سعید نمکی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا درباره پویش ملی کنترل فشار خون افزود: پویش ملی کنترل فشار خون بزرگترین بسیج سلامت در دنیا بود و هنوز در هیچ کشوری نتوانستند بیشتر از جمعیت هدف را غربالگری کنند.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: این پویش در شرایطی اجرا شد که اوایل بهار درگیر موضوع سیل هم بودیم.
وی بیان کرد: ۴۰ درصد مبتلایان به فشار خون بالا از بیماری خود اطلاع ندارند. جمعیت هدف ۲۰ میلیونی در پویش ملی کنترل فشار خون به بیش از ۳۰ میلیون نفر رسید و ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار مورد جدید مبتلا به فشار خون را شناسایی کردیم که پیگیری خواهیم کرد.
نمکی پیش از این نیز به خبرنگار ایرنا گفته بود: هدف ما در پویش کنترل فشار خون، اندازه گیری فشار خون افراد بین ۳۰ تا ۷۰ سال بود که این کار با ۴۰ هزار پایگاه در کل کشور انجام شد و توانستیم به آمار بالای ۳۰ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برسیم که در این پویش ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از افرادی را که از فشار خون بالای خود آگاه نبودند، شناسایی کردیم و ۱۰ میلیون نفر از این افراد از موارد قبل از ابتلا به فشار خون بودند. بر اساس آمارهای انجمن قلب آمریکا، تمام این افراد را نیز میتوان به عنوان افراد دارای فشار خون بالا تلقی کرد.
علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز پیش از این در گفتوگو با خبرنگار ایرنا درباره پویش ملی کنترل فشار خون گفته بود: پویش ملی فشار خون یک اقدام بسیار بزرگ بود، زیرا ۴۰ میلیون نفر بالای ۳۰ سال در کشور وجود دارند که حداقل از ۸۰ درصد این افراد در یک ماه فشار خون گرفته شد. حدود ۶ تا ۷ درصد از افراد زیر ۳۰ سال هم فشار خون خود را در این طرح بررسی کردند. البته برخی از این افراد زیر ۳۰ سال، مادران باردار یا مبتلایان به بیماریهای مزمن کلیوی بودند. نتایج پویش ملی کنترل فشار خون در هفته اول مهر ماه و مصادف با هفته جهانی قلب اعلام میشود. پس از پایان پویش ملی فشار خون، تیم پژوهشی آغاز به کار کرده و تمام دادهها مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است و راستی آزمایی میشود. در حال حاضر آمارهای خام این طرح وجود دارد، اما این آمارها باید مورد تحلیل و بررسی قرار گیرد.
پویش ملی کنترل فشار خون از ۲۷ اردیبهشت ۹۸ توسط وزارت بهداشت آغاز شد و ۱۵ تیر ماه پایان یافت. در مرحله اول این پویش به حساس سازی و اطلاع رسانی پرداخته و در مرحله دوم فاز عملیاتی و سنجش فشار خون افراد انجام شد.
نظر شما