علیرضا ملامحمدیزاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تقویت روحیه همکاری و مشارکت اجتماعی از وظایف دفاتر تسهیلگری است.
وی اضافه کرد: شناسایی و بهرهبرداری از ظرفیتهای مناطق حاشیه نشین، جلوگیری از تقلیل سرمایههای اجتماعی در این مناطق و ارایه خدمات بهتر به ساکنان حاشیه نشین از اولویتهای دفاتر تسهیلگری است.
وی ادامه داد: با هدف آسان سازی روند فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی و برخورداری تمام اعضای جامعه از خدمات مناسب، دفاتر تسهیلگری در ۱۱ محله از سکونتگاههای غیررسمی ارومیه فعال شده است.
وی بیان کرد: ۹ دفتر تسهیلگری در این محلات فعال است و ۱۳۵ هزار نفر از مردم شهرستان ارومیه را تحت پوشش قرار میدهد.
وی اضافه کرد: سرانه مراجعهکنندگان به هر دفتر ۱۵ هزار نفر بوده و این مسئله نشان از اهمیت دفاتر تسهیلگری در رسیدگی به وضعیت اجتماعی و بهبود وضعیت است.
وی ادامه داد: دفتر تسهیلگر آمایشگران نقش پندار در منطقه الواج، دفتر راز سلامتی در منطقه دیگاله، دفاتر جهاد دانشگاهی در مناطق پشت کشتارگاه، دیزج سیاوش و کوی آذربایجان فعالیت میکند.
وی بیان کرد: همچنین دفتر موسسه پیشگیری اجتماع محور پاک در منطقه کوی لاله، دفتر مهرگیتی در منطقه اسلام آباد و دفاتر توسعه پویا باختر در مناطق پشت ترمینال، حاجی پیرلو و ریحان آباد فعال است.
فرماندار ارومیه اظهار داشت: راهاندازی دفاتر تسهیلگری در ارومیه با همکاری ۶ سازمان مردم نهاد فعال در امور آسیبهای اجتماعی انجام میشود و این دفاتر به عنوان بازوان دستگاههای اجرایی در ارایه خدمات به مناطق حاشیه نشین محسوب میشوند.
ملامحمدی زاده بیان کرد: ۶ نفر در هر یک از این دفاتر با مسوولیتهای مدیرعامل، مدیر دفتر، کارشناسان اقتصادی، مددکاری، روانشناسی، حقوق و شهرسازی بسته به نوع محلات در حال فعالیت هستند.
وی گفت: مسوولان همکاری ویژهای در بازسازی مشکلات به وجود آمده بین مناطق حاشیه نشین و سایر مناطق شهری داشته باشند تا بتوان اهداف دولت را در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی پیش برد.
حاشیه نشینی در شهر ارومیه در مقایسه با سال ۱۳۸۲ روند رو به رشدی داشته به طوری که این مناطق از ۱۱ محله در سال ۱۳۸۲ با جمعیت برابر با ۹۰ هزار نفر به ۳۱ محله با جمعیت ۲۴۰ هزار نفر در سال ۹۶ افزایش یافته است.
وسعت سکونت گاههای غیررسمی در شهر ارومیه با یکهزار و ۱۴۰ هکتار معادل ۱۰ درصد از مساحت شهر را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر ۳۳ درصد جمعیت شهر نیز دراین مناطق ساکن هستند.
سکونتگاههای غیر رسمی خارج از محدوده شهر در مرکز آذربایجانغربی شامل ۲۱ محله با ۱۲۵ هکتار است که قابل توجه بوده و به لحاظ قوانین جاری کشور ارائه خدمات به ساکنان این مناطق غیرقانونی بوده و نیازمند تدبیر مسوولان ارشد استانی و ملّی است.
چهار محله حاشیهنشین در شهر خوی ۲ هزار و ۱۰۰ هکتار وسعت دارد که ۱۵ هزار و ۳۱۰ نفر جمعیت شهر را در خود اسکان داده است.
۵۰ هزار نفر از جمعیت ۱۶۰ هزار نفری شهر مهاباد در ۱۱ سکونتگاه غیررسمی با ۳۴۲ هکتار مساحت سکونت دارند.
علاوه بر این شهرستانها در حال حاضر ۶۴۰ هکتار از شهر بوکان و ۴۷۰ هکتار از شهر میاندوآب نیز به عنوان سکونتگاه غیررسمی شناسایی شده که این شهرها نیز با توجه به روند مهاجرتی روز افزون، نیازمند فعالیت بیشتر در ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی و اجرای سریع طرح های بازآفرینی شهری است.
آذربایجانغربی مشکلات بسیاری در حوزه سکونتگاههای غیررسمی دارد که میتوان با اختصاص اعتبار بیشتر و همچنین با توسعه مناطق روستایی، اجرای طرحهای سرمایه گذاری کم هزینه و توسعهای در شهرهای کوچک و روستاها و همچنین اشتغال آفرینی روستایی بخشی از روند فزآینده توسعه سکونتگاههای غیررسمی آن را کنترل کرد.
۹۹۱۸/۷۱۲۹
نظر شما