارق کرانیکل» با انتشار یک رشته توئیت از قول «مایکل لاماس» دادستان کل جبل الطارق، اعلام کرد؛ دیوان عالی این منطقه توقیف این نفتکش را تا ۱۹ ژوئیه (۲۸ تیر) تمدید کرده است.
مقامهای ایرانی با تکذیب ادعای انگلیس، اعلام کردند که سوریه مقصد این نفتکش نبوده و بندر بنی یاس ظرفیت پهلوگیری این شناور عظیم را ندارد.
روز جمعه پلیس محلی جبل الطارق دو ناخدای نفتکش ایرانی توقیف شده در این منطقه را به اتهام نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه بازداشت کرد.
با این حال، رسانهها بامداد شنبه گزارش دادند که پلیس جبل الطارق همه کارکنان نفتکش «گریس ۱» متعلق به ایران را بدون ایراد اتهام و به قید وثیقه آزاد کرده است.
پلیس جبل الطارق در بیانیهای اعلام کرد که همه کارکنان به قید وثیقه آزاد شده اند اما تحقیقات ادامه دارد و نفتکش ایرانی همچنان در توقیف دولت جبل الطارق باقی میماند.
سفیر ایران در انگلیس نیز هشدار داد: اگر نفتکش و محموله ایران آزاد نشود، اقدام انگلیس بی پاسخ نمیماند.
بعیدی نژاد تصریح کرد که انگلیس با اشتباه محاسباتی در توقیف غیر قانونی نفتکش [ایران] نباید دوباره اشتباه خود را تکرار کند.
نظر شما