گریگوری لوکیانف امروز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مسکو با اشاره به مشکلات انگلیس در خروج از اتحادیه اروپا و اجرای برگزیت اعلام کرد: لندن برای حل این مشکل بزرگ در داخل خود به هر اقدام و شیوه ای متوسل می شود.
وی افزود: انگلیس در ماه اکتبر باید از اتحادیه اروپا خارج شود و طبق توافقات باید دهها میلیارد دلار به اتحادیه اروپا خسارت بدهد که مشکل بزرگی برای بریتانیا به حساب می آید.
استاد دانشگاه روس بر این باور است که با توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق انگلیس امیدوار است که حمایت آمریکا را جلب کند هرچند چنین رویکردی با تعهدات برجامی لندن تناقض دارد.
لوکیانف خاطرنشان کرد: اما این مساله برای انگلیس مهم نیست و در زمان حاضر برای انگلیس مهم تر از برجام جلب پشتیبانی آمریکا به عنوان بازیگری قدرتمند در برابر اتحادیه اروپا است.
وی ادامه داد: انگلیس در آینده نیز به دنباله روی از آمریکا ادامه خواهد داد تا از توانمندی های این کشور در عرصه بین المللی به نفع خود و اجرای سیاست های منطقه و بین المللی از جمله با ماهیت استعماری استفاده کند.
لوکیانف با اشاره به تلاش های انگلیس برای ایفای نقش پررنگ در عرصه بین المللی اظهار کرد: چنین نقشی با توجه به امکانات کم انگلیس دست یافتنی نیست و به همین دلیل لندن به اقداماتی همچون توقیف نفتکش ایرانی و حتی اعزام ناو به خلیج فارس برای کمک به آمریکا متوسل خواهد شد.
**همکاری ایران و روسیه برای مقابله با اقدامات انگلیس
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: ممکن است انگلیس در اعمال تحریم های جدید علیه ایران و روسیه پیشگام شود از این رو تهران و مسکو باید همکاری های خود را برای مقابله با چنین اقداماتی گسترش دهند و چنین اقدامی به نفع مسکو و تهران خواهد بود.
استاد دانشگاه روس تصریح کرد: انگلیس با خروج از اتحادیه اروپا نیز تلاش خواهد کرد در اروپا سیاست های ویژه ای را برای تحکیم موقعیت بین المللی خود اجرا کند.
لوکیانف معتقد است که امید بستن به اینکه انگلیس در مساله برجام نقش مثبت ایفا کند بیهوده است چرا که لندن ثابت کرده برای ضربه زدن به این توافق بین المللی حتی با وجود ادعاهای خود آماده است.
چندی پیش نیروی دریایی انگلیس در اقدامی خلاف حقوق بینالملل، یک نفتکش حامل نفت ایران را در تنگه جبل الطارق توقیف کرده است.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه با احضار «راب مکر» سفیر انگلیس در تهران، به این اقدام لندن اعتراض و تأکید کرد که این نفتکش در حال گذر از آبهای بینالمللی بوده و جمهوری اسلامی ایران از تمامی ظرفیتهای سیاسی و قانونی خود برای رهاسازی این کشتی و استیفای حقوق خود استفاده خواهد کرد.
در جریان این احضار، رئیس اداره سوم غرب اروپا با غیرقابل قبول دانستن این اقدام و اینکه حسب اطلاعات موجود، توقیف این نفتکش به درخواست آمریکا صورت گرفته است، خواستار رهاسازی سریع نفتکش مزبور شد.
وی با اشاره به حرکت این نفتکش در آبراههای بین المللی، اقدام نیروی دریایی انگلیس را معادل با راهزنی دریایی دانسته و گفت آن کشور حق ندارد تحریمهای یکجانبه خود یا اتحادیه اروپا را به صورت فراسرزمینی علیه کشورهای دیگر اعمال کند. این همان سیاست زورمدارانه آمریکا است که کشورهای اروپایی همواره نسبت به آن معترض بوده اند.
در این دیدار مدارک و مستندات مربوط به این نفتکش و محموله آنکه حکایت از حرکت کاملاً قانونی نفتکش دارد در اختیار سفیر انگلیس قرار گرفته و تاکید شد که جمهوری اسلامی ایران از تمامی ظرفیتهای سیاسی و قانونی خود برای رهاسازی این کشتی و استیفای حقوق خود استفاده خواهد کرد.
سفیر انگلیس با اظهار اینکه مراتب را سریعاً به لندن منتقل خواهد کرد، تاکید کرد که انگلیس از تحریم یکجانبه آمریکا علیه ایران تبعیت نمیکند.
نظر شما