۲۶ تیر ۱۳۹۸، ۱۷:۵۱
کد خبر: 83400381
T T
۰ نفر
نمایشگاه صنایع دستی و هنرهای تجسمی بانوان ایرانی در بغداد

بغداد - ایرنا - با حضور وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار تاریخی عراق و سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد نمایشگاه دو روزه صنایع دستی و هنرهای تجسمی جمعی از بانوان ایرانی در بغداد در سالن نمایشگاه های وزارت فرهنگ عراق گشایش یافت.

در این نمایشگاه هنری که برای نخستین بار به همت رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق به طور اختصاصی برای جمعی از بانوان ایرانی در بغداد برگزار می‌شود، علاقه مندان به هنر در عراق به طور چشمگیری از آن استقبال کردند.

«عبدالامیر الحمدانی» وزیر فرهنگ، گردشگری و آثار تاریخی عراق در جریان بازدید از این نمایشگاه و گفت وگوی صمیمی با بانوان هنرمند ایرانی، گفت که در این نمایشگاه بانوان ایرانی به طرز زیبایی بخشی از هنر اصیل ایرانی را به نمایش گذاشته اند.

مدیر روابط فرهنگی در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در عراق نیز به خبرنگار ایرنا گفت که این نمایشگاه با حضور پنج تن از بانوان هنرمند ایرانی در زمینه صنایع دستی و هنرهای تجسمی برگزار شده است.

«داوود معصومی» افزوده است که ۲۰۰ اثر در زمینه‌های خاتم کاری، معرق، فیروزه کوبی، تذهیب، نقاشی روی چرم طبیعی، میناکاری، ترمه دوزی و پته دوزی در این نمایشگاه عرضه شده و قرار است این نمایشگاه جمعه آینده به بازارکده فرهنگی «المتنبی» در مرکز بغداد انتقال داده شود تا عموم مردم عراق با این هنر زنان ایرانی آشنا شوند.

وی برگزاری این نمایشگاه را در راستای یادداشت تفاهم فرهنگی که بین وزارتخانه‌های فرهنگ دو کشور قبلاً به امضا رسیده عنوان کرد و گفت که بانوان هنرمند ایرانی که از شنبه گذشته وارد بغداد شده‌اند در عین دیدار با تعدادی از مسؤولان بلند پایه در وزارت فرهنگ عراق از موزه بغداد دیدن کرده و با برگزاری یک «ورکشاپ» در پایتخت عراق، علاقه مندان به هنر را از شیوه کار خود مطلع کردند.

یکی از بانوان هنرمند ایرانی نیز به خبرنگار ایرنا گفت که کارهای ارائه شده در زمینه صنایع دستی و نگار گری است.

«سمیه توفیقی» اضافه کرد که هدف از برگزاری این نمایشگاه هنری و فرهنگی، ارائه توانمندی‌های زنان ایرانی در زمینه هنر به مردم عراق خصوصاً زنان عراقی است.

خانم «زهره کاویانی» یکی دیگر از بانوان هنرمند نیز که در زمینه هنر «تذهیب» فعالیت می‌کند گفت که هنر تذهیب با طلا انجام می‌شود و بیشتر در کارهای قرآنی و کتاب‌های خطی و خوشنویسان از آن بهره می‌برند.

از جمله هنرهای اصیل ایرانی که در این نمایشگاه به معرض دید عموم گذاشته شده، هنر فیروزکوبی است که خانم «مهناز منیری» در این رشته کارهای خود را عرضه کرده است.

وی یکی از ویژگی‌های این هنر را امکان اشتغالزایی برای زنان و مردان عنوان کرد و گفت که از هنر فیروزه کوبی به عنوان «هنر – صنعت» تعبیر می‌شود.

سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز در جمع خبرنگاران گفت که روابط فرهنگی بین جمهوری اسلامی ایران و عراق اینک در زمینه‌های مختلف در سطح بسیار خوبی قرار دارد.

«ایرج مسجدی» از گسترش بیش از پیش همکاری های فرهنگی و هنری با عراق خبر داد و گفت که با وزیر فرهنگ عراق در رابطه با حفظ و مرمت آثار تاریخی، فیلم سازی، توسعه صنایع دستی و ساخت سریال‌های تلویزیونی مشترک گفت وگو کرده است.

وی اضافه کرد که یک تیم متخصص ایرانی به زودی برای مرمت و حفظ اثر تاریخی «طاق کسری» به عراق سفر می کند.

در پایان بازدید وزیر فرهنگ عراق و سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد از این نمایشگاه، عبدالامیر الحمدانی به هریک از زنان هنرمند ایرانی لوح های تقدیر تقدیم کرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha