علیمراد اکبری روز شنبه در حاشیه بازدید از پروژههای آب و خاک خراسان جنوبی که با حضور رئیس سازمان امور اراضی کشور و استاندار خراسان جنوبی انجام شد، در جمع خبرنگاران افزود: با اجرای طرحهای آبیاری تحت فشار تحول عظیمی در کارایی و بهینه کردن مصرف آب در کشور رخ داد.
وی بیان کرد: به ازای هر هکتار آبیاری تحت فشار حدود چهار هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب به ویژه در مناطقی که رویکرد آنها به سمت آبیاری میکرو است، صرفهجویی میشود.
وی یادآور شد: با دستیابی به این مهم، تقریباً توانستهایم با انباشت خشکسالی در سالهای گذشته سازگاری داشته باشیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: علیرغم اینکه در ۱۰ سال گذشته شاهد خشکسالی در سطح کشور بودیم اما توانستیم در تولید گندم به مدت چهار سال خودکفا باشیم همچنین در بحث شکر در آستانه خودکفایی هستیم و در بحث دانههای روغنی با بهینه کردن مصرف آب و عملیات بهزراعی و بهنژادی از ضریب وابستگی ۹۵ درصد به حدود ۸۲ درصد برسیم.
وی عنوان کرد: این نتیجه انجام اقدامات موثر در دوره تدبیر و امید است که سبب شده بهرهوری از ۹ دهم کیلوگرم بر مترمکعب به یک و ۳۲ کیلوگرم بر متر مکعب کاهش یابد و راندمان آبیاری از ۳۹ درصد به ۴۵ درصد برسد.
اکبری همچنین خراسان جنوبی را یکی از استانهای پیشرو در اجرای سیستمهای نوین آبیاری دانست و گفت: متوسط اجرای آبیاری تحت فشار در این استان در برنامه پنجم توسعه حدود ۶۰۰ هکتار بوده که سال گذشته به هفت هزار هکتار افزایش یافت.
وی اضافه کرد: همچنین امسال حدود یکهزار هکتار از اراضی استان به سامانه آبیاری تحت فشار مجهز شد و ۱۰ هزار هکتار دیگر نیز در دست انجام است که نشان میدهد مسئولان استان عزم راسخی برای بهینه کردن مصرف آب در استان طراحی و پیگیری میکنند.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی گفت: میزان سطح آبیاری تحت فشار در استان نسبت به اراضی آبی حدود ۱۶ درصد و کشور ۲۲ درصد است و در دو سال گذشته ۵۰ درصد سطح آبیاری تحت فشار که در سال های گذشته انجام شده در خراسان جنوبی اجرا شده است.
وی افزود: تلاش داریم منابع مورد نیاز بهره برداران بخش کشاورزی برای اجرای آبیاری نوین را تامین کنیم که در این زمینه به استاندار خراسان جنوبی قول دادهایم هرچه در استان آبیاری تحت فشار انجام شود منابع اعتباری را تامین کنیم لذا هیچگونه محدودیت اعتباری نداریم.
معاون آب و خاک وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان امور اراضی کشور امروز (شنبه) به منظور بررسی و بازدید از چندین پروژه کشاورزی، وارد استان خراسان جنوبی شدند.
دیدار با استاندار خراسان جنوبی، بازدید از منطقه ویژه اقتصادی به منظور تعیین تکلیف و بررسی مسائل و مشکلات تملک اراضی منطقه ویژه اقتصادی، بازدید از پروژه تجهیز و نوسازی اراضی سنتی حسین آباد سادات بیرجند، بازدید از پروژه آبیاری تحت فشار روستای گیو شهرستان خوسف به مساحت ۱۰۶ هکتار و حضور در نشست های تخصصی به منظور بررسی مسائل و مشکلات بخش کشاورزی استان از مهمترین برنامههای این سفر است.
۷۵۵۷* ۶۰۵۴