۲۳ تیر ۱۳۹۸، ۲۱:۵۶
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 83395812
T T
۰ نفر

پروندهٔ خبری

اجرای خط ریلی راه آهن مشهد- بجنورد-گرگان نیازمند ورود سرمایه‌گذار است

بجنورد- ایرنا- رئیس جمهوری گفت: اجرای پروژه ریلی مشهد- بجنورد- گرگان در برنامه است اما برای این پروژه نیاز است سرمایه‌گذار وارد عرصه شود.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی یکشنبه شب در نشست خبری در بجنورد، در پاسخ به سئوالی مبنی بر تکلیف اجرای پروژه راه آهن مشهد - بجنورد - گرگان گفت: این پروژه، مهم است و دولت اجرای آن را در برنامه دارد اما برای این خط ریلی باید سرمایه‌گذار وارد عرصه شود و ما نیز کمک می کنیم تا اجرا شود.

وی افزود: مانند آنچه در اجرای خط ریلی رشت به آستارا در حال پیگیری است، باید اجرای این طرح ریلی هم با سرمایه‌گذاری بخش غیر دولتی اجرایی شود.

دکتر روحانی گفت: در خراسان شمالی، فعلاً اولویت ما، تکمیل خط ریلی جوین به اسفراین است و تلاش داریم تا این پروژه در این دولت افتتاح شود.

وی اظهار داشت: یکی دیگر از اولویت ما، تکمیل و بهره برداری از پروژه راهسازی بجنورد، جنگل گلستان است که به صورت چهار خطه زیر بار ترافیک برود.

رئیس جمهور در بخش دیگر سخنان خود در باره بهره مندی خراسان شمالی از مزیت های مرزی بودن گفت: یکی از درخواست های استان ایجاد بازارچه مرزی است و البته در این زمینه، روابط ما با دولت ترکمنستان دوستانه و خوب است.

وی خاطرنشان کرد: البته برخی مشکلات هست که اخیراً حل و فصل شده است و در این زمینه تلاش شده است که روابط با این کشور همسایه خوب و مناسب باشد.

رئیس جمهوری گفت: برای ایجاد بازارچه مرزی با کشور ترکمنستان، نیاز است تا استان خراسان شمالی هم برای ایجاد روابط با استان مزری همجوار، تلاش داشته باشد، به یقین ایجاد بازارچه مرزی با کشور ترکمنستان، در توسعه اقتصاد و اشتغال این استان مهم و تاثیرگذار است و به لحاظ استراژیک مهم است که با همسایه ارتباط خوب داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه فعال شدن بازارچه مرزی با کشور ترکمنستان، درخواست استاندار هم هست گفت: خراسان شمالی برای برقراری ارتباط با استان مرزی همجوار خود تلاش کند و ما هم در این زمینه کمک می کنیم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از علت‌های روند کند توسعه خراسان شمالی، عدم تخصیص اعتبارات به این استان است گفت: در میزان اعتبارات تخصیص یافته به این استان در دولت یازدهم، به نسبت اعتبارات دولت دهم حدود سه برابر بوده است و در سفر پیشین دولت تدبیر و امید به این استان در سال ۹۴، اعتباری معادل ۶ هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال مصوب شد که البته بیش از آنچه تعهد شد پرداخت شد.

وی گفت: در این سفر هم هشت هزار و ۱۱۰ میلیارد ریال از بودجه به این استان اختصاص داده شده است بنابراین از نظر تخصیص بودجه مشکلی وجود ندارد و دولت در حد توان کمک کرده است، اما اینکه خراسان شمالی در مسر توسعه به چه سمتی حرکت می کند باید گفت که سازمان برنامه و بودجه برای هر استان، یک سری برنامه هایی پیش بینی کرده و استاندار خراسان شمالی هم با کمک نخبگان، طرحی را آماده کرده اند که توسعه در استان شتاب گیرد.

رئیس جمهور افزود: خراسان شمالی، استان مرزی و با اهمیتی است و به واسطه قرار داشتن در مسیر زائران امام رضا (ع) سالانه میلیون ها زائر از این خطه از کشور گذر می کنند بنابراین باید از تمام توان برای توسعه این منطقه بهره ببریم.

وی با بیان اینکه در این استان کارهای بزرگ در زمینه های مختلف آب، برق، صنعت، کشاورزی، راه و راه آهن انجام شده است و تا پایان این دولت، ۲ قول داده شده به مردم این استان محقق می شود، اتصال استان به راه آهن و تکمیل پروژه راه سازی بجنورد-جنگل گلستان و چهارخطه کردن این مسیر را از قول هایی عنوان کرد که در این دولت محقق می شود.

وی خاطرنشان کرد: خراسان شمالی را استان محروم نمی دانم، استعدادها و ظرفیت خیلی زیادی در استان وجود دارد، خراسان شمالی ظرفیت های خوبی برای توسعه دارد و البته در شرایط فعلی، حرکت در این باره خوب بوده است و اینکه در یک سفر ۱۰۰ هزار میلیارد ریال طرح افتتاح می کنیم به این معنا است که استان در مسیر توسعه است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه آمار بیکاری خراسان شمالی از میانگین کشوری پایین تر است گفت: نرخ بیکاری در کشور ۱۰.۸ درصد و در این استان ۸.۷ درصد است که ۲ درصد از میانگین کشوری کمتر است. بر اساس این گزارش، دکتر روحانی رئیس جمهور ایران برای افتتاح چند طرح ملی و استانی در خراسان شمالی حضور یافته است.

به گزارش ایرنا در سفر کاروان دولت تدبیر و امید، ۱۳۲ پروژه عمرانی، خدماتی و زیربنایی در قالب ۳۰ طرح در شهرستان‌های مختلف به بهره برداری رسید؛ برای اجرای این طرح‌ها در مجموع هشت هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال و ۵۹۴ میلیون یورو از منابع دولتی و نیز ۶ هزار و ۳۷۰ میلیارد ریال اعتبار از منابع بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است که با اجرای این طرح‌ها برای ۱۱ هزار و ۷۸۴ نفر اشتغال ایجاد شده است.
۲ واحد بخار نیروگاه سیکل ترکیبی شیروان با ۵۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری، بهره برداری شد که با اجرای هر واحد بخار، ۱۶۰ مگاوات به توان تولید برق در این نیروگاه افزوده شد؛ اجرای سد و شبکه آبیاری چندیر در شهرستان راز و جرگلان با هزار و ۴۴۰ میلیارد ریال اعتبار و شبکه و آبیاری غلامان با ۲۴۴ میلیارد ریال اعتبار از دیگر طرح‌های افتتاحی در سفر کاروان دولت تدبیر و امید است.
افتتاح پروژه ارتقای تصفیه خانه فاضلاب اسفراین، کارخانه شمش آلومینای جاجرم، فولاد کیمیای صبا و طرح کیمیاداران نوین شمال در اسفراین از دیگر طرح‌های افتتاح شده در سفر کاروان تدبیر و امید است.
همچنین همزمان با سفر کاروان دولت تدبیر و امید به خراسان شمالی، ۲۸ پروژه کلنگ زنی شد که برای این پروژه‌ها چهار هزار و ۸۰۷ میلیارد ریال اعتبار دولتی و ۶ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال اعتبار بخش خصوصی هزینه شده که با بهره برداری از آن برای یکهزار و ۷۰۵ نفر اشتغال ایجاد شد.
استان خراسان شمالی دارای ۸ شهرستان و ۸۶۳ هزار نفر جمعیت است.

این استان در شمال شرق کشور واقع است که این استان به دلیل قرار گرفتن در مسیر اصلی استان‌های شمالی به مشهد مقدس یکی از استان‌های راهبردی است.

۷۱۸۵/‏‬ ۶۰۴۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha