به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا گودرزی روز سه شنبه در اولین جلسه ساماندهی متکدیان شهر کرمانشاه از سهل انگاری برخی دستگاهها ذی ربط در بحث غربالگری انتقاد کرد و افزود: عدم غربالگری متکدیان جمع آوری شده در اردوگاه چشمه سفید باعث ابتر شدن تمام فعالیتها و برنامهها برای ساماندهی متکدیان سطح شهر شده است.
وی با بیان اینکه تمام دستگاهها باید به تکالیف و تقسیم کاری که در زمینه ساماندهی متکدیان برنامه ریزی شده عمل کنند، بیان داشت: عدم غربالگری باعث شده دور باطل جمع آوری متکدیان و هدررفت منابع و نیروها را داشته باشیم لذا باید معتادان و دیگر متکدیان شناسایی شوند، اگر کسانی نیازمند زیرپوشش کمیته امداد و یا بهزیستی هستند اقدام لازم را برای آنها انجام دهیم و اگر معتادند به اردوگاه ماده ۱۶ برای روند بهبود اعتیاد درمان معرفی شوند.
این مقام مسئول اضافه کرد: متکدیان معتاد متجاهر بعد از پنج، ۶ ماه بهبود در اردوگاه ماده ۱۶ باز به دلیل عدم توانمندسازی و شغل به تکدی گری در سطح شهر باز میگردند.
وی در ادامه بیشتر متکدیان غیرمعتاد را نیازمند ندانست و افزود: این افراد بیشتر بر حسب عادت گدایی میکنند و از اعتقادات مردم سو استفاده میکنند و بدون هیچ تلاشی دسترنج مردم را میگیرند.
گودرزی، تکدی گری را باعث رنج روحی و روانی شهروندان دانست و گفت: ما مخالف کمک مردم به نیازمندان نیستیم ولی بیشتر متکدیان درآمد میلیونی دارند.
مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود از شهرداری به دلیل عدم جذب اعتبارات ۱۹۰ میلیون تومانی وزارت کشور برای تعمیر و ساماندهی تأسیسات اردوگاه چشمه سفید انتقاد کرد و گفت: این اعتبارات باتلاش فراوان تأمین شده ولی شهرداری تاکنون هیچ کاری نکرده است.
گودرزی در ادامه گفت: استان کرمانشاه از نظر منابع انسانی و مادی ثروتمند است ولی غباری از آسیبهای اجتماعی بر روی آن نشسته است و اعتیاد یکی از ریشههای اصلی معضلات اجتماعی آن است.
وی از آموزش فنی و حرفهای ۶۰۰ معتاد بهبود یافته در راستای توانمندسازی و ایجاد اشتغال آنها در سال جاری خبر داد و افزود: با حرفهای آموزی و ایجاد شغل برای معتادان از بازگشت آنها به سطح شهر برای تکدی گری جلوگیری میشود.
گودرزی همچنین از راه اندازی اردوگاه کنگاور با چهار میلیارد تومان اعتبار در راستای توانمندسازی معتادان خبر داد و اظهار داشت: با فعالیت این اردوگاه بخش زیادی از متکدیان معتاد و غیرمعتاد آموزشهای فنی و حرفهای را فرا خواهند گرفت.
وی در پایان از آزادی ۴۱ زندانی با کمک ۱۹۰ میلیون تومان خیرین استان خبر داد و گفت اکثر این افراد به دلیل بدهی زیر هفت میلیون تومان زندانی شده بودند که به همت استاندار و خیرین بدهی آنها پرداخت شد و در حال آزاد شدن هستند.
**۴۷۵ کودک سر چهار راههای شهر کرمانشاه به نوعی تکدی گری میکنند
نماینده دادستان کرمانشاه نیز در این جلسه خواستار تقسیم منابع و اعتبارات آسیبهای اجتماعی شد و مجازاتهای قانونی را آخرین مرحله از راهکارهای کاهش آسیبهای اجتماعی مانند تکدی گری دانست.
ایمانی در ادامه با اشاره به وجود ۴۷۵ کودک کار در سر چهارراههای شهر کرمانشاه که به نوعی تکدی گری میکنند، گفت: این کودکان که در سن مدرسه هستند باید به مدرسه بازگردان و اگر مقدور نشد باید به سازمان فنی حرفهای معرفی کرد که دیپلم رشته فنی دریافت کنند و وارد بازار شوند و یا اصناف آنها را به عنوان شاگرد ساماندهی کنند.
وی در ادامه توانمندسازی جرایم سرقتی خرد و معتادان زندانی از طریق فنی حرفهای را یکی از مهمترین اقدامها در راستای کاهش آسیبهای اجتماعی حوزه تکدی گری برشمرد و از استانداری و دستگاههای ذی ربط خواست هرچه زودتر اردوگاه کنگاور را راه اندازی کنند که بخش زیادی از مشکلات تکدی گری با راه اندازی آن حل خواهد شد.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۱۴ شهرستان و ۲ هزار و ۶۲۲ روستا است.
۳۲۰۹/۸۰۶۶