امروز یکشنبه - ۱۴ ژوئیه - رئیس جمهوری فرانسه در خیابان شانزه لیزه از نیروهای نظامی این کشور سان دید.
جشن روز ملی فرانسه امروز در حالی برگزار شد که فعالان این جنبش پیشتر در فراخوانهایی از تدارک برنامهای اعتراضی در ادامه سی و پنجمین هفته اعتراضات خود در خلال رژه روز ملی فرانسه خبر داده بودند.
معترضان فرانسوی روز گذشته با حضور چند هزار نفری خود بار دیگر در سی و پنجمین هفته متوالی اعتراضهای خود به خیابانهای فرانسه آمدند و بر تحقق مطالبات خود تاکید کردند؛ هفته گذشته ۱۲ هزار نفر از معترضان فرانسوی به خیابانهای این کشور آمدند..
آئینهای جشن روز ملی فرانسه امروز حواشی متعددی به همراه داشته است. جمعی از معترضان فرانسوی که در این جشن شرکت کرده بودند در هنگام ورود مکرون به محل برگزاری جشن و در امتداد مسیر او را " هو " کردند.
شبکه خبری "آرته" نوشت: پس از حضور در سی و پنجمین هفته متوالی اعتراضها در روز گذشته، جلیقه زردها امروز در محل برگزاری جشن در شانزه لیزه با یکدیگر ملاقات کردند.
ویدئوهای منتشر شده در فضای مجازی از سوی معترضان نشان میدهد که پس از چند فراخوان برای گردهمایی در این روز ملی، جلیقه زردها از نخستین ساعتهای صبح در گروههای کوچک حضور یافتند.
در حین برگزاری رژه، پلیس برخی جلیقه زردها از جمله چهرههای سرشناس این جنبش همانند «ژروم رودریگ» و «مکسیم نیکول» را دستگیر کرد.
«فیلیپ دو وُل» که یک وکیل است به آرته گفت: شاهد دستگیری این دو فعال جنبش بوده است. این جشن به مناسبت انقلاب کبیر فرانسه و حقوق بشر برگزار میشود. من اینجا هستم که از حقوق شهروندان صادق و افراد عادی دفاع کنم.
در یکی از ویدئوهای منتشر شده نشان داده میشود که نیروهای پلیس در حال تلاش برای سوار خودرو کردن «اریک دروئه» دیگر چهره سرشناس و از رهبران جنبش جلیقه زردها است که با واکنش معترضان مواجه شد.
نیروهای پلیس در حال متفرق کردن معترضان در امتداد محل برگزاری جشن روز ملی هستند.
از ورود افراد عادی به محدوده برگزاری جشن به دنبال محدودیتهای اعمالی در هفتههای پیشین جلوگیری میشد.
خیابانهای منتهی به محل رژه به حال بسته درآمده بودند، ایستگاههای مترو بسته شده و به اتومبیلهای غیر مجاز اجازه ورود به محدوده رژه داده نمیشد و محدودیت در طول روز برقرار خواهد بود.
ژاندارمها گروهی از جلیقه زردها را قبل از ورود مکرون به محل جشن محاصره کردند که البته با واکنش و فشار معترضان برای خروج از این محاصره مواجه شدند.
گروهی از جلیقه زردها در هر دو طرف تقاطع ایستاده بودند و برخی بالنهای زرد در دست داشتند.
جمعیتی از جلیقه زردها در حین رژه نیروهای نظامی فریاد "استعفای مکرون" را سر میدادند که با تشویق دیگر تماشاچیان روبه رو شدند.
امروز بار دیگر نیروهای پلیس فرانسه با معترضان فرانسوی به درگیری و ضد و خورد پرداختند؛ موضوعی که علاوه بر فرانسه در مجامع بین المللی از جمله کمیته حقوق بشر اتحادیه اروپا هم بارها مطرح و نسبت به آن واکنشهایی بوده است.
یکی از مسائل مورد بحث در برخورد پلیس با معترضان استفاده از گلولههای پلاستیکی بوده که امروز «سی ان ان» گزارش کرد این گلولهها تاکنون باعث آسیب رسیدن به بینایی دستکم ۲۴ معترض شده است.
تاکید بر همکاری نظامی اروپا در جشن ملی فرانسه
رادیو بین المللی فرانسه گزارش داد: در مراسم امسال که رهبران اروپایی نظیر «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان و نخست وزیر هلند حضور داشتند، بر «همکاریهای نظامی بین کشورهای اروپایی» تاکید شد؛ موضوعی که از ابتدای قدرت گرفتن «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا و درخواست او برای افزایش سهم کشورهای اروپایی در تأمین مالی ناتو، جدیتر شده است.
سال گذشته، نخست وزیر سنگاپور و همچنین وزیر امورخارجه ژاپن مهمان این مراسم بودند؛ دلیل این دعوت، اراده فرانسه برای تقویت حضور خود در جنوب شرق آسیا ذکر شده بود. دو سال پیش نیز، رئیس جمهوری آمریکا مهمان ویژه جشن ملی فرانسه بود و همزمان صد سالگی ورود آمریکا به جنگ اول جهانی نیز گرامی داشته شد. در سال ۲۰۱۶ نیز واحدهای ارتش استرالیا و زلاند نو به عنوان میهمانان افتخاری حضور داشتند.
خبرگزاری آلمان پیشتر خبر داده بود که «آنگلا مرکل» صدراعظم این کشور به همراه رهبران ۵ کشور اروپایی دیگر، میهمانان افتخاری رژه روز "باستیل" در فرانسه خواهند بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی "ال. سی. ای" فرانسه، ۹کشور دیگر به غیر از فرانسه در رژه حضور دارند: بلژیک، بریتانیا، آلمان، دانمارک، هلند، استونی، اسپانیا، پرتغال و فنلاند، که از این کشورها مقامات ارشد همچون رئیس جمهوری و یا وزرای دفاع شرکت کرده اند.
به گزارش این شبکه، چندین نوآوری در روز ۱۴ ژوئیه رونمایی شد: "گریفون" که یک وسیله نقلیه زرهی چند منظوره مجهز به سلاح، سنسورها و مادون قرمز است. همچنین هواپیمای بدون سرنشین سیاه و سفید که قادر به پرواز پنهانی بر روی ساختمان هاست.
الیزه گفت که انتظار میرفت نخست وزیر بریتانیا هم در این مراسم حضور داشته باشد، اما بریتانیا به جای او، «دیوید لینینگتون» معاون تراز می را به نمایندگی از او به پاریس فرستاد.
بیش از چهار هزار نفر از نیروهای نظامی در شانزه لیزه رژه رفتند.
مکرون رئیس جمهوری فرانسه در بیانیهای به مناسبت ۱۴ ژوئیه گفت: "هیچ زمانی پس از جنگ جهانی دوم به این سمت، اروپا به اندازه امروز مهم نبوده است."
او تصریح کرد: ایجاد یک اروپای متحد برای فرانسه یک اولویت است. "امنیت و دفاع ما از اروپا عبور میکند."
در رژه امروز علاوه بر تجهیزات نظامی و دفاعی و هوایی فرانسه، یک هواپیمای حمل و نقل آلمانی از نوع A400M و یک هواپیمای اسپانیایی از نوع C130 و نیز ۲ فروند هلیکوپتر بریتانیایی از نوع Chinook (نماد اصلی همکاری دفاعی بریتانیا و فرانسه) بر فراز آسمان پاریس به پرواز درآمدند.
در رژه امروز، حدود چهار هزار و ۳۰۰ نیروی نظامی، ۱۹۶ دستگاه وسیله نقلیه، ۲۳۷ راس اسب، ۶۹ فروند هواپیما و ۳۹ فروند هلیکوپتر شرکت داده شدند.
فرانسه ایجاد یک "ارتش اروپایی" را دنبال میکند
وزیر دفاع فرانسه روز یکشنبه در گفت و گو با روزنامه "لوپاریزین» فرانسه گفت: این کشور طبق برنامهای که رئیس جمهوری اعلام کرده ایجاد یک ارتش واحد اروپایی در تدارکات، فرماندهی و عملیات را دنبال میکند.
«فلورانس پارلی» گفت که جزئیات ارتش قارهای هنوز مشخص نشده و ممکن است از طرح فعلی مداخله اروپا، یک تلاش در زمینه همکاریهای نظامی که بر تدارک و عملیات بین ۱۰ کشور متمرکز است، محقق شود.
او میگوید که انتظار میرود کشورهای بیشتری، از جمله سوئد و نروژ هم به عضویت در زمینه این همکاریها درآیند.
به گزارش یورونیوز، وزیر دفاع فرانسه سال گذشته وعده داده بود که این کشور برای مقابله با «تهدیدهای فزاینده» خارجی در جریان «مسابقه نظامیسازی فضا» یک «راهبرد مستقل» در پیش میگیرد.
در برنامه دفاعی ۲۰۲۵-۲۰۱۹ فرانسه یک بودجه ۳.۶ میلیارد یورویی برای سرمایهگذاری در نوسازی ماهوارههای این کشور در نظر گرفته شده است.
چهار دیپلمات در ماه ژوئن به خبرگزاری رویترز گفته بودند که ناتو قصد دارد در سال جاری میلادی فضا را به صحنه نبرد تبدیل کند.
دولت دونالد ترامپ نیز سال گذشته اعلام کرد برنامهای برای تشکیل نیروی نظامی فضایی به عنوان ششمین شاخه از ارتش در سال ۲۰۲۰ در دست اقدام دارد.
رونمایی از مرکز فرماندهی نیروی فضایی فرانسه
رئیس جمهوری فرانسه در آستانه روز ملی این کشور طرح مرکز فرماندهی نیروی فضایی را معرفی کرد.
«امانوئل مکرون» روز شنبه در سخنانی به این مناسبت با اعلام راهاندازی فرماندهی نظامی نیروی فضایی در عین حال گفت که سرمایهگذاری نهایی برای این پروژه هنوز تکمیل نشده و ممکن است این مرکز تحت فرماندهی ارشد نیروی هوایی قرار بگیرد.
۲۳ تیر (۱۴ ژوئیه) سالروز سقوط زندان باستیل در پاریس در جریان انقلاب فرانسه در سال ۱۷۸۹ و روز ملی این کشور است.
رئیس جمهوری فرانسه در توضیح اقدامهای بعدی برای این پروژه گفت: «به منظور اطمینان از پیشرفت و تقویت ظرفیتهای فضایی فرانسه از ماه سپتامبر آینده یک مرکز فرماندهی فضایی در دل فرماندهی نیروی هوایی تشکیل خواهد شد.»
نظر شما