۲۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۱۳
کد خبرنگار: 866
کد خبر: 83403082
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مصرف آب در یزد ۲۳ درصد افزایش یافت

۲۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۱۳
کد خبر: 83403082
مصرف آب در یزد ۲۳ درصد افزایش یافت

یزد - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی یزد به افزایش ۲۳ درصدی مصرف آب از سوی شهروندان این استان در سالجاری نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ خبر داد و آن را زنگ خطری برای کم آبی این ماده حیاتی در استان برشمرد.

محمد فاتحی در پنجاه و دومین نشست کانون تفکر آب در پردیس دانشگاه یزد اظهار داشت: در حال حاضر ۶۰۰ روستا زیرپوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی قرار دارد که میزان آب موجود، جوابگوی مصرف در حوزه شرب و بهداشت نیست.

وی افزود: تنها موضوع قابل توجه در جامعه، مدیریت تامین آب است که در بین مسئولان و مردم این فرهنگ کاملاً نهادینه شده است.

مدیرعامل آبفار یزد تأکید کرد: اگر سرانه مصرف آب در روستاها ۱۵۰ لیتر و شهرها نیز حداکثر ۲۲۰ لیتر باشد، میزان مصرف در حد مناسبی کاهش می‌یابد.

سازمان جهانی بهداشت سرانه استاندارد آب هر نفر را ۱۵۰ لیتر در یک شبانه روز است.

فاتحی که از هفته گذشته با حفظ سمت سرپرستی شرکت آب و فاضلاب (آبفا) استان یزد را به عهده دارد، با تأکید بر لزوم جداسازی آب شرب در آبیاری فضای سبز اضافه کرد: در حال حاضر علاوه بر شهرستان بافق، در شهر مروست شهرستان خاتم از آب شرب در آبیاری فضای سبز استفاده نمی‌شود.

وی درباره برخورد با مشترکان پرمصرف یادآور شد: آیین نامه‌های عملیاتی برای برخورد با مشترکان پرمصرف در مواقع بحران آب، وجود دارد، اما به دلیل مسائل سیاسی و اجتماعی تاکنون اجرا نشده است.

دبیرکانون تفکر آب دانشگاه یزد هم در این جلسه با اشاره به افزایش روز شمار مشترکان و عدم تغییر در میزان تقاضا و تعرفه‌ها گفت: اصلاح تعرفه‌ها از یکسو سبب مدیریت مصرف آب و از سوی دیگر سبب تامین مالی شرکت‌های آب و فاضلاب می‌شود.
علی اصغر سمساریزدی ادامه روند موجود را سبب ایجاد چالش در بهسازی و نوسازی شبکه‌های آب شرب که مزیتی بزرگ در ایران نسبت به دیگر کشورهاست، برشمرد.
وی با اشاره به اهمیت مصرف آب در بخش شرب و بهداشت افزود: سهم مصرف آب در این بخش پایین است اما در این بخش با کیفیت‌ترین و کمیاب ترین نوع آب توزیع می‌شود که بایستی به نحو درستی مورد مصرف قرار گیرد.
دبیر کانون تفکر آب یزد با تاکید بر اهمیت فرهنگ سازی، لزوم اصلاح تعرفه‌ها، بازچرخانی آب، جداسازی آب شرب از فضای سبز و بهره مندی از دانش سنتی آب، تولید بیشتر ر بخش شرب و بهداشت را سبب مصرف بیشتر در این بخش دانست.
همچنین کارشناس شرکت آب و فاضلاب شهری یزد با اشاره به اهمیت آب در زمان محدودیت منابع آب با کیفیت استان اظهار داشت: سال گذشته ترکیب آب شرب و بهداشت شامل ۴۵ درصد آب انتقالی و ۵۵ درصد منابع آب زیرزمینی بود که چالش‌های عدیده ای را به همراه داشته است.
سیاوش پاکدل مدیریت تامین و مدیریت تقاضا را ۲ بعد مدیریت آب اعلام کرد و افزود: با وجود شرایط بحرانی آب در ایران و برداشت از ۸۰ تا ۹۰ درصد منابع آب تجدید پذیر، تنها به مدیریت تامین آب توجه شده و مدیریت مصرف آب مغفول مانده است.

وی تدوین آیین نامه‌های قانونی برای برخورد با مشترکان پر مصرف، تعرفه ها و استفاده از روش‌های نوین مهندسی را در مدیریت مصرف آب شرب حائز اهمیت دانست.
پاکدل در ادامه با بیان میزان کم هدر رفت آب، میزان آب بدون درآمد و میزان آب به حساب نیامده یزد را به ترتیب ۱۶.۸ و ۱۶.۳ درصد اعلام کرد.

بر اساس اعلام روزشنبه دانشگاه یزد، در این جلسه، معاونین و کارشناسان شرکت آب و فاضلاب شهری و روستایی، دبیر و اعضای کانون تفکر حضور داشتند.

استان یزد بر اساس سرشماری ۱۳۹۵، یک میلیون و ۱۳۸ هزار نفر جمعیت داشت که ۸۵ درصد در ۲۱ شهر و بقیه در روستاها و آبادی‌ها زندگی می‌کنند.

افزایش دمای هوا در سال جاری و میل به سکونت در شهرها و استفاده از ۴۰۰ هزار دستگاه کولر آبی در روز می‌تواند بخشی از عوامل رو به افزایش مصرف آب باشد.

۱۹۶۸/ ۲۰۴۷/‏
 




 

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha