شاهدانی که حضور نمایندگان این دو کشور عربی را در شرق و شمال شرق افغانستان تأیید کردهاند، معتقدند برنامه ریزی عربستان و امارات برای بعد از صلح دولت کابل با طالبان است.
شماری از منابع نظامی در کابل معتقدند که در شرایط فعلی، داعش قدرت اثرگذاری بالایی در افغانستان ندارد، اما اگر بعد از امضای سند صلح در دوحه، بخشی از طالبان به داعش بپیوندد، آن وقت این گروه تروریستی میتواند بازیگر صحنه جدید جنایت در افغانستان باشد.
شماری از تحلیلگران سیاسی، فلسفه وجودی داعش در افغانستان را، تداوم سیاستهای منطقهای ایالات متحده آمریکا در رقابت با کشورهایی چون روسیه، چین و ایران ارزیابی میکنند.
اینان معتقدند بر اساس توافقات پشت پرده، بخشی از فرماندهان داعش توسط نیروی هوایی آمریکا به شرق افغانستان منتقل شده و همپیمانان عرب واشنگتن، مسئولیت تجهیز این گروه تروریستی را برعهده گرفتهاند.
اعلام نگرانی روسیه از رشد داعش و استقرار نیروهای نظامی این کشور پشت مرز با تاجیکستان، نمایانگر این حقیقت است که مسکو بازی جدید آمریکا و همپیمانان عرب او در افغانستان را جدی تلقی کرده است.
حضور ۱۸ ساله نظامیان آمریکایی در افغانستان، نه تنها برای مردم این کشور امنیت نیاورده است، بلکه هر روز بر شدت ناامنی در مناطق مختلف این کشور افزوده میشود.
آمریکاییها سالانه ۵۰ میلیارد دلار برای امنیت سربازان خود در افغانستان هزینه میکنند.
نظر شما