«سید محمد شروین اسبقیان» روز دوشنبه درباره این ماده قانونی به ایرنا توضیح داد: در بند پنج ماده ۱۰ آئین نامه شرایط احراز و چگونگی انتخاب رئیس فدراسیون ورزشی آمده است که «رئیس فدراسیون از میان داوطلبان حائز شرایط و با اکثریت مطلق آرا قابل قبول اعضای حاضر در مجمع انتخاب میشود.»
وی ادامه داد: قانونگذار در ماده ۹۶ قانون آئین نامه داخلی مجلس مصوب سال ۷۹ اکثریت مطلق را هم به بیش از نصف تعریف کرده است.
مدیر کل دفتر امور مشترک فدارسیون های ورزشی وزارت ورزش و جوانان در تکمیل اظهارات خود اضافه میکند: قانون آئین نامه داخلی مجلس که خود از مظاهر بارز حقوق عمومی بلکه در حد اعلای آن به شمار میرود، اکثریت مطلق را به بیش از نصف تعریف کرده است. بدین معنا که قانونگذار در شوراهایی که تعداد اعضای آن فرد باشد نیازی به حمل اعداد اعشاری به طرف اکثر ندارد و حضور یا رأی مثبت بیشتر از نصف اعضا را برای تحقق اکثریت مطلق کافی میداند. حتی اگر این تعداد نصف به علاوه یک نباشد.
اسبقیان یادآور شد: بنابراین اعضای حاضر در مجمع انتخابات فدراسیون وزنه برداری که ۴۳ نفر بودند علی مرادی با بیش از نصف رئیس فدراسیون شد و بر اساس ماده و مصوبه قانونی هیچ ابهامی در این زمینه وجود ندارد.
پس از یک هفته از برگزاری انتخابات فدراسیون وزنه برداری برخی از نامزدها به حد نصاب نرسیدن رأی «علی مرادی» اعتراض کردند. این درحالی است که اسبقیان مدیرکل دفتر امور مشترک فدراسیونها در روز انتخابات و قبل از رأی گیری تعداد اعضای حاضر در مجمع را ۴۳ نفر و رأی بیش از نصف را ۲۲ رأی اعلام کرده بود.
مجمع انتخاباتی فدراسیون وزنه بردای ۱۶ تیر ماه در محل آکادمی ملی المپیک برگزار شد که در نهایت پس از رأیگیری علی مرادی توانست با کسب ۲۲ رأی از ۴۳ رأی مأخوذه رئیس فدراسیون شود.
برخی رسانههای اعلام کردند که طبق ماده یک بند ۱۲ آئین نامه انتخابات فدراسیونهای ورزشی که با امضای وزیر ورزش به فدراسیونها ابلاغ شده است، تعداد رأی برای انتخاب رئیس اکثریت مطلق است، اکثریت با حد نصاب نصف به اضافه یک، آرا قابل قبول اعضای حاضر در مجمع باید باشد، اما از آنجا که تعداد اعضای مجمع وزنه برداری ۴۳ نفر بود، نصف مجمع به اضافه یک رأی، ۲۲.۵ رأی میشود و چون نیم رأی نداریم باید ۲۳ رأی در نظر گرفته میشد اما اکنون که مرادی با ۲۲ رأی رئیس شده یعنی قانون نصف مجمع به اضافه یک رأی رعایت نشده است. همین مساله باعث اعتراض برخی کاندیداها شده است و حتی برخی کاندیداها نامه اعتراضی را در این خصوص برای وزیر ورزش و جوانان ارسال کردند.
سجاد انوشیروانی، محمدرضا آخوندی، عبدالکریم پورکیان، کوروش باقری، حسین رضازاده، شهرام عظیمی، فرشاد غزالیان، علی مرادی و نصرت الله عابدینی نفراتی بودند که برای پست ریاست فدراسیون نام نویسی کردند.
کوروش باقری و نصرالله عابدینی به سود انوشیروانی انصراف دادند. رضازاده نیز در مجمع حضور نداشت. همچنین انوشیروانی ۱۱، اخوندی هشت و فرشاد غزالیان نیز ۲ رأی بدست آورند.
نظر شما