محسن بهشتی روز چهارشنبه در جلسه کمیسیون مدیریت ایمنی و حمل و نقل قم در سالن جلسههای معاونت عمرانی استانداری اظهار داشت: در حالی که استانهای مرزی کشور مانند خوزستان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی بن بست هستند و بار تردد هیچ استانی را بر عهده ندارند، ولی اعتبار راهداری آنها از قم بیشتر است.
وی با تاکید بر اینکه قم به دلیل قرار داشتن در مسیر ۱۷ استان کشور با استانهای دیگر قابل مقایسه نیست، گفت: به دلیل اهمیت و حساسیت موضوع حمل و نقل در استانهای مرکزی کشور از جمله قم، مرکزی و سمنان باید تفکر مدیریتی در حوزه راهداری این استانها راه پیدا کند، ولی متأسفانه تفکری که رویکرد راهدارانه به این استانها داشته باشد، وجود ندارد.
بهشتی با بیان اینکه قم یک استان بین راهی است و سالانه میزبان خیل عظیمی از زائران میباشد، بیان داشت: هر چند فعالیتها در زمینه پذیرایی از زائران در عملکرد تعداد معدودی از دستگاههای استان قابل مشاهده است، ولی در برخی از مناسبتها همه دستگاهها برای این کار بسیج میشوند.
بهشتی همچنین با اشاره به در پیش بودن راهپیمایی اربعین حسینی خاطرنشان کرد: بر خلاف سایر استانها برای اسکان زائران اربعین فضاهای زیادی در قم ایجاد میشود، به همین میزان نیز باید در تخصیص اعتبارات راهداری این تفاوتها را بین قم و سایر استانها قائل شویم.
وی بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی اگر بخواهد در توزیع اعتبارات راهداری، به قم همان نگاه سازمان برنامه و بودجه را داشته باشد، و به خاطر تک شهرستان بودنش بین این استان با دیگر استانها فرق بگذارد کار درستی نیست.
معاون استاندار قم با اشاره به کمبود نیروی انسانی در راهداری استان یادآور شد: در حال حاضر و به دلیل افزایش درجه حرارت قم تا ۴۸ درجه سانتیگراد راهداران قم بیشترین فشار را متحمل میشوند، و علاوه بر آن در فصل زمستان هم شرایط خاصی در راههای استان وجود دارد، از این رو موضوع تامین پرسنل نیز در کنار تامین اعتبار اهمیت زیادی دارد و از مطالبههای قم از وزارت راه است.
قم دارای هشت راه مواصلاتی اصلی و چهار راه فرعی است که از جمله آنها میتوان به آزاد راه قم - تهران به طول ۱۳۰ کیلومتر، جاده قدیم قم - تهران، بزرگراه قم - ساوه به طول ۸۷ کیلومتر، جاده قدیم قم - کاشان، آزاد راه قم - کاشان به طول ۱۰۴ کیلومتر، آزاد راه قم - گرمسار به طول ۱۷۳ کیلومتر و بزرگراه قم - سلفچگان - اراک به طول ۱۳۶ کیلومتر اشاره کرد.
بهشتی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص موضوع کاهش عرض خیابان ظهور در محدوده مسجد مقدس جمکران به کمتر از ۲۰ سانتی متر نیز گفت: این خیابان ظرفیت خوبی برای ارائه خدمات اقامتی و تجاری دارد، و میتوان کاربریهای بهتری را برای آن تعریف کرد، به همین علت نباید عرض آن کم شود.
علیرضا قبالیان شهردار منطقه پنج شهرداری قم نیز با بیان اینکه خیابان ظهور دارای ۱۱ متر عرض است، افزود: این خیابان مکان مناسبی برای قرار گرفتن بار ترافیکی در مواقع پیک زائر و مسافر بویژه سه شنبهها نیست، و به دلیل دسترسی محلی ایجاد شده برای آن بسیار حادثه خیز میباشد.
در ادامه طبق تصمیم اعضای کمیسیون با کاهش عرض خیابان ظهور قم موافقت و این موضوع به تصویب رسید.
همچنین در این جلسه موضوع احداث پاسگاه نیروی انتظامی در سه راهی دستگرد و اخذ مجوز اعزام اردوی راهیان نور از طریق محور قم - جعفریه به مناطق عملیاتی غرب کشور تا دهم مردادماه نیز مطرح و پس از بررسی به تصویب رسید.
۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/
معاون استاندار قم:
اعتبارات راهداری قم با حجم بالای تردد جاده ای این استان منطبق نیست
۲۶ تیر ۱۳۹۸، ۱۷:۰۸
کد خبر:
83400246
قم - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری قم گفت: جاده ها و محورهای مواصلاتی قم بیشترین حجم تردد را در مواقع مختلف سال دارند، ولی با این حال اعتبار حمل و نقل جاده ای این استان تناسبی با این ترددها ندارد.
نظر شما