به گزارش پایگاه خبری مدیکال ساینس، برای ساخت این ابزار از حسگرهای زیستی و فناوری یادگیری ماشین بهره گرفته شده و این ابزار با ارائه نتایج لحظهای امکان انتخاب مناسبترین داروها برای هر بیمار و کاهش اثرات جانبی این داروها را فراهم میکند.
شیمیدرمانی یک رویکرد درمانی سرطان است که علاوه بر نابودسازی تومورها، در اغلب موارد موجب مرگ یا آسیب دیدن سلولهای سالم اطراف بافت سرطانی نیز میشود. همین ویژگی موجب بروز عوارض جانبی مانند ریزش مو و مشکلات گوارشی در بیماران تحت درمان میشود، اما شناسایی داروهای موثرتر برای هریک از بیماران سرطانی میتواند موجب نابودی هدفمند بافت سرطانی و کاهش آسیبهای وارده به سلولهای سالم و همچنین کاهش عوارض جانبی شیمیدرمانی شود.
ابزار محققان راتجرز قادر است حیات و مرگ سلولها را بر اساس خصوصیات الکتریکی آنها تشخیص دهد. در آزمایشهای اولیه محققان از سلولهای سرطانی بهره جستند که با استفاده از مقادیر مختلف داروهای ضدسرطان تحت درمان قرار گرفته بودند. این ابزار توانست سلولهای مرده و زنده را با دقت ۹۵.۶ درصد تشخیص دهد.
قرار است در مرحله بعد، عملکرد این دستگاه با استفاده از نمونه تومورهای متعلق به بیماران سرطانی مورد آزمایش قرار گیرد تا مناسبترین دارو برای هریک از این بیماران انتخاب شود. در صورتی که نتایج این آزمایش موفقیت آمیز باشد، بیماران درمانی موثرتر با عوارض جانبی کمتر دریافت خواهند کرد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Microsystems & Nanoengineering منتشر شده است.
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه راتجرز در آمریکا ابزار قابل حملی ساختند که قابلیت تشخیص میزان اثرگذاری شیمیدرمانی روی یک بیمار را به طور لحظهای و با دقتی نزدیک به ۹۶ درصد در اختیار میگذارد.
نظر شما