محمد علی وکیلی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی درباره انتخابات شورایاری ها گفت: برداشت ها از قانون متفاوت است، باید نگاه انبساطی به قانون داشته باشیم.
وی افزود: تفسیر انقباضی از قانون در حوزه حقوق مردم حکیمانه نیست و باید در این حوزه تفسیر را انبساطی ارائه داد؛ چون شورایاری ها پله ای از نردبان مردم سالاری در حوزه مدیریت اجتماعی است، اگر قرار باشد پله های مردم سالاری را نادیده بگیریم، این مسیر نه مردم سالاری بلکه پارتیزانی خواهد بود.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کلان شهری مانند تهران، بدون وجود شورایاری، شوراها از عهده وظایف اجتماعی خود بر نخواهند آمد، برای اینکه معلوم شود مصوبات شورا برآیند اراده مردم در کلان شهری مانند تهران است، حتماً باید قبل از شورا نیز مجموعه ای وجود داشته باشد که آن نیز برآیند رای مردم باشد.
عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی وجود شورایاری را تکمیل کننده نهاد شورا و لازمه مردم سالاری دوسویه در کشور دانست و در عین حال خاطر نشان کرد: اشکال موجود در این زمینه این است که در شورایاری ها اختیارات متناسب با وظایف ذکر نشده است.
وکیلی ادامه داد: شورای عالی استان ها و ریاست این نهاد طرحی ارائه دهند که اختیارات شورایاری ها را متناسب با وظایف آنها قرار دهند؛ ما آماده هستیم که این امر را شفاف کنیم؛ به نظر می آید با موضعی که اخیراً شورای عالی قوای سه گانه در خصوص شورایاری ها داشتند، از لحاظ اجرایی مشکل برطرف شده است.
«ناصر سراج» رئیس سازمان بازرسی کل کشور با نامهای به رؤسای قوای سهگانه و همچنین وزیر کشور برگزاری انتخابات شورایاریها را تا زمان وضع مبانی قانونی برای برگزاری آن، غیرقانونی دانسته و خواستار جلوگیری از برگزاری این اقدام غیرقانونی شده است.
بنابر نامه رییس سازمان بازرسی کل کشور، برگزاری انتخابات شورایاری ها بر خلاف اصل یک صدم (۱۰۰) قانون اساسی و نیز قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران است.
نظر شما