حمیدرضا عبدوس روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: با توجه به بارندگی خوب امسال تراکم گیاهان علفی، یکساله و چندساله در شهرستان مهدیشهر به صورت چشمگیری افزایش یافته و به همین میزان خطر آتشسوزی نیز دوچندان شده و آموزش همگانی و مشارکت جوامع محلی در جلوگیری و مهار آتشسوزی موثر است.
وی گفت: با بهرهگیری از ظرفیت مشارکت مردمی و تجهیز دهیاری ۱۴ روستای حاشیه جنگل به وسایل ابتدایی مهار آتش در سال گذشته ۹۸ درصد آتشسوزیها در عرصه منابع طبیعی کاهش یافت و در حدود سه هزار مترمربع و کمتر از یک هکتار در عرصههای منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر آتشسوزی رخ داد.
رئیس منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر ابراز داشت: در سایر نقاط کشور آتشسوزی عرصههای منابع طبیعی اکنون گزارش میشود، اما در این شهرستان با اقدامهای پیشگیرانه انجام شده امسال آتشسوزی رخ نداده است.
کمبود نیروی انسانی در حافظت از اراضی ملی مهدیشهر
رئیس منابع طبیعی مهدیشهر با اشاره به اهمیت زمان در کنترل و مهار آتش، گفت: کمبود نیرو در حفاظت از عرصههای منابع طبیعی مشهود است و تجهیز و آموزش جوامع محلی نقشی مهم در کنترل آتش دارد.
وی تصریح کرد: آمار آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی در سال ۹۷ نشان دهنده اثربخش بودن اجرای طرح تجهیز دهیاریها به وسایل مهار آتش و استفاده از ظرفیت مردمی است.
وی افزود: در تعریف استاندارد جهانی به ازای هر پنج هزار هکتار باید یک قرقبان یا جنگلبان مشغول به حفاظت از عرصههای منابع طبیعی باشد، اما در استان سمنان به ازای هر ۷۰ هزار هکتار یک جنگلبان وجود دارد که آمار حاکی است عرصههای منابع طبیعی با کمبود مشهود نیروی انسانی مواجه است.
عبدوس اظهار داشت: استفاده از ظرفیت مشارکت مردمی نقش مهم و غیرقابل انکاری در حفاظت از عرصههای منابع طبیعی دارد و شهرستان مهدیشهر برای اولین بار در کشور برای استفاده بهینه از این ظرفیت پایگاههای مردمی اطفای حریق ایجاد کرده است.
به گفته وی، اکنون سه روستای مهدیشهر به پایگاه مهار آتش مجهزند و پیش بینی میشود امسال سه پایگاه مهار آتشسوزی در روستاهایی مانند ملاده و فولاد محله افتتاح شود.
عبدوس با بیان اینکه در حوزه حوادث پیشگیری بهتر از درمان است، ادامه داد: پیشگیری برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی در عرصههای منابع طبیعی مقدم بر درمان، رویکرد اصلی اداره منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر است.
رئیس منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر گفت: به منظور بررسی و ارزیابی عملکرد تیم مهار آتشسوزی در مهدیشهر، رزمایش برای سنجش آمادگی با حضور ۱۲۰ نیروی فعال برگزار شد.
وسعت عرصههای منابع طبیعی شهرستان مهدیشهر ۳۹۵ هزار هکتار است که از این وسعت ۸۰ هزار هکتار در وضعیت بحرانی به لحاظ خطر آتش سوزی قرار دارد و برای کنترل این وسعت از عرصههای منابع طبیعی تنها یک پایگاه مهار آتش در این شهرستان وجود دارد.
۷۳۴۲/۶۱۰۳