۲۷ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۴۲
کد خبرنگار: 2083
کد خبر: 83401139
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

«سرگرمی‌ها و بازی‌های بومی و محلی میامی» کتاب شد

شاهرود- ایرنا- کتاب «سرگرمی‌ها و بازی‌های بومی و محلی میامی» نوشته کمال ترابیان توسط انتشارات حبله‌رود منتشر و روانه بازار نشر شد.

کتاب «سرگرمی‌ها و بازی‌های بومی و محلی میامی» به درخواست هیأت بازی‌های بومی محلی استان سمنان در دو فصل به رشته تحریر درآمده است. نویسنده کتاب با بیان اینکه بیش از چهارسال جمع آوری بازی‌های بومی محلی زمان برده است در گفت وگو با ایرنا افزود: کتاب بازی‌های بومی و محلی در دو بخش با معرفی بیش از ۵۰ بازی، در تیر ۹۸ به چاپ رسیده است.

ترابیان با اشاره به ظرفیت‌های فراوان شهرستان میامی در بخش‌های مختلف، تصریح کرد: میامی نیازمند چاپ چنین کتاب‌هایی برای حفظ آداب و رسوم است.

وی، معرفی بازی‌ها به عنوان یکی از سرگرمی‌های فرهنگ عامه را از مهمترین هدف‌های چاپ این کتاب دانست و افزود: بازی‌ها و سرگرمی‌ها به زبان عامیانه نوشته شده و فصل اول کتاب به مزایای بازی‌ها و بازی‌های شبانه و روزانه پرداخته است.
 

حفظ آداب بومی از اهداف تحریر کتاب
نویسنده کتاب که چاپ این مجموعه را دغدغه‌ای برای حفظ آداب بومی و محلی دانست، افزود: درداین کتاب هدف بازی‌ها بیان شده و بازی‌هایی که با کمترین هزینه انجام می‌شود جمع آوری شده است.

وی اظهار داشت: در برخی بازی‌ها مهارت افراد تعیین کننده است مانند هفت سنگ که نشانه گیری بازیکنان اهمیت دارد و در برخی بازی‌ها تقویت نیروی جسمی هدف است و تأثیر بسزایی در موفقیت افراد دارد.

ترابیان با بیان اینکه جنبه‌های مختلف بازی‌های شهرستان میامی در تدوین این کتاب در نظرگرفته شد، تصریح کرد: بازی‌های مناسبتی، بازی‌های مخصوص بانوان، تأثیرات درمانی برای کودکان و دسته بندی بازی‌های بومی محلی در این مجموعه اشاره شده است.

نویسنده کتاب گفت: در فصل اول معنی برخی کلمات محلی شرح داده شده است تا مخاطب در مطالعه دچار مشکل نشود، فصل اول با عنوان کارکردهای بازی‌ها و فصل دوم با عنوان بازی‌های بومی و محلی شهرستان نوشته شده است.


بخشی از کتاب

در پیشگفتار این کتاب می‌خوانیم: سال‌ها پیش به هر کوچه و خیابانی قدم می‌گذاشتیم پر از هیاهوی کودکان بود، کوچه‌ها و محله‌های شهر فضای مناسبی برای بروز هیجان بود که متأسفانه امروزه با گسترش تکنولوژی و رایانه‌ای شدن بازی‌های کودکان بسیاری از اسباب بازی‌های سنتی و بومی محلی به دست فرشی سپرده شده است.

هدف از چاپ این کتاب آگاهی مردم از ورزش‌های سنتی، بومی و محلی شهرستان میامی است.

بجول بجول بازی، قتول قتول، از گل چه گل، قائم دار جایم دار و هفت سنگ، بازی‌های زیبایی بودند که با اهداف آموزشی برگزار می‌شد که به دست فراموشی سپرده شده است.

گوشه‌ای از بازی‌ها و سرگرمی‌های مردم در جهت احیای آداب و سنت شهرستان خوشه‌های طلایی (میامی) برداشته شد.

کتاب «سرگرمی‌ها و بازی‌های بومی و محلی میامی» در ۱۳۸ صفحه و با قیمت ۳۳۰ هزار ریال منتشر و روانه بازار کتاب شده است.

در شهرستان میامی پنج کتابخانه فعال وجود دارد، کتابخانه عمومی میامی یکهزار و ۴۰۰، منطقه فرومد ۸۸۰، بخش کالپوش نام نیک ۸۵۰، نردین یکهزار و ۲۰۰ و حسین آباد یک هزار و ۱۵۰ عضو فعال دارد.

شهرستان میامی با جمعیتی بیش از ۳۸ هزارتن در شرق استان سمنان واقع است.

۷۳۵۷/‏۶۱۰۳