۲۹ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۲۶
کد خبرنگار: 2536
کد خبر: 83403321
T T
۰ نفر
ترامپ و اصرار بر ادعای پهپادی؛ سوپاپی برای تخلیه فشارهای مضاعف

تهران- ایرنا- رئیس جمهوری آمریکا در تازه ترین مطالبات خود از انعقاد یک توافق صدساله با ایران سخن گفته و باز هم تاکید کرده عجله ای برای رسیدن به توافق ندارد. از سوی دیگر وی اصرار دارد که پهپاد ایرانی را سرنگون ساخته است. نگاهی به مواضع ترامپ نشان می دهد وی در رویارویی با ایران متحمل فشاری روزافزون شده است.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، «دونالد ترامپ» پس از انتنشار تصاویر ضبط شده پهپاد ایرانی از ناو «یواس‌اس باکسر» در خلیج فارس همچنان اصرار دارد که این پهپاد را سرنگون ساخته است.

پس از ادعای روز پنجشنبه آمریکایی ها مبنی بر هدف قرار دادن یک پهپاد ایرانی که به ناو آمریکایی نزدیک شده بود، دیروز بعد از ظهر سپاه پاسداران ویدئوهایی از عملیات شناسایی پهپاد مذکور را منتشر ساخت که نشان می داد این پرنده آهنین به سلامت به آشیانه خود بازگشته است.

به رغم آشکار شدن کذب ادعا واشنگتن، ترامپ به همراه «جان بولتون» مشاور جنگ طلبش حاضر نیستند از مواضع خود کوتاه بیایند گویا به هر قیمت قصد دارند تلافی سرنگونی پهپاد متجاوز آمریکایی به حریم ایران را که اواخر ماه گذشته صورت گرفت به اثبات برسانند.

در همین زمینه «سیدعباس عراقچی» معاون وزیر امور خارجه از مسوولانی بود که به ادعای آمریکایی ها واکنش نشان داد و به بیانی طنزگونه در توئیتر خود نوشت: ما هیچکدام از پهپادهای خود را در تنگه هرمز یا هیچ جای دیگر از دست نداده ایم. نگرانم که ناو یو اس اس باکسر پهپاد خودشان را اشتباهی سرنگون کرده باشد!

ترامپ اکنون با این واقعیت روبرو است که بر سر لجاجت با سلف دموکراتش یعنی واقعیتی که سفیر جنجال ساز و مستعفی انگلیس در واشنگتن هم آن را آشکار ساخت، با هزینه های بسیار سنگینی روبرو است.

خروج از برجام و راه انداختن جنگ اقتصادی علیه ایران برای دستیابی به توافقی که بهتر از توافق «باراک اوباما» با تهران به چشم بیاید، گریبان ترامپ را گرفته و حیثیت هژمونیک آمریکا را به چالش کشیده است.

در این مخمصه خودساخته حتی شرکای واشنگتن هم گرفتار آمده اند. پس از توقیف نفتکش ایرانی در جبل الطارق که با تصمیم لندن و خواست کاخ سفید صورت گرفت، شناورهای انگلیسی هراس دارند از تنگه هرمز عبور کنند.

توقیف نفتکش انگلیسی که به دلیل نقض قوانین و مقررات عبور و مرور رخ داده و توجیه نفتکش دوم برای دریانوردی بی ضرر و قواعد زیست محیطی در خلیج فارس، هر چند اقداماتی متعارف از سوی ایران به شمار می رود اما از دید برخی ناظران نمودی از تفوق و قاطعیت جمهوری اسلامی بوده و آشکارا ناکامی دولت ترامپ برای عقب راندن تهران در خاورمیانه و خلیج فارس را به تصویر می کشد.

تا پیش از حوادث اخیر در خلیج فارس، آمریکایی ها می کوشیدند برای ادعاهایشان مبنی بر نقش مخرب ایران در منطقه، حداقل دست به صحنه سازی زده و شواهدی را فراهم کنند همانند نمایشی که آذرماه دو سال پیش «نیکی هیلی» نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل به راه انداخت و در کنار لاشه موشکی که مدعی بود ساخت ایران است و به سوی عربستان شلیک شده، خیمه شب بازی را در راستای ایران هراسی برگزار کرد.

اکنون اما ترامپ به هر قیمت می خواهد با ادعای تلافی سرنگونی پهپاد این کشور، از زیر فشارهایی که بر شانه هایش سنگینی می کند به ویژه فشار چهره ها و نیروهای جنگ طلب رهایی یابد همچنان که این فشار در مورد مذاکره با ایران هم روزافزون شده است.

این وضعیت سبب شده تا کاخ سفید از هر دست افزاری برای نشان دادن ثمربخشی جنگ اقتصادی علیه ایران و موفقیت فرایند کشاندن ایران پای میز مذاکره سود جوید.

در همین پیوند بود که بسیاری از رسانه ها سه شنبه هفته گذشته در اخباری فوری نقل قول هایی را از سوی ترامپ و وزیر خارجه اش «مایک پمپئو» منتشر ساختند که اظهار داشتند تهران برای شروع مذاکره اعلام آمادگی کرده و چراغ سبز نشان داده است.

ماجرای این مواضع شتاب زده این بود که «محمدجواد ظریف» در نیویورک در مصاحبه با «ان.بی.سی» درباره امکان مذاکره با آمریکا اظهار داشته بود اول باید بر سر برجام که قبلاً روی آن توافق شده، تمرکز کرد و اگر آمریکا می‌خواهد درباره برنامه موشکی ایران گفت‌وگو کند، باید مسائل دیگری نیز روی میز مذاکره قرار بگیرد.

تفسیر خطا و مصادره به مطلوب سخنان ظریف که بارها مواضع صریح و بلاتغییر تهران را تشریح کرده در رسانه ای چون «آسوشیندپرس» کافی بود تا ترامپ و پمپئو به سرعت اشتیاق خود از امکان مصالحه با جمهوری اسلامی ایران را بروز دهند.

ترامپ در تازه ترین مطالبه خود گفته نیاز جدی به توافقی صدساله در زمینه فعالیت های هسته ای جمهوری اسلامی وجود دارد و باید روی فعالیت موشک های بالستیک ایران هم باید کار کرد و به توافقی منصفانه رسید. او البته برای چندمین بار تکرار کرده عجله ای برای رسیدن به توافق ندارد.

این در حالی است که تک تک مواضع رئیس جمهوری آمریکا در قبال ایران و اقدامات تلافی جویانه وی واقعیتی منافی ادعای عجله نداشتن وی را نمایان می سازد و گویای فشاری مضاعف است که روز به روز ترامپ را به سوی اقدامات عجولانه و تصمیمات شتاب زده، غیرعقلایی و حتی وارونه نمایی بدیهیات سوق می دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha